Автор Тема: Amortizeri  (Прочитано 50241 пати)

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
Одг: Amortizeri
« Одговори #75 на: 13 Ноември 2011, 19:20:46 pm »
Е фала ви многѕ ке идам утре задутре до Авто-Мобил да видам што ке кажат што е расипан расипан е се приметува плива цела десна страна.

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
« Одговори #76 на: 14 Ноември 2011, 14:46:02 pm »
Момци бев денес во сервис за амортизери во Маџари одма пред мостот овластени се за Монро.
ми ја ставија на тестер предно лево 67% предно десно 0% задните по 35%.
Е сега нови монрое се 13000 сите а репарирање по 1000 од амортизер со 15 месеци гаранција.
Има некој искуство со дечкиве???

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #77 на: 14 Ноември 2011, 15:25:24 pm »
Колку ти побараа за проверка на тестер?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30084
    • CARclub.mk
« Одговори #78 на: 14 Ноември 2011, 15:49:24 pm »
Кај Авто-Мобил репарацијата е 1200 денари и даваат 18 месеци гаранција. Од лично искуство можам да кажам дека обработката им е добра, но јас ќе земам нови амортизери на пролет.

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
« Одговори #79 на: 14 Ноември 2011, 16:13:33 pm »
Не ми наплатија за тестот без пари е.И мене ми се свига опцијата нови ама немам пари толку за 2 недели ми е и регистрација.
Прашав 2ца 3ца од маало со коли што се мавтаат ме праќаат само кај Зајо 1300 предни 1000 задни репарација со 1ипол година гаранција.
Ке видам петок или Авто Мобил или Зајо ке ја носам нека репарираат па после 18 месеци друг живот ке биде :)
А зеро со обработка исти вредности ке даде на тестот ко со нови или бар тука негде???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30084
    • CARclub.mk
« Одговори #80 на: 14 Ноември 2011, 16:17:32 pm »
Да, ќе добиеш добри бројки, проблемот е што никогаш нема да добиеш тврдост, rebound rate и сите тие други заврзлами као со фабрички амортизери. Јас откако ги средив моите задни добив бројки над 90%. Секоја чест на дечките од Авто-Мобил, одлично си ја завршија работата.

Сепак, репарацијата си е со ограничен рок на траење и ограничен квалитет и јас секако ќе земам нови.

Отсутен fiestaaprilia

• Почетник
  • *
« Одговори #81 на: 14 Ноември 2011, 16:45:14 pm »
Пред 2 недели под железничка се извртев на вртење од новото веро спрема саем 40 дали идев се напнав
гледам да не се исдишани нормални беа не се потошени имаат за возење оно 0% ми бил амортизерот.
Читав прееска боршура на монрое вика контрола на секој 20 000 км а верувам 90% од возачиве дур не почне да им кљанка и плива не ги проверуваат.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #82 на: 29 Февруари 2012, 22:27:15 pm »
Ајде сега драги пријатели да ми дадете препорака за амортизери за фокусот мк2 1.4. Би сакал да ставам bilstein b6 gas ама незнам со цената како се. Има ли кај нај застапник за Bilstein?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44386
  • Il Moderatore
« Одговори #83 на: 29 Февруари 2012, 22:32:21 pm »
KYB пробај да најдеш. Ќе бидеш презадоволен за парите. Ги имам на Stilo-то, со Sparco пружини, вистинска спортска суспензија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #84 на: 11 Март 2012, 12:31:26 pm »
Пред 2 недели под железничка се извртев на вртење од новото веро спрема саем 40 дали идев се напнав
гледам да не се исдишани нормални беа не се потошени имаат за возење оно 0% ми бил амортизерот.
Читав прееска боршура на монрое вика контрола на секој 20 000 км а верувам 90% од возачиве дур не почне да им кљанка и плива не ги проверуваат.

e sea i ti drugar,ne si vozel 40 .... ;D

Отсутен japan23

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #85 на: 16 Мај 2012, 17:32:01 pm »
Денеска бев до авто мобил и направи репариранје на двата задни амортизера и тоа со ставанје на гас значи имаат машини за целосно репаринје на гасни амортизера и кошташе вкупно 1680 по амортизер гасот е 380ден и е ставен под притисок од 6 бари а оваа услуга ја имаат една година отприлика аи мозам да кажам дека чуството во колата е неверојатно променето до таа мера да иако предните ми се кај зајо под гаранција уште месец дена и во автомобил ми рекоа треба да се дополни барем едниот ,поради квалитетното репариранје се мислам и предните да се опрчам кај нив да го баталам зајо .И плус добив 2 години гаранција . Многу сум задоволен од работата и резултатот .
« Последно менување: 16 Мај 2012, 20:20:29 pm japan23 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #86 на: 18 Мај 2012, 11:58:17 am »
Јас сакам да одам до Авто Мобил да ги проверам амортизерите. Еве ближам 50.000км, па по нашиве ниви, попознати како патишта - да видиме како се снашле амортизерите со нив.
Во сабота од сабајле ако стигнам ќе поминам. :) Ми кажаа, ако евентуално треба да се презема нешто околу 900 денари е репарација, а некои 3000 се нови. Баш ме интересираат резултатите.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44386
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 18 Мај 2012, 11:59:49 am »
Ко` што издискутираваме, јас претпоставувам дека имаш уште доста возење со овие ;) Сепак, тестирањето ќе си каже.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен japan23

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #88 на: 18 Мај 2012, 16:29:14 pm »
Ве молам некој од поискусните да ми каже најдобра опција за однос на предни и задни амортизери . ке ги репарирам и предните па од искуство ваше на задните која бројка да ја барам а на предни која зашто по репарианје на задните некако многу се тврди па ке одам на прештелуванје (да има баланс во удобност и држенје на пат) За да мозам на дечките во авто мобил да им побарам конкретно во бројки ,инаку колата е седан митцу галант 1.3 тона . Ако имате совет ве молам пишете.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7176
« Одговори #89 на: 19 Мај 2012, 11:56:19 am »
Абе нека ти ги средат само, битно да не се на 0% ;)

Немој да мислиш дека ако им кажеш толку % сакам дека тие ќе се замараат толку да ти ги направат. Стави се на нивно место, работа преку глава... Ако сакаш помека суспензија, тогаш нека ти ги направат само уљни. Консултирај се со нив, сепак тие се најголеми специјалисти, кога бев јас мислам дека преку 30.000 репарирани амортизери имаа на тоа бројчаникот .... Ние овде само индивидуално искуство имаме, од кое сите сме задоволни за парите што сме ги вложиле.