Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 198915 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #135 на: 20 Декември 2012, 11:06:28 am »
Lifestyle druze :) trosis povekje otkolku sto zarabotuvas de :) krediti im visat nad glavite i ic ne gi boli. Ama kako vikaat na koroto pile i Gospod sedalo mu prai :)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #136 на: 20 Декември 2012, 11:08:27 am »
Банзаи, на твоето би додал и свадби од над 50000 евра, само за да се збори колку е платено и колку многу народ се собрал, а свадбата ќе ја плаќаш цел живот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #137 на: 20 Декември 2012, 11:11:22 am »
Ha ha ha e pa za svadbi i ne znam bas :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #138 на: 20 Декември 2012, 11:20:23 am »
Банзаи, на твоето би додал и свадби од над 50000 евра, само за да се збори колку е платено и колку многу народ се собрал, а свадбата ќе ја плаќаш цел живот.

Има уште многу да се додаде :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #139 на: 20 Декември 2012, 11:25:50 am »

Нестали су кодекси остали су комплекси .....

Комплекс не величам веч ствари што су битне....

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #140 на: 20 Декември 2012, 11:26:05 am »
Не ми се верува дека СИТЕ само се жалите :D
Не знам дали би требало повеке да коментирам нешто овде... не се согласувам со многу работи изнакажани во последниве 2 страни од постови...
@Deni, што има врска ССД-то што некој го има со сиромаштијата ? од кога 200 евра се пари ?
со под 500 евра месечно фамилија од 2ца, тешко преживува...
Нема везе ајде да не навлегувам...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #141 на: 20 Декември 2012, 11:33:30 am »
Со кој дел не се согласуваш?

Дека иако тешко се преживува со 500 евра за двајца, истите тие двајца имаат два мобилни во вредност од 800-1000 евра? Али сметки за струја не плаќаат, дека нели не е битно тоа :)

Ако имаш имаш, ако немаш не може да се понашаш како да имаш. Ниту има потреба за нешто такво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #142 на: 20 Декември 2012, 11:40:55 am »
Не ми се верува дека СИТЕ само се жалите :D
Не знам дали би требало повеке да коментирам нешто овде... не се согласувам со многу работи изнакажани во последниве 2 страни од постови...
@Deni, што има врска ССД-то што некој го има со сиромаштијата ? од кога 200 евра се пари ?
со под 500 евра месечно фамилија од 2ца, тешко преживува...
Нема везе ајде да не навлегувам...
Се заебавав за ССД и зимски гуми. Јас ги сметам за битни на пример тие две работи.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #143 на: 20 Декември 2012, 11:54:38 am »
Со кој дел не се согласуваш?

Дека иако тешко се преживува со 500 евра за двајца, истите тие двајца имаат два мобилни во вредност од 800-1000 евра? Али сметки за струја не плаќаат, дека нели не е битно тоа :)

Ако имаш имаш, ако немаш не може да се понашаш како да имаш. Ниту има потреба за нешто такво.
Во нашава Мала Чудесна Земја Македонија е веке познато дека ги пуштаме нозете повеке од должината на чергата :D
нема бегање од тоа, тие сме... има ГОЛЕМ дел од македонците кои не знаат да си ги изорганизираат парите (имам такви и во фамилија)
Јас фала богу немам долгови, сеуште немам трошоци за струја вода ово оно, благодарение на татко ми, немам подигнат кредит (многу сум против кредити...)
А исто така, работам на компјутер 90% од работното време и без асален лаптоп неможам да функционирам (тоа ми е работата јбг..)
нормално дека имам SSD и i7 процесор со 8gb ram и така натака.. но тоа ми е алат за работа...
На крај краева, сите ние живееме како што сакаме, или барем се стремиме кон тоа.. тоа е целта нели ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #144 на: 20 Декември 2012, 12:05:23 pm »
Во МК нема криза... Со 500 евра, солидно се живее во фамилија од 4 члена, освен ако се расфрлаат со пари... Зема 500 евра плата, а зел таму ајфон, вози бмв, секоја година нов компјутер, и се жали немало пари, мала била платата ова она...
Друг пример ќе земам комшија (сам живее), кој никаде не работи, зема добри пари од социјално, зел кредит 1000 евра, ќе прави фасада на куќата, го гледам и телефон зел галакси с2... Сето тоа го зема од кредит, кој и самиот незнае како да го плати... 

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #145 на: 20 Декември 2012, 12:05:50 pm »
Епа со што не се согласуваш, освен со на Дени постот кој беше заебанција ама не си го доживеал така? :)

Јас се согласувам со тебе дека голем дел пуштаат нозе повеќе од должина на чергата, и тоа колку и да е честа појава, за мене не е нормална. Макар и 99% живееле така. Јас само напишав дека ако сите ајфон 5ки се продале не значи дека народот не е сиромашен, туку како што ти викаш ги пушта нозете далеку повеќе од чергата.

А нормално е ти да имаш добар и скап компјутер, и секогаш да си во тек лаптопите, тоа ти е алатка за работа и ти тие пари што ќе ги вложиш ги вадиш или мислиш дека ќе ги извадиш.
Но на пример не е нормално јас секоја година да купувам лаптоп од 1000 евра дека ланскиот веќе е демоде, а работам како шанкер во кафич, или правник во фирма, имам месечни примања од 300 евра и лаптопот ми служи за сурфање и игрици.

Исто така нормално е некој да вози и поскапа кола од тоа што можда може да си го дозволи во моментот, ама ако колата му носи пари. Ако патува на службени патувања со неа. А не ако ја користи за на кафе секој ден и за до Охрид и Грција 3 пати во годината.

И последно, разбирам некој да има пасија, мерак, хоби да му е некоја област па од мерак да си купува и поскапи и секогаш нови работи. Ама ако немаш пари не може мерак да си правиш и со коли кои не ти требаат, и со најнови телефони и со саати и со шетање и со незнам што петнаесто :)

Еве и Сузуки убав пример даде, земал кредит кој не знае како да го врати и со тие пари купил нов скап телефон. Па зашто бе? :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #146 на: 20 Декември 2012, 12:19:35 pm »
што толку се секирате за некој како земал кредит,трошел волку толку....како ќе ги врател парите.....безврска муабет.
кога гледам такви луѓе ,па не вреди да правам муабет за нив,не вреди да зборам за нив кога немаат памет во главата.

напишете кој како заработил,кој како направил пари за кратко време,за некој убав доходовен бизнис...баталете ги тие што зимаат кредити за одмор,мобилни....

п.с.да се вратам на темата,тие што крадат низ скопјево не крадат од тоа што нема што да прават,туку крадат што мораат,имаат деца,немаат пари и мора да крадат,борба за опстанок.
неможат да најдат работа и вака им е полесен начин за доаѓање до пари.
жалам за украдените работи на членовите но мора да се соочиме со реалноста.
наше е да се заштиме добро т.е да ги сочуваме работите кој ги имамаме.да не им даваме шанса на крадците.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #147 на: 20 Декември 2012, 12:22:06 pm »
^

Само производња Маци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #148 на: 20 Декември 2012, 12:28:12 pm »
Епа со што не се согласуваш, освен со на Дени постот кој беше заебанција ама не си го доживеал така? :)

Јас се согласувам со тебе дека голем дел пуштаат нозе повеќе од должина на чергата, и тоа колку и да е честа појава, за мене не е нормална. Макар и 99% живееле така. Јас само напишав дека ако сите ајфон 5ки се продале не значи дека народот не е сиромашен, туку како што ти викаш ги пушта нозете далеку повеќе од чергата.

А нормално е ти да имаш добар и скап компјутер, и секогаш да си во тек лаптопите, тоа ти е алатка за работа и ти тие пари што ќе ги вложиш ги вадиш или мислиш дека ќе ги извадиш.
Но на пример не е нормално јас секоја година да купувам лаптоп од 1000 евра дека ланскиот веќе е демоде, а работам како шанкер во кафич, или правник во фирма, имам месечни примања од 300 евра и лаптопот ми служи за сурфање и игрици.

Исто така нормално е некој да вози и поскапа кола од тоа што можда може да си го дозволи во моментот, ама ако колата му носи пари. Ако патува на службени патувања со неа. А не ако ја користи за на кафе секој ден и за до Охрид и Грција 3 пати во годината.

И последно, разбирам некој да има пасија, мерак, хоби да му е некоја област па од мерак да си купува и поскапи и секогаш нови работи. Ама ако немаш пари не може мерак да си правиш и со коли кои не ти требаат, и со најнови телефони и со саати и со шетање и со незнам што петнаесто :)

Еве и Сузуки убав пример даде, земал кредит кој не знае како да го врати и со тие пари купил нов скап телефон. Па зашто бе? :)
Проблемот е што народот нема хоби. 90% од луѓето немаат хоби никакво. Немаат никаков интерес да се направи муабет нормален на тема. Било да е коли, мотори, лаптопи, десктопи, музика, шетање, електроника, физика, фотографија... Било што! А експерти на секое ќоше! Секој втор е ДЈ или бил ДЈ, секој втор е фотограф или има ептен мерак за фотографија, секој втор е веб дизајнер или знае да прави сајт, секој втор... А везе да се немало до даска. Само рекла-казала муабет се прави, за Петко или за Станко.

Значи да имаш хоби, интерес некаков - и да дадеш пари. Треба! Значи нешто те занима! Го сакаш. Браво! Секогаш имаш пари за било кое хоби или интерес, барем сега со интернетов.

А кај нас хоби е да имаш X6...

^

Само производња Маци.
Само производство. Друго се е на грб на некој друг.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #149 на: 20 Декември 2012, 12:33:48 pm »
Богатите луѓе купуваат тоа што сакаат да го купат, сиромашните купуваат тоа што мислат ека треба да го купат, по секоја цена.