Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 220398 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #660 на: 15 Јули 2013, 19:49:58 pm »
прееска на паркингот на бриколаж обиена зелена А класа,скршено задното лево стакло додека си пазареле луѓето.накај 18 и нешто,еден куп луѓе има тоа време,не ми е јасно како може да се деси такво нешто.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #661 на: 15 Јули 2013, 19:56:41 pm »
Циганела врие карши кај Тинексот, можда они удриле.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #662 на: 15 Јули 2013, 20:34:39 pm »
 a mozda i ne

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #663 на: 15 Јули 2013, 20:37:51 pm »
А можда и да, не биди толку нежен. Никој не рече ништо за сигурно.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #664 на: 15 Јули 2013, 20:40:13 pm »
hehehe e ajde i neka se oni so zdravje bar da gi potroshat parite

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #665 на: 15 Јули 2013, 20:44:19 pm »
Кај нас наркоманчиња роварат, незнам за натака. А и меки се за тепање, не враќаат после третото мавање со цевка со коленце по глава.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #666 на: 15 Јули 2013, 20:50:06 pm »
Друже, извини вака што зборам, не е ништо лично и ни од далеку не те ставам во ист кош со тие (иако не се знаеме).

Ама искурназени се до бескрај, сум кажал и пак ќе кажам.. Со Filip_90 искачаме од Тинекс и им дава на циганчињава ~5-6 денари (стварно толку имаше само ситно) и тоа копилето ги зима, ги брои и ги ФРЛА! Дојде друго, ги зема од земја и тоа ги фрли. ПА мамицата бе, до таму ли дојдоа па да бираат!  500 да не сака да му дадам, да му ги измијам нозете и да ја испијам водата? Епа претераа...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #667 на: 15 Јули 2013, 20:52:10 pm »
Деца се... Со такви дечиња нема разбирање. Само ќотек за нив, да им влезе малце памет у глава, нема везе од која националност се... Треба да сфатат дека кога ти даваат милостина, таа не се фрла. Не смеат да очекуваат дека ќе им дадат 100-200 денари.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
« Одговори #668 на: 15 Јули 2013, 21:16:04 pm »
ја мислам дека се од домците,пуштени се си шетаат кога сакаат и каде сакаат

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #669 на: 15 Јули 2013, 22:54:38 pm »
Најголемиот проблем е што  повеќето луѓе што просат по улиците тоа го гледаат како заработувачка а не како преживување. Многу пати го имам забележано моментот како кога после заработката, седнати се во некој близок парк и прават вистинско ѓезме, Кока Кола салами кашкавали сувомеснато .... мени од Мекдоналдс или Вили ...

А многу пати сум бил сведок кога одат по куќи и бараат пари заради Х причини некој ќе им рече, „еве помогнете ми да го зачистам дворот ќе ви дадам 200 денари“ веднаш се добива одговор „Ааа неможам јас тоа, кичмата, рацете или незнам што и биле проблем“

Штета што заради ваквите луѓе некои што навистина им треба неможат да го добијат тоа што треба. Некои цел ден на 40 степени ќе перат коли или продаваат разно-разни работи на семафори или пазар и едвај ќе заработат 300 ден, а некои дневница им е како јас 3 дена да треба да работам.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #670 на: 15 Јули 2013, 22:59:17 pm »
Од збор до збор. Браво.

Баш така си е.

Тој пред Тинекс - Драмски што проси, околу 2 саат си седнува на клупата со сокче, пица... Буржоазија. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #671 на: 15 Јули 2013, 23:33:02 pm »
Од збор до збор. Браво.

Баш така си е.

Тој пред Тинекс - Драмски што проси, околу 2 саат си седнува на клупата со сокче, пица... Буржоазија. :)

па нормално... секоја работа со закон вели дека мора да има пауза и тоа со храна... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
« Одговори #672 на: 16 Јули 2013, 00:06:01 am »
Друже, извини вака што зборам, не е ништо лично и ни од далеку не те ставам во ист кош со тие (иако не се знаеме).

Ама искурназени се до бескрај, сум кажал и пак ќе кажам.. Со Filip_90 искачаме од Тинекс и им дава на циганчињава ~5-6 денари (стварно толку имаше само ситно) и тоа копилето ги зима, ги брои и ги ФРЛА! Дојде друго, ги зема од земја и тоа ги фрли. ПА мамицата бе, до таму ли дојдоа па да бираат!  500 да не сака да му дадам, да му ги измијам нозете и да ја испијам водата? Епа претераа...
ne bre ne kaza nisto losho ti si go kazuvash realnoto nema vrska koj i da bil i da bil cigan,makedonec,ili albanec nema veze  za mene shteta da napravi tri bolnici ne ke mozat da go vklopat p.s nema potreba od izvinuvane ne si spomnal nikogo

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Re: Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #673 на: 16 Јули 2013, 00:15:44 am »
Најголемиот проблем е што  повеќето луѓе што просат по улиците тоа го гледаат како заработувачка а не како преживување. Многу пати го имам забележано моментот како кога после заработката, седнати се во некој близок парк и прават вистинско ѓезме, Кока Кола салами кашкавали сувомеснато .... мени од Мекдоналдс или Вили ...

А многу пати сум бил сведок кога одат по куќи и бараат пари заради Х причини некој ќе им рече, „еве помогнете ми да го зачистам дворот ќе ви дадам 200 денари“ веднаш се добива одговор „Ааа неможам јас тоа, кичмата, рацете или незнам што и биле проблем“

Штета што заради ваквите луѓе некои што навистина им треба неможат да го добијат тоа што треба. Некои цел ден на 40 степени ќе перат коли или продаваат разно-разни работи на семафори или пазар и едвај ќе заработат 300 ден, а некои дневница им е како јас 3 дена да треба да работам.

Пред 4-5 години имаше една просеше пред Зегин Лептокарија од 9 до кај 15 часот.  Секој ден и укрупнувавме 1000-1200 денари.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #674 на: 20 Јули 2013, 22:45:00 pm »
Сите организации кои се борат против злоупотреба на луѓе, а собено на деца ќе ве советуваат да не им давата пари на оние што просат. На тој начин само ја поттикнувате економската оправданост некој да ги тера децата да седат на раскрсници со саати да го минуваат детството на раскрсници „заработувајќи“ за некој трет.

Ако веќе решам некому нешто да дадам тоа е храна ако ми се наоѓа при рака или да се купи од близина, но сум имал случаи на „пребирливи“ кои го фрлаат после тоа купеното зад ќоше.