Автор Тема: Најдоверливи модели и/или марки  (Прочитано 216119 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Најдоверливи модели и/или марки
« Одговори #690 на: 15 Април 2014, 16:27:09 pm »
8ми месец на Поршето, нови проблеми:

-акумулаторот редовно се празни, и тоа најчесто ако се вози над саат време. Си носел редовно полнач за акумулатор.
-моторот не пали. Испишува грешки при палење.
-при поминување врз дупка, се прави краток спој во целата електроника во колата, се гаси моторот и се појавува мирис на изгорено. Си носел ПП апарат на совозачко седиште.
-колата почнала да тропа и крцка, затоа што поминала во сервис неколку месеци и биле извадени пластики и тапацири неколку пати.
-не е поправен електричниот прозор.
-не се поправени електричните ретровизори.
-смениле сензор на брегаста неколку пати, но палењето не е поправено.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #691 на: 15 Април 2014, 16:31:52 pm »
Овие муабети можеше слободно да ги пуштиш во рекла-казала колку и што е авторитетен и самиот клип.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #692 на: 15 Април 2014, 17:27:56 pm »
Коментираш после 4 минути откако е постирано, а видеото е 10 минути долго, значи не си се ни потрудил да го изгледаш.

Клипот е толку важен што Порше редовно го гледа и реагираат на секој квар. Тоа беше потенцирано од сопственикот во второто видео. Сопственикот вели дека во сервисот на Порше стварно се трудат, но никако не можат да ја средат колата. Во сервис поминала неколку месеци и со секој сервис колата е се полоша.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #693 на: 15 Април 2014, 17:31:44 pm »
и што сакаш да кажеш па ти? дека сите поршиња се такви? тоа е индивидуално бе другар, 101 стар 30 години ги нема овие проблеми со алтернатор и такви некои глупости и што треба да значи тоа? дека застава е подобра од порше :) ИНДИВИДУАЛНО и ОПШТО се два различни поими нешто различни како небо и земја.
едит: искоментирав затоа што истите коментари со автентичност на клипот му се постирани и на самиот тип што го објавил клипот и апла се гледа дека не вредат 6 минути плус да ги изгубам од животов на такви глупости!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #694 на: 15 Април 2014, 17:54:00 pm »
Што сакаше да каже сопственикот на Порше, кажа.

Jaс сакам да кажам дека со интернетов почнавме конечно да излегуваме од средниот век. Почнавме да дознаваме информации кои во спротивно никогаш не би ги дознале. Се надевам и другите ќе почнат да го следат неговиот пример.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #695 на: 15 Април 2014, 18:27:27 pm »
Од оваа пролет Опел нуди 5 годишна гаранција на возилата или 150000 км. Исто така се повлекува од пазарот во Кина и се фокусира на пазарот во Европа. 

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #696 на: 15 Април 2014, 20:57:12 pm »
Vauxhall нуди „доживотна“ гаранција, ама само за првиот сопственик.

http://www.vauxhall.co.uk/owners_services/warranty_assistance/vauxhall_lifetime_warranty.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #697 на: 15 Април 2014, 21:02:56 pm »
и тоа под услов првиот сопственик да е 94 години стар? :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #698 на: 16 Април 2014, 09:28:55 am »
Пресно од вчера:

-7 пати во сервис или вкупно 60 дена.
-колата почнала да го остава на пат, влечна служба на помош
-моторот воопшто не пали
-мењачот се заглавува во една брзина

Досега (до 7миот сервис) сменето:
-соленоид за темепратура на антифриз
-десна брава
-микро прекидач на врата
-мотор за електричен прозор
-механизам за електрилниот прозор на врата
-уземјување на електрика
-сирена
-вентил на резервоар
-централно заклучување на врата
-сензор за брегаста ++
-R/R сензор
-филтер за воздух
-звучник на врата
-нови кабли за електриката
-ново појачало
-нашле соголени жици во електриката

Вели дека не знае зошто ја смениле свирката затоа што тоа било единственото нешто што работело на колата.

Со последниот сервис заврше на 15.04.2015 во Порше биле сигурни дека колата ќе биде целосно исправна. Но наместо тоа добил нови 'опции', како што ги нарекува:
-влегува вода во колата
-пластичниот панел под десната фиока паѓа самиот
-сите можни грешки на патниот компјутер

Колата ќе оди под преса, односно ќе ја купи некој друг среќник. Порше не сака да му ги врати парите, туку само одреден дел, и му се заканува да ја прифати таа понуда. Ќе има законска завршница следните денови/месеци. Сопственикот ќе прави видеа додека не се реши неговиот проблем.

Најинтересниот момент од се е што во Порше му велат дека тој е единствен со проблеми. Најголема лага што може некој трговец да ја каже. Лагата што секогаш ја слушам кога враќам/сервисирам дефектен производ.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #699 на: 16 Април 2014, 09:40:49 am »
Лошко, а како ќе реагираш ако му ја заменат колата со идентична и нема никакви проблеми?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #700 на: 16 Април 2014, 09:46:54 am »
Ке постира пак некој друг клип од пред да му ја заменат и така се во круг :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #701 на: 16 Април 2014, 09:49:30 am »
Лошко, а како ќе реагираш ако му ја заменат колата со идентична и нема никакви проблеми?

Како и да се заврши случајов ќе го поставам на форумот. Јас не рагирам, туку пренесувам. Последниот производ што го сервисирав го носев 2 пати на сервис во една година, и кога го однесов вториот пат сам му реков: само мојот е дефектен така, останатите се ок, така? Да да, ми рекоа. Знам, им реков..

Не верувам дека Порше ќе има муда да му даде уште едно Порше. А пошто целиот случај оди LIVE, ќе мора да му ги вратат сите пари. Да биле паметни ќе му ги врателе пред 3 месеци. Сега се направи преголема штета, види само еден коментар:

Цитат
Liked & Shared with my 100 000 strong subscriber base! i'll never buy a Porsche in its first year, they are Guinea pigs! VW must have cut corners since they bought them 

Јас баш би сакал да му дадат уште едно Порше, па да видиме што ќе се случува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #702 на: 16 Април 2014, 09:51:29 am »
Дечкото е он а мишн. :) И новото осеќам дека нема да му чини.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #703 на: 16 Април 2014, 09:53:16 am »
Претходно имал М Power и немал никакви проблеми. Он сака ново Порше или парите назад. Спремен е да им даде втора шанса.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #704 на: 16 Април 2014, 10:09:27 am »

Најинтересниот момент од се е што во Порше му велат дека тој е единствен со проблеми. Најголема лага што може некој трговец да ја каже. Лагата што секогаш ја слушам кога враќам/сервисирам дефектен производ.

Одржувам неколку специфични машини во државава од ист производител од иста продукциска линија.  Се работи за една од најдоверливите марки во индустријата. Една, само една од тие машини, има низа проблеми кои не се јавиле на ниту една останата машина. Често пати сум во комуникации со техничката поддршка на производителот поради честите проблеми од ралзичен тип. Едно реши, друго, сосема независно од првото ќе се заебе.

Веројатно и јас ги лажам секогаш кога ќе им кажам „до сега не сум имал искуство со ваков тип на дефект, иако одржувам уште неколку исти машини“.

Глобална слика не се гради врз база на еден единствен продукт. Ако кажам дека моето Стило немало ниту еден дефект во 100.000 км, никој нема да го велича квалитетот на Фиат. Зошто имало 1000 други со ситни дефектчиња и маани. Ама ако се деси милион поршеа без дефект, и едно со дефекти, сите ќе зборуваат за проблемите на порше и како праат го*но производи.

Пропагандистичкиот пристап (познат од политичкото миље во државава), кој често го фураш во своите дискусии не е од корист никаде, може да биде екстремно штетен, па дури и на вакви неформални форуми кои немаат импликации врз битни работи во животот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.