Автор Тема: Замена на свеќици  (Прочитано 46810 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Замена на свеќици
« Одговори #15 на: 29 Ноември 2012, 12:12:43 pm »
На малите може и зазорот да им го провериш-подесиш со шпиунки, да потрајат уште некое време :)

Кодошки-така е модерно денес... ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 29 Ноември 2012, 12:27:23 pm »
Да видиме со комисијата за верификација на факти тоа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #17 на: 29 Ноември 2012, 13:07:39 pm »
Јас имам Тико едно уште фабричките ги вози а има поминато 130к, неколку пати викам ај ке ги сменам го носам кај еден мајстор ги извади ги прочисти вика добри се вози ги само кабли сменив еднаш и толку, а вака не прави никаков проблем бар јас не сум приметил

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #18 на: 28 Февруари 2013, 09:06:17 am »
Како се проверува дотраеност на свеќици? Како да знам кога треба да се променат?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #19 на: 28 Февруари 2013, 09:08:04 am »
Ако си прошол 100к треба да ги смениш. Моите беа како нови на 55к, но ги заменив со оглед на цената од 300 денари парче во Порше.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #20 на: 28 Февруари 2013, 09:13:03 am »
Само од километража „трпат“? Имам ~33000 поминато, така да претпоставувам дека не би требало да се мењаат, врз основа на овој критериум...

Друга проверка некако се прави или?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 28 Февруари 2013, 10:07:47 am »
Podobro e svekica da se menja pocesto. I na sekoi 5000 Km da se kontrolira zazorot i podesi.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #22 на: 28 Февруари 2013, 10:10:44 am »
Веле во било кој сервис ќе ти ги проверат, ако сакаш. Ама 33к е малку за НОВА кола.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #23 на: 28 Февруари 2013, 11:43:47 am »
Мкеј :)

Мислев, да не има некои начини како можам сам да ја проверам состојбата на свеќиците :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #24 на: 28 Февруари 2013, 13:13:24 pm »
Прочитај си во упатство какви свеЧици треба,на колку се менуваат и готово. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7832
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Замена на свеќици
« Одговори #25 на: 28 Февруари 2013, 21:04:17 pm »
Јас користам шампион и со нив до сега имам поминато 55000 км. Проверени се пред 3-4 месеци и сеуште се во одлична состојба. За секој случај имам купено нови и се спремни за промена. Инаку интервалот на промена им е на 40000км

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 01 Март 2013, 08:13:56 am »
Како се проверува дотраеност на свеќици? Како да знам кога треба да се променат?

и слично..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #27 на: 01 Март 2013, 08:28:59 am »
Фајнали, одговор.

Ти благодарам Симо.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #28 на: 01 Март 2013, 08:31:02 am »
Ако ти треба помош и сакаш тоа да го напраиш на своју руку и вољу, може да ускокнеме у помош со гаража и алатче ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #29 на: 01 Март 2013, 08:37:08 am »
Може ќе треба една рутинска проверка, таму негде у мај, пред регистрација, сервис и путовање. Уил би ин тач :)