Автор Тема: Lancia Delta  (Прочитано 92497 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
Одг: Lancia Delta
« Одговори #225 на: 30 Март 2015, 20:39:26 pm »
А што стана со радиото?
Мене тоа ме занима....Бидна ли нешто или не баш?
:)
Не баш, немам како да го донесам. Во Германија ми е, последен период не сум бил со кола пошто имам таму. Ќе го донесам кога ќе бидам попразен. Маската е тука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #226 на: 31 Март 2015, 17:31:38 pm »
96000km, денес ги сменив каишите и затегачите. За среќа не испадна многу скапо.
Да замолам ако може да споделиш колку е тоа "не скапо"?

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #227 на: 02 Април 2015, 23:05:35 pm »
96000km, денес ги сменив каишите и затегачите. За среќа не испадна многу скапо.
Да замолам ако може да споделиш колку е тоа "не скапо"?
Некои 10.000
Денес ги ставив летните нови MICHELIN PILOT SPORT 3 по сугестија на повеќето овде. Инаку да не спомнев, PIRELLI P ZERO ќе беше мојот избор.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #228 на: 05 Април 2015, 17:47:05 pm »
Немало да си згрешeл ни со твојот избор.
« Последно менување: 05 Април 2015, 22:44:01 pm Simo - Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #229 на: 05 Април 2015, 18:55:41 pm »
Ама со времето згрешив!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #230 на: 05 Април 2015, 22:44:53 pm »
Ќе му помине, не се секирај, за 3-4 дена над 19-20 ќе бидат температурите ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #231 на: 05 Април 2015, 22:59:46 pm »
Од четврток. :)

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #232 на: 13 Април 2015, 23:23:24 pm »
Темава ја отвараме и тоа со резиме за 100.000 км. дружба. Стара е точно 5 години и 3 месеци. Ми падна во раце непланирано од аспект на марка на кола. На памет ми се вртеа триста други, скоро година дена. И еден ден како што реков пред 5 години, имав нарачано пици од Енрико, трбаше да чекам 20 минути а не седнав внатре туку реков ај ќе свртам еден круг со кола и таман до Мото Јове ќе одам да договорам моторчето да го оставам да ми го среди за следна сезона. Ама Јове не работеше па викам ај ќе утепам време по салониве... и онака барав кола. И влегов во Аутомобиле, беше изложена мојава, влегов внатре и за чудо не барав мани. Некако ми беше сеедно дали има или нема. Ми беше убаво внатре да седам. Се вратив дома, не ја заборавив, разгледав по интернет некои слики и наредниот ден ја купив.
А мани има. Итоа за нас овде на форумов веројатно такви што не проаѓаат лесно.
Прво и основно би кажал не е fun to drive или на нашки речено возачки орентирана. Од личен аспект, ми фали малку подобро, прецизно управување и директен волан.
Менувачот е ужас. Долг од на палката. Непрецизен во брзо менување. На окулу 50.000 иљади почна да зуе нешто од него па беше установено дека некој лагер е зезнат па ги сменив сите, за жал надвор од гаранција (Ова чув дека било маана на менувачов кој патем не бил фиат/ланчија него опел???). Посакувам шестата брзина да беше малку подолга. Можеби и потрошувачката на аутопат ќе беше помала.
Подвозјето е солидно, добро,доста тврдо, во комбинација со Q2 диференцијалот добро држи во кривини но и покрај тоа за овие 5 години не успеа да ми го долови чувството што го имам например со Маздата. (Мазда 6). На сервисот што го правев сега брзо, беше проверено се, и ништо не му фали. Нити па има некакви додатни тропкања и звуци. Новиве гуми Michelin Pilot Sport 3 се досега најдобрите што ги имам ставено и се четврт сет до сега. Без зимските.

Моторот е одличен. 1.4 T-Jet 150 кс. и 206Nm на 2200 вртежи. Како бројки одлично а во пракса уште повеќе. Просечната потрошувачка мене ми е задоволителна и е негде 8. Во град на моменти и помалку, на автопат секогаш повеќе. Ама не ја штедам. Иако е еластичен од ниски вртежи, влече подеднакво до скоро 6000, понекогаш си викам е заеби турбо 1.4 е 1.4 па што сака нека е, иако многу ретко и тоа после ситуаци каде што сум тргнал да претекнувам со 6-та и четворица внатре. Ама нели секогаш бараме повеќе од тоа што имаме. Проблем со него нема. Гориво исклучиво 100 на Макпетрол и 98 на Лукоил. Масло Selenia K.P.E. 5W40 сменето 9 пати до сега и свекички NGK iridium, сменети 3 пати до сега. Дали би купил пак ист мотор? ДА! И го препорачувам.

Кај повеќето членови овде знам дека е упитен квалитетот на внатрешноста. Незнам што би кажал по ова прашање. Мене ми е ОК. Генерално материјалите се квалитетни. Барем тие што се гледаат. Има тук-там по некоја пластика што ми боде очи. Како на пример пластиката окулу ручната. Само таа ми е трн во око. Тапацирите на вратите, кокпитот и седиштата се екстра. И воланот исто така. Не се приметуваат траги од користење сеуште.

Изработката исто така е солидна. Со исклучок на некои детаљи како лајсната окулу кровот што не се спојува во линија. Сепак нема крцкање нити било какви звуци од внатрешноста. Освен сончевиот кров кога е отворен, знае да тропне.

И уште еден детал од внатрешноста за кој сите совозачи се жалат:

Генерално сум задоволен од колата и во ниеден момент не жалам заради изборот. Иако не е (од возачка гледна точка) тоа што го очекував, сепак ми прави ќеф кога ја возам. Не е секогаш се до перформансите, управливоста и т.н. Некогаш ќеф прават и луѓето кои сеуште ги приметувам дека се вртат по колата, па и девојките кои што иако не ги интересира, прво се мачат да прочитаат што пишува на логото, а по пет минути од сите го имам прашањето: Абе што кола е ова?...
Инаку пред некој ден комплетно е тргната од официјалната страна на Ланчиа со што и заврши нејзината продажба.
Жал ми е што луѓево тука, неможеа да се отргнат од предрасудите и да почнат да купуваат ланчии, зашто Ланчиа се купува не зашто е добра, but the way it looks like (Џереми Кларксон)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #233 на: 13 Април 2015, 23:26:54 pm »
Мило ми е кога луѓето се искрени, поготово за моментот за потрошувачката која ти е повисока на отворено.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #234 на: 13 Април 2015, 23:34:19 pm »
Одлично возило.. Интересни се овие ривјуа (твоево и на марјан), кој како се одлучил за колата што ја има, кој како е (не)задоволен.. можи тема да се отвори за ова нешто..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #235 на: 13 Април 2015, 23:43:30 pm »
Скоро сите девојки го знаат возилото и велат како на Шехерзад е возилото ;D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #236 на: 13 Април 2015, 23:51:45 pm »
И не напоменав дека мака мачам со бојата. Колку што е убава, толку е тешка за одржување.

Скоро сите девојки го знаат возилото и велат како на Шехерзад е возилото ;D
Овие моиве не глеале изгледа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #237 на: 13 Април 2015, 23:54:30 pm »
Секоја темна боја е тешка за одржавање, било некоја темно плава, било црна, било бордо итн...  Ако неќеш да се замараш сребрена бато и терај. Таа боја смрт нема.

Инаку не би се сложил дека е баш женско возило али ајде. Убаво изгледа а и машала си ја возикаш 100че си опалил. Многу често ја гледал низ автокоманда... :)

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #238 на: 13 Април 2015, 23:57:35 pm »
На кафе у Лепетит идам секој ден во 9:20.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #239 на: 14 Април 2015, 12:57:46 pm »
Фацка е делтава нема што... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D