Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 265217 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Совет за часовник
« Одговори #525 на: 17 Декември 2015, 21:38:33 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #526 на: 17 Декември 2015, 21:50:08 pm »
1500че.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #527 на: 17 Декември 2015, 22:00:28 pm »
Ќе си го чуваат за тие пари. :D
Убав саат е ама треба да си отиден скроз да дадеш толку пари на g-shock.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #528 на: 17 Декември 2015, 22:05:42 pm »
Не знам од каде ја истресовте цената.

59.990 е во My:Time. Не е евтин, ама мислам дека си вреди.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #529 на: 17 Декември 2015, 22:14:03 pm »
Грешен модел гледаш. Али да сликата е од тој од 59.990.

99.900 денари

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #530 на: 17 Декември 2015, 22:21:49 pm »
Како може да гледам грешен модел, ако зборам за тој од сликата?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #531 на: 17 Декември 2015, 22:28:05 pm »
Не го гледаш тој што е 1500 :D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
« Одговори #532 на: 17 Декември 2015, 22:58:15 pm »
Илјада и петстотини евра!!?
Сто илјади денари..
За g-shock :o

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #535 на: 18 Декември 2015, 01:21:02 am »
Епа бидна, ваков си земав :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене ми се допаѓа, ептен елегантно изгледа во живо а баш таков ми требаше.

Честитики, со здравје да си го носиш, мислам дека е добар избор. Тие што пишаа дека се оштетило ремчето, неможе ни да очекиваат да биде поинаку. Ако сакате да трае ке си земете челично ремче, едноставно е, кожното е поелегантно, ама металното е поиздржливо. Кажете ми нешто кожено што имате дома и што нема оштетувања на него а притоа да биде изложено на секојдневно потење, тегнење, вода, солена вода, сонце, ладно и се останато. Еве, јас можам да пратам слика од мојот, ремечето е мнооооогу сочувано, ама како што реков, мењам 6 часовници, така да не е секојдневно оптеретено.

Dodo овој дгугиов како ти личи за посвечени пригоди за тие пари ? Или некој друг ако има предлог, сличен на тој да биде.

Абе за тие пари, земаш што ке ти фати око. Часовникот си е ОК, секако би го одбрал пред било кој пјер карден, фосил или есприт кои се во понудата. Со тоа што кога би барал некој елегантен, најверојатно би одел на коцкаст и помасивен одколку на тенок тркалезен, нешто вакво, иако е поефтин.

Што се однесува до ЏиШок-от, според мене ниеден нивни модел не вреди 1500 евра. Колку и да изгледа добро, а изгледа, колку и да е направен од незнам какви материјали, сеуште ке биде касио. Јас ги почитувам и ги љубам нивните модели, ама не за 1500 евра, тоа е сума за која се купува бренд часовник со традиција и историја. Се слагам со брм брм, попрво би купил Омега на старо одколку ЏиШок на ново за 1500 евра. Патем како што споменав и пред неколку поста, многу ме радува што конечно добивме реални цени на часовниците, со овие константни попусти од 50%.

П.С. Еве го мојот најнов член во колекцијата, стар часовник кој татко ми го добил некаде во седумдесетите, дополнително ке утврадам од кога датира, швајцарска машина, Cortebert, една од жртвите на кварцните часовници како Касио, која со првото навивање проработе без проблем. Го зачистив и исполирав колку можев, незнам зашто никој од саатчииве не ми се нафаќаше, само тој на плоштад го отвори и бликна од среќа што гледа нешто старо и функционално и ми рече: ништо не му прави, само навивај го секој ден и носи си го. Мене малку ми изгледа дека за да го носиш ова треба да имаш најмалку две внучиња да тршаат околу тебе, ама мене повеќе ми е до меракот, па го носев неколкупати.

Edit: Пред некое време ме падна идеја да си земам вакво нешто, баш би било кул, мислам онака, ефтино е, ретро е, интересно е.

Edit 2: @Filip_90 Ако си расположен да дадеш нешто плус, би те советувал да тркнеш до кај Омега во чаршија, дечкото е топ, има добри понуди, па мислам дека за некоја иљадарка плус ке се решиш за некој Сеико. Јас зедов Сеико автоматик за нешто околу 11К. Повторувам, автоматик!
« Последно менување: 18 Декември 2015, 01:39:50 am Dodo »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #536 на: 18 Декември 2015, 09:58:26 am »
Александар со здравје да си го носиш :)
Честитики, со здравје да си го носиш, мислам дека е добар избор.

Фала ви, подобар да си купите :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #537 на: 18 Декември 2015, 13:01:50 pm »
So zdrave da si go nosis, kolku go plati... bas elegantno izgleda, nema nekoja siroka karoserija, so sekundarnik i data... vo zivo sto mu e razlicno od fotka??

sto saati se voa:
http://www.zenith-watches.com/en_en/elite6150?utm_source=Facebook&utm_medium=film&utm_content=fans&utm_campaign=decembre2015
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #538 на: 18 Декември 2015, 13:14:41 pm »

Цитат
AVENGER BLACKBIRD
With its imposing diameter, its light and sturdy titanium case and its ultra-legible dial, the Avenger Blackbird displays all the qualities of an instrument for professionals. The all-black look accentuates the technical, powerful and sophisticated style, while eliminating any unwanted glare in the heat of action.

http://www.breitling.com/en/models/avenger/avenger-blackbird/

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #539 на: 18 Декември 2015, 13:47:07 pm »
sto saati se voa:
http://www.zenith-watches.com/en_en/elite6150?utm_source=Facebook&utm_medium=film&utm_content=fans&utm_campaign=decembre2015

Швајцарски, луксузен, скапичок... Зенит е познат производител.

http://www.breitling.com/en/models/avenger/avenger-blackbird/

Интересно, после еден период на грди часовници, "оплеменети" со циркончиња, конечно нешто убаво и солидно од Брајтлинг. Ми лајк ит! Цена: 4.550 евра.