Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 264430 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Совет за часовник
« Одговори #465 на: 20 Октомври 2015, 17:29:19 pm »
Deni, а што кажеме бе ние со по 5-6 часовника, знаеш ли ти колку пари се тоа за батерии бре, па за тисотот е ~2400 замена на батерија!!! Секако дека се шалам, за ефтини саати и јас идам на пазарче кај дечкото на тезгите, го знам дугачко време, ок си е, ама нема никакви шанси да му дадам да ми го отвори тисотот иако и он носи еден. Како што рече Зеро, кај овластен, ако има некој проблем при нивна интервенција, имаат обврска да го решат. Ако имаш некаков проблем со нив, ке пратиш едно мејлче во централа ке видиш како ке го решат. Со маалски дуканчиња немаш вакви опции, и сето ова ги кошта овластениве, па нормално се поскапи.

Патем, не сум се пофалил, али ова е лејтест во колекцијата и за среќа, нема трошоци за батерија, а воедно и Омега гарантира поправка и делови, 20 години по прекинување на производството, а моделов се произведува 45/50+ години :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

OK, This...this is the shit!

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Одг:
« Одговори #466 на: 21 Октомври 2015, 00:53:33 am »
Добар саатчија јас би предложил у гтц одма до поштата на приземје. ( за замена на батерија 200денари со 2 години гаранција за батеријата) има и резервни каивчиња е сеа не знам шо фирма се али ја за мојот pierre cardin  од таму си нарачав и беше поефтино ем со сертификат за оргиналност на деловите.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #467 на: 21 Октомври 2015, 12:10:20 pm »
Знаете што ми е мака мене. Што кај нас има трговци на саатови, а нема вистински саатчии.

Разликата е огромна во услугата која ја добиваш. Само кај нас ретко (речиси никакво) има такво искуство човек со саатчии.

Или се обични сервисери или корпоративна машина која ти продава производ како компири.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #468 на: 21 Октомври 2015, 12:23:42 pm »
Добар саатчија јас би предложил у гтц одма до поштата на приземје. ( за замена на батерија 200денари со 2 години гаранција за батеријата) има и резервни каивчиња е сеа не знам шо фирма се али ја за мојот pierre cardin  од таму си нарачав и беше поефтино ем со сертификат за оргиналност на деловите.

ЗАФ, саатчија „од времето“ :)

Јас би го препорачал „Омега“ во чаршија. Не ретко ги има истите модели, со исти (ако не и подобри) услови за купување, по (најчесто драстично) пониски цени, од другиве „поизвикани“ продажни места. На пример, стариот саат (Casio Edifice EF-502), во еден дуќан во ГТЦ беше 5500, во друг беше 7000, во некој дуќан во Рамстор беше 12500, а јас го земав за 4800.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #469 на: 21 Октомври 2015, 14:18:39 pm »
Добар саатчија јас би предложил у гтц одма до поштата на приземје. ( за замена на батерија 200денари со 2 години гаранција за батеријата) има и резервни каивчиња е сеа не знам шо фирма се али ја за мојот pierre cardin  од таму си нарачав и беше поефтино ем со сертификат за оргиналност на деловите.

ЗАФ, саатчија „од времето“ :)

На 09.03.2013 сум сменил батерија кај него на касиото, еве ја си држи уште. Батеријата ме кошташе 200 денари и има 2 години гаранција.
Иначе, пре би сменил батерија кај ЗАФ или „Омега“ или сличен таков дуќан, отколку во б-воч или мај-тајм. Во б-воч иам видено како вработените таму на лице место кратат каифчиња и мењаат батерии и после тоа што го видов, не фала. Во мај-тајм не знам како е, ама претпоставувам дека на сличен принцип работат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #470 на: 21 Октомври 2015, 15:39:16 pm »
da ne ima nekoj iskustvo so nekoj od smart casovnicive, jas pred hmm 7-8 godini imav eden so USB kartica v kaifcee... posle toa nemi se vide tolku intereseno i ne zemav poveke...
nekoj sredna klasa ne skap...?
« Последно менување: 21 Октомври 2015, 16:29:12 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #471 на: 10 Ноември 2015, 12:02:28 pm »
Готово, и швајцарците ја ебаа работата, не се тоа што беа...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #472 на: 10 Ноември 2015, 12:59:11 pm »
Дап. Саат кој за една до две години ќе треба да го фрлиш во канта и нема да има апсолутно никаква вредност. За разлика од некој кој не е смарт од истата марка и истата цена.

А дека праи мерак, праи. Ама пошто е диспоузабл уред не вреди повеќе од 100 евра.

Целата поента на скап саат е што ќе остане скап и по 5-10-20 години. А и 50 зошто да не.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #473 на: 10 Ноември 2015, 18:05:34 pm »
Дап. Саат кој за една до две години ќе треба да го фрлиш во канта и нема да има апсолутно никаква вредност. За разлика од некој кој не е смарт од истата марка и истата цена.

А дека праи мерак, праи. Ама пошто е диспоузабл уред не вреди повеќе од 100 евра.

Целата поента на скап саат е што ќе остане скап и по 5-10-20 години. А и 50 зошто да не.

Истиот муабет го имам правено и за колите.

Стегаат некоја технологија што некогаш е екслузивна само за одредена марка, за по 10 години да не можеш да најдеш соодветно CD да речеме, кодови, воопшто поддршка за нештото да функционира.

Воопшто не ја разбирам таа кратковидност на јаки брендови.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #474 на: 10 Ноември 2015, 18:44:47 pm »
Каква кратковидост кај автомобилските произведувачи?

Ти мислиш идеа на Мерцедес, па и на Шевролет е да ти продадат сега кола и ти 10-20 години да се возиш со истата? Дури по можност да може и Петко од маало да ти ја поправа, да не мора да одиш во овластен :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #475 на: 14 Ноември 2015, 00:45:33 am »
mi se dopadna saatcevo, no ko vidof cenava... Total price 890.00€    :-X znajte nesto poeftini od ovoj stil nekoj marki...

http://www.botta-design.de/en/einzeigeruhr-uno-plus-alpin.html

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #476 на: 14 Ноември 2015, 08:45:03 am »
Интересно... само со една стрелка... на прв поглед ми заличе на апарат за мерење притисок :D Првпат ги гледам овие Бота Дизајн, гледам дека се германска фирма некоја, шознам... Кога ке побараш сингле ханд вочес, ги вади само нив и некоја листа на 12 часовници, има и од други компании, ама слабо, изгледа не е многу популарна идејата. Патем, еве ти, имаат и поефтини модели, ама јас за 900 евра би купил вистински часовник, за таа цена има солиден избор.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Одг:
« Одговори #477 на: 14 Ноември 2015, 15:50:25 pm »
Вакви слични но поевтини односно нормални цени пристапни за нас, имаш од Данската фирма Skagen
Мислам на тенок дизајн ако такви бараш

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #478 на: 01 Декември 2015, 17:22:34 pm »
si go najdof zatureniot casovnik, samo eden saat e napred :) i kako bi idel nazaT neznam sea??

edit: skagenot e OK bas kako sto barav, go imam paypalot denojve ke se opraam malce i ke vidam sto kaj ima za koj pari...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #479 на: 01 Декември 2015, 17:36:47 pm »
Е не одат на назад овие стрелки, само нанапред одат. Само држи го стиснато дугмето за стрелките додека не извртат 11 часа и то е то.