Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 264388 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Совет за часовник
« Одговори #435 на: 17 Октомври 2015, 13:51:54 pm »
Ја за Скагенот си земав Сони батерија од пазарче и сам си ја сменив.

Интересна реакција имаше ликот у МајТајм кога влегов да прашам дали имаат таква и таква батерија...
„Ама што, ама како?? Зошто сте го отворале часовникот? Вака не можеме да дадеме гаранција за направениот сервис!“
Дјуд, д фак, никој не ти бара сервис, батерија ти побарав само... Или имаш или немаш, нема потреба од драми и филозофии.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #436 на: 17 Октомври 2015, 19:22:27 pm »
Јас имам клуч за отварање на часовници. Ако некому му треба, пошто имам два, можам по одлична цена да му го продадам :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #437 на: 17 Октомври 2015, 20:38:46 pm »
Ова со батериите иако звучи неверојатно ама не сте свесни кои заебанции се дешаваат.

Какви?

Ја затоа не би се заебавал со батерии од пазарче.

На мајка ми и поебаа скап часовник кај часовничар кој има дуќан пред рампа.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #438 на: 17 Октомври 2015, 20:43:25 pm »
Ја за Скагенот си земав Сони батерија од пазарче и сам си ја сменив.

Интересна реакција имаше ликот у МајТајм кога влегов да прашам дали имаат таква и таква батерија...
„Ама што, ама како?? Зошто сте го отворале часовникот? Вака не можеме да дадеме гаранција за направениот сервис!“
Дјуд, д фак, никој не ти бара сервис, батерија ти побарав само... Или имаш или немаш, нема потреба од драми и филозофии.

А тек да се пожалиш дека имаш проблем со часовникот да видиш како ќе ти филозофираат со цел да ти ја избегнат поправката.

Башка ако кажеш си го земал часовникот за упола цена од друго место, па тоа нема шанси, не се со ист квалитет нивните биле поквалитетни а се работи за исти модел.

Јас имам клуч за отварање на часовници. Ако некому му треба, пошто имам два, можам по одлична цена да му го продадам :)

Пушти слика и кажи цена.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #439 на: 17 Октомври 2015, 21:27:26 pm »
Мислам дека секое отворање на часовник чим е под гаранција мора да се направи во сервис.

Бидејќи секој часовник си има соодветна спецификација на батерија.

Тоа е исто ко да речеш, имаш кола под гаранција, сам му менуваш масло.

Е тоа е маслото...ама...друго е во сервис.

Што се однесува до сервисите за часовници кај нас, ете Божиновски ќе го земам за пример, навистина нема заебанции.
Затоа ги држат сите големи брендови кај нас.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #440 на: 17 Октомври 2015, 21:50:37 pm »
Пред 1 месец менував батерија на мојот просечен Casio. Сатџиите не можеа да го затворат. Ни тој кај Ленски Мост, ни Марвин, ни тој до Марвин... чкарт бил, не се затворал ;D
Дома го затворив, на менгемето в гаража, на татко ми, механичарот ;D
Една батерија да не се знаело да се смени на Casio.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #441 на: 17 Октомври 2015, 21:52:54 pm »
Не ми врти муабет бош муабет, кога ќе отиде батеријата, гаранцијата ќе биде завршена 99.9%.
Кажи какви заебанции има?

За батерија да ми смени некој и цена бајаги поголема од реалната бидејќи имал дуќан не фала.
За батерија не треба стручност, туку соодветно алатче за отварање и добро да се затвори поклопецот.

Кога се работи за поправка тогаш треба прав часовничар и тука треба да се поштува професионалноста и стручноста.
Мислам дека секое отворање на часовник чим е под гаранција мора да се направи во сервис.

Што се однесува до сервисите за часовници кај нас, ете Божиновски ќе го земам за пример, навистина нема заебанции.

Не ми врти муабет бош муабет, кога ќе отиде батеријата, гаранцијата ќе биде завршена 99.9%.

За батерија да ми смени некој и цена бајаги поголема од реалната бидејќи имал дуќан не фала.
За батерија не треба стручност, туку соодветно алатче за отварање и добро да се затвори поклопецот.

Кога се работи за поправка тогаш треба прав часовничар и тука треба да се поштува професионалноста и стручноста.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #442 на: 17 Октомври 2015, 21:53:34 pm »

Се е тоа фино и се согласувам, меѓутоа јас не побарав сервис на саатот, кој не е ни купен од кај нив. Едноставно само, прашав дали имаат одреден тип на батерии, а добив два тона непотребни филозофии.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #443 на: 17 Октомври 2015, 21:59:28 pm »
Го тупат непотребно, само за да се ослободат од канџата наречена „гаранција“ или за к*р не ги бива.
Имав интересен момент со последниот лаптоп, купен од Анхоч. Се јавувам:
- Добар ден, дали можи да ставам ССД на лаптопот купен од кај вас или треба да го донесам кај вас сосе ССДи вие да го замените? Не сакам да ја изгубам гаранцијата.
- Штом знаеш што е тоа ССД, слободно смени му, не  епроблем, гаранцијата ќе си продолжи... :)
Ете тоа е тоа. После Анхоч биле на прво место...
Се разбираме така?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #444 на: 17 Октомври 2015, 22:07:04 pm »
Анхоч си се професионалци.

Исто така да им го пофалам и сервисот, не прават дубари, реалноста ја кажуваат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #445 на: 18 Октомври 2015, 01:15:13 am »
Тешки професионалци. Расипан микрофон на телефон не спаѓа под гаранција. Исто така и расипана усб порта. Ај што беа платени па и телефонот пробаа да ми го дадат со 3 штрафчиња помалце.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #446 на: 18 Октомври 2015, 01:50:13 am »
Jas pa so anhoc imam negativno iskustvo

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #447 на: 18 Октомври 2015, 10:51:48 am »

Не си видел што се случува затоа коментираш.

Пред недела дена, еден дечко исто, абе шо ќе носам кај саатчија сам ќе си сменам батерија на Tissot.

Постар модел беше саатот, со дисплејче внатре и сказалки.

Го бараше типот на батерија на Интернет, едвај го најде саатот и не најде баш прецизна информација.

Го отвори саатот, ја зеде батеријата со него и отиде да бара.

Не можеше да најде баш таква туку ептен слична. Значи ист модел на батерија, но малку различен под модел. На голо око нема шанси да кажеш дека е различна ама за многу мала нијанса повисока (да речеме четврт милиметар).

Ја стави во саатот, клапна на лежиште, го зеде задниот капак,...го стави...го сврти саатот...парче дисплејот (БУКВАЛНО). Имам и слики ако сакаш ќе ти покажам.

На самиот капак за батеријата има една испакнатина која прави притисок. Малку повисока батерија, го помести механизмот ...good bye!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #448 на: 18 Октомври 2015, 10:56:06 am »
Дај слики, мене ме интересира.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #449 на: 18 Октомври 2015, 14:44:47 pm »

Не си видел што се случува затоа коментираш.

Пред недела дена, еден дечко исто, абе шо ќе носам кај саатчија сам ќе си сменам батерија на Tissot.

Постар модел беше саатот, со дисплејче внатре и сказалки.

Го бараше типот на батерија на Интернет, едвај го најде саатот и не најде баш прецизна информација.

Го отвори саатот, ја зеде батеријата со него и отиде да бара.

Не можеше да најде баш таква туку ептен слична. Значи ист модел на батерија, но малку различен под модел. На голо око нема шанси да кажеш дека е различна ама за многу мала нијанса повисока (да речеме четврт милиметар).

Ја стави во саатот, клапна на лежиште, го зеде задниот капак,...го стави...го сврти саатот...парче дисплејот (БУКВАЛНО). Имам и слики ако сакаш ќе ти покажам.

На самиот капак за батеријата има една испакнатина која прави притисок. Малку повисока батерија, го помести механизмот ...good bye!

Затоа старите велат два пати Мери  и еднаш на сестра и.