Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225723 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Совет за часовник
« Одговори #210 на: 27 Декември 2013, 12:36:43 pm »
И јас не ја сваќам поентата во носење фејк саат. Тоа е исто како фејк тјунинг на кола, нешто против што се 99% од форумџииве. Како што рече Симо, ке носам/возам тоа што можам да си го дозволам ама да е оригинал а не некој фалц.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #211 на: 27 Декември 2013, 12:47:38 pm »
Ако е убав дизајнот и убава изработката зошто да не го носам?

Не за друго, поентата е да не му се тресам. Тоа највеќе ме нервира кај одење во гужва дека мора да седржам за џебови цело време. Ако имам асален саат, би си купил и реплика на истиот - најсериозно.

Јас секогаш носам саат на раката. И разбирам саат. Но, не би претерувал. Саатот не смее да е поскап од 1/10 од мојата годишна заработка. Нема логика да е.

Исто како што „Ауди А7 се купува од првиот заработен милион евра.“ Не од првите 100.000 заработени евра, како што милуваат кај нас да прават деца.

На пример би си го купил во фејк варијанта и тоа би дал најмногу 100еур за фејк варијантата - ако е добра фејк изработка. Why the hell not?

По првиот заработен милион, можеби и ќе размислам за саат од 5000евра. Пред тоа, ни случајно.
« Последно менување: 27 Декември 2013, 13:04:24 pm Deni »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #212 на: 27 Декември 2013, 12:53:13 pm »
Али под услов до тој милион се друго да имаш и да ти е наредено.

Мада и тогаш не ја разбирам потребата од толку скапи саати (кога имаш преголем избор до 400-500 евра).

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #213 на: 27 Декември 2013, 13:00:41 pm »
Токму така, целосно се согласувам со моментот дека треба да имаш милион за да купиш кола од 100.000, а исто и за саат. Ама од друга страна, ако имам 100.000 ке купам кола од 20.000 али нова и оригинал Мондео, а не нешто што личи на Ауди од 60.000 а притоа е тумбано, правено преправано или крадено и склапано али сум го нашол за 20.000. Јас барем така гледам на работите. Кога бев студент возев точак и носев Касио, сега работам веќе извесно време и можам да си дозволам Фиеста со Тиссот (ова е повеќе мерак, одколку што можам да си го дозволам :D...ама е оригинал, а не реплика).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #214 на: 27 Декември 2013, 13:08:09 pm »
Кола и саат е многу различно. Едното потешко може да те убие.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #215 на: 27 Декември 2013, 13:24:26 pm »
Јас не сум сигурен за Касиово што моментално го носам дали е оригинал...
А замисли па намерно да фрлам пари за неоригинал.
Не можи! :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #216 на: 27 Декември 2013, 13:31:36 pm »
Еве го моето комплетно искуство, со Б-Воч:

Го видов попустот, си одбрав саат, се јавив - го резервирав, пошто фати викенд, уплатив во саботата, во понеделникот ја евидентираа уплатата, и го испратија, а го добив во вторникот, во 10h.

Сите беа услужливи, иако им досаѓав, многу. По 2-3 пораки дневно, по 2-3 пати се јавував.. Не осетив ни ароганција, ни нервоза, ни ништо.

Доставата им е бесплатна. За доставата, тој типот ми побара 130 денари, и си ги платив. Ми падна чудно, ама си викам - ај.

Онака ми текна, викам чекај да си прашам - им пишувам на ФБ, викам вака и вака - ми наплатија за доставата. Ми се извинија, рекоа дека е нивна грешка, да им пишам сметка да ми ги вратат 130-те денари.

И чудо - ми ги вратија, денес.

Моја оценка за односот - 9/10. Супер си се дечките.

Јас лани купив на ист принцип само што имавме 3 реда комуникација прашав дали го имаат моделот ми вратија потврдно и цена им кажав дека сакам испорака испорака ми пратија фактура ја уплатив и ми пратија порака дека е испратен. се се заврши во еден ден. Од 11 сабајлето до 2 ипол поручокта го имав саатот.

Само кај мене си потенцираа дека доставата ќе чини 130 денари кои треба да ги платам на каргото. А во меѓувреме отворија и продавница во штип само годинава ќе рипнам иако имаше еден модел што ми се свиѓаше али имам и фосил и едифис па догодина веројатно пак ќе земам еден касио пред нова година ако ми се нешто засвиѓа.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #217 на: 27 Декември 2013, 15:53:33 pm »
Денде, да не има баба ти уште една ќерка за мажење?
Nema veke , poslednata ja zemav jas.
+1 za muabetot so falc saatovite.

A toa deka teba da imas 4-5 000 000vo banka za da imas saat od 5 000 evra, malce e preterano.

Da reces za Hublot Big Bang, i ostanati vo taa kategorija aj nekako ali za Tag, ne bas.
Tag Heuer ti e Swatch vo kategorija na Fine watches, i zatoa se tolku rasprostraneti.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #218 на: 27 Декември 2013, 15:55:41 pm »
Мене само не ми е јасно што има лошо во носење добра реплика? Рак зе добива на кожата? Апсат? Или чисто ради реда да се фукнат 500+Е за саат?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #219 на: 27 Декември 2013, 15:57:17 pm »
Мене само не ми е јасно што има лошо во носење добра реплика? Рак зе добива на кожата? Апсат? Или чисто ради реда да се фукнат 500+Е за саат?
Aко никој незнае дека е реплика, не е реплика. :) :) :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #220 на: 27 Декември 2013, 15:58:01 pm »
There's no "K" in "Rolex"! :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #221 на: 27 Декември 2013, 15:59:34 pm »
Aко никој незнае дека е реплика, не е реплика. :) :) :)
Ама еве и да знае? Не сфаќам што е лошото :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #222 на: 27 Декември 2013, 16:03:07 pm »
Јас бендисував едни реплики на Таг Хојер, поточно Карера 36 и Пендулум. Дечкото викаше дека биле перфектни реплики и ми бараше 180 евра од саат. Кога му пишав каде може да ги видам за да се уверам и самиот не ми врати веќе меил но и јас не бев упорен па не го ни побарав на мобилен иако го има на огласот. Напролет некаде планирам пак да се заангажирам и да си земам еден Карера 36, заљубен сум во тој саат :). Еве го огласувачот http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=904332

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

jas mozam da ti go najdam gorniot za poevtino, pisi pp ako si zainteresiran
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #223 на: 27 Декември 2013, 16:04:02 pm »
Custvoto koga ke go nosish ne e isto.
Plus na kraj kraeva sekoj si go nosi casovnikot za sebe, ali nema poenta vo nosenjeto fake.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #224 на: 27 Декември 2013, 16:09:58 pm »
There's no "K" in "Rolex"! :D
Знам, тато има Ролекс. :)