Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225541 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Совет за часовник
« Одговори #180 на: 25 Декември 2013, 19:48:13 pm »

Згора на се, речено им било да не прекројуваат часовници, бидејќи имале гужви и нема да можеле да постигнат со продажба, па чекај малце, како јас да го носам саатот, ако не ми е скроен по мерка за раката моја, или битно е да се купи саатот само, пари да им остаиш, па здравје после празниците помини да го средиме, а до тогаш стај си го дома и глеј си го.

Мене девојката од продавницата во веро ми кажа приказна како нешто "алатот" за кратење и е скршен и да сум одел во било која од другите продавници ќе го скрателе, океј отидов другиот ден во трговски и типот ме погледна бледо кога му спомнав кратење и буквално ме откачи со зборовите "Дечко кој те прати тука? Па нели гледаш колку гужва има, нема шанси пред нова година да го скратиме".. ОКЕЈ. има и други, отидов кај друг часовничар и си завршив работа.

Vidi, toa so alatot e validna prica, tie pinovi sto se za sajziranje se krsat non stop, ova od iskustvo ti kazuvam.
I da, bolje e za tebe i saatot poleka natenane nekoj da ti go sajzira saatot, ako nekes da go izgubis po pat nekade.

Bilo koj saatcija ke to go skrati za 100 denari.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #181 на: 25 Декември 2013, 19:48:26 pm »
Мене ми кажаа дека газдата им го собрал алатот и дека им е забрането да кратат, да сум дошол сабајле во 9-10 ми рекоа. Ај разбирам да има многу гужва внатре, ама немаше никој и пак не сакаа да го скратат. Отидов завчера во 12 во капитол и завршив работа. Инаку гледам сега и My Time излегоа со некои мизерни попусти...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #182 на: 25 Декември 2013, 20:05:27 pm »

Згора на се, речено им било да не прекројуваат часовници, бидејќи имале гужви и нема да можеле да постигнат со продажба, па чекај малце, како јас да го носам саатот, ако не ми е скроен по мерка за раката моја, или битно е да се купи саатот само, пари да им остаиш, па здравје после празниците помини да го средиме, а до тогаш стај си го дома и глеј си го.

Мене девојката од продавницата во веро ми кажа приказна како нешто "алатот" за кратење и е скршен и да сум одел во било која од другите продавници ќе го скрателе, океј отидов другиот ден во трговски и типот ме погледна бледо кога му спомнав кратење и буквално ме откачи со зборовите "Дечко кој те прати тука? Па нели гледаш колку гужва има, нема шанси пред нова година да го скратиме".. ОКЕЈ. има и други, отидов кај друг часовничар и си завршив работа.

Леле тааа у Верооо.... мислам дека таа пола муштерии ги избрка. Јас веќе ги чкртнав. Попус, непопус не им купувам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #183 на: 25 Декември 2013, 20:08:55 pm »
„Сајзира“ озбилни сте? За металните ремчиња незнаете да си ги скратите сами или за некој друг вид ремчиња е муабетов?

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #184 на: 25 Декември 2013, 20:15:10 pm »
„Сајзира“ озбилни сте? За металните ремчиња незнаете да си ги скратите сами или за некој друг вид ремчиња е муабетов?
Abe ne e tesko sam, malo cekance  i metalen pin i ke zavrsis rabota.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Совет за часовник
« Одговори #185 на: 25 Декември 2013, 20:59:38 pm »
Odnosot na deckoto vo GTC bese mnogu korekten i nemav nikakov problem,mozebi taka mi se pogodi.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #186 на: 25 Декември 2013, 21:53:08 pm »
Исто така и јас имам позитивно искуство во ГТЦ Б-Воч, дечкото убаво ми објасни за неколку саати што го прашав, бев 10-15 минути внатре и пробав сигурно 4-5 саати кој он ми ги извади и не ме брзаше воопшто. За кратењето и мене ми рекоа дека додека трае кампањава да не кратат заради големата гужва па не се ни бунев ни па прашував нешто зошто секако имаше неколку муштерии во дуќанот. Си го скратив во Велес саатот за 50 денари, 30 беше кратењето ама незгодно ми беше па 50 оставив :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #187 на: 26 Декември 2013, 10:18:00 am »
Така се работи Саше  :)

Имал некој искуство со купување перфектна реплика тука во МК?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #188 на: 26 Декември 2013, 10:40:10 am »
Јас бендисував едни реплики на Таг Хојер, поточно Карера 36 и Пендулум. Дечкото викаше дека биле перфектни реплики и ми бараше 180 евра од саат. Кога му пишав каде може да ги видам за да се уверам и самиот не ми врати веќе меил но и јас не бев упорен па не го ни побарав на мобилен иако го има на огласот. Напролет некаде планирам пак да се заангажирам и да си земам еден Карера 36, заљубен сум во тој саат :). Еве го огласувачот http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=904332

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #189 на: 26 Декември 2013, 16:05:24 pm »
Saato ludilo. Repliki nosat lugje bez vkus. Onoj sto ima vkus kupuva nov original. Ako bide neka bide.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Одг: Re: Совет за часовник
« Одговори #190 на: 26 Декември 2013, 17:55:13 pm »
Ако имаш 5.000 еу за горниот и над 50.000еу за долниот слободно биди човек со стил

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #191 на: 26 Декември 2013, 17:56:24 pm »
Ако имаш 5.000 еу за горниот и над 50.000еу за долниот слободно биди човек со стил
Casovnikot od taa klasa e top. Se naogja original za 1/3 ili 1/4 od taa cena.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #192 на: 26 Декември 2013, 17:59:55 pm »
Убаво изгледаат. :) Ама 180 е многу.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #193 на: 26 Декември 2013, 18:24:39 pm »
Еве го моето комплетно искуство, со Б-Воч:

Го видов попустот, си одбрав саат, се јавив - го резервирав, пошто фати викенд, уплатив во саботата, во понеделникот ја евидентираа уплатата, и го испратија, а го добив во вторникот, во 10h.

Сите беа услужливи, иако им досаѓав, многу. По 2-3 пораки дневно, по 2-3 пати се јавував.. Не осетив ни ароганција, ни нервоза, ни ништо.

Доставата им е бесплатна. За доставата, тој типот ми побара 130 денари, и си ги платив. Ми падна чудно, ама си викам - ај.

Онака ми текна, викам чекај да си прашам - им пишувам на ФБ, викам вака и вака - ми наплатија за доставата. Ми се извинија, рекоа дека е нивна грешка, да им пишам сметка да ми ги вратат 130-те денари.

И чудо - ми ги вратија, денес.

Моја оценка за односот - 9/10. Супер си се дечките.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #194 на: 26 Декември 2013, 19:00:13 pm »
Денес бев да си земам саат, али ништо немаше па си се вратив како мисир. ;D