Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225356 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Совет за часовник
« Одговори #960 на: 10 Август 2022, 23:20:10 pm »
Decki od prilepcanecot sto prodava casio casovnici nekoj da ne ima kontakt telefon? 🤔 Jas imav ama sum go izbrisal nesakajki 😁
Ima i fb profil i fb strana ama tamu nema ostaveno podatoci za kontakt i ne e ukl podolgo vreme 😂
https://www.facebook.com/casovnici.prilep
https://www.facebook.com/profile.php?id=100054405103801

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #961 на: 11 Август 2022, 09:11:51 am »
Имам некој Фосил саат со кожно ремче, батери азиз ми е работата, треба нешто специјално за Фосил или било кој може

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #962 на: 11 Август 2022, 09:24:54 am »
Bilo koja samo vidi nesto posaglam nemoj od ovie najevtinive po 50 denari da stavish.
I ne se letaj u dukjan istata baterija e kako i na pazar. Mene za casioto vo dukjan mi barase 600 denari na zeleno pazarce imase 100 i 150 kao posaglam. Ova ti zboram ceni pred 4-5 god eve go vrti uste saatot.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #963 на: 11 Август 2022, 09:35:52 am »
Јас па би препорачал да не си играш со пазарџии и сомнителни батерии, особено ако е поскап саатот. Мислам дека @MartinAlfista може да сподели искуство.

Лична препорака за докажан саатчија одма до пазарчето во Ѓорче. Од пријатели имам препорака и за саатчијата Маестро што е лево од Собрание. Не си играјте играчки да ризикувате нешто што кошта 200-300 евра за заштеда од 3 евра.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #964 на: 11 Август 2022, 11:34:37 am »
Каде поточно е тој кај Собрание? Во пролазите кај Градски ѕид?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #965 на: 11 Август 2022, 12:33:36 pm »
Заменска батерија ставена кај непознат часовничар (на другар го дадов саатот зошто и тој носеше неколку свои кај часовничар во Прилеп) ми истекла и запекла еден куп запчаници во саат што со мерак си го платив 250 евра :)

Го среди тој во Ѓорче што го збори Класниот, менуваше батерија и уште нешто внатре...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #966 на: 11 Август 2022, 12:49:28 pm »
Имам некој Фосил саат со кожно ремче, батери азиз ми е работата, треба нешто специјално за Фосил или било кој може

Renata батеријa најчесто ставаат во подобрите сервиси. Сепак зависи од саатот што му треба. Оди во MyTime среди си како што треба. Не вреди за 100-200 денари повеќе да си го зезнеш саатот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #967 на: 11 Август 2022, 13:00:03 pm »
Заменска батерија ставена кај непознат часовничар (на другар го дадов саатот зошто и тој носеше неколку свои кај часовничар во Прилеп) ми истекла и запекла еден куп запчаници во саат што со мерак си го платив 250 евра :)

Го среди тој во Ѓорче што го збори Класниот, менуваше батерија и уште нешто внатре...
Во Ѓорче во белиот трговски до пазарот?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #968 на: 11 Август 2022, 13:25:51 pm »
@Zile  - Да да, тој. Супер е дечкото.

@AllMightyMe - Да, лево од Собрание, во пролазчињата мислам. Одма е карши Градска, мање-више.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #969 на: 11 Август 2022, 14:20:50 pm »
По препорака на стар форумџија, чие име не би спомнувал, го однесов саатот во стара чаршија, часовничар Омега. Само најпозитивни зборови имам, феноменален мајстор и тоа саати поправа по пар илјади евра... Мајсториште.

Ченот што ќе се препознае го повикувам да се јави, уште сум дужен.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #970 на: 11 Август 2022, 14:57:38 pm »

Да не знаеш како се вика сатчијата во Прилеп или кај му се наоѓа дуќанот?

Оти еден стар сатчија кој се наоѓа во старата чаршија ни зафркна сат. После промена на батерија, сатот се полнеше со вода од миење на раце. После тоа испопаѓаа сите бројки и ознаки (од водата) и ене го така стои. Чека подобри времиња да го однесам кај тој во Ѓорче кај пазарчето по скалите, да го дотера :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #971 на: 11 Август 2022, 15:07:42 pm »
По препорака на стар форумџија, чие име не би спомнувал, го однесов саатот во стара чаршија, часовничар Омега. Само најпозитивни зборови имам, феноменален мајстор и тоа саати поправа по пар илјади евра... Мајсториште.

Ченот што ќе се препознае го повикувам да се јави, уште сум дужен.

Не сум толку стар бе пер :/

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #972 на: 11 Август 2022, 17:17:13 pm »
@Zile  - Да да, тој. Супер е дечкото.

@AllMightyMe - Да, лево од Собрание, во пролазчињата мислам. Одма е карши Градска, мање-више.
Сум носел кај него саат, ама ете сум го заборавил дека постои. Ќе одам деновиве да си сменам батерии на касиото.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 314
  • МАЗДАШ
« Одговори #973 на: 04 Октомври 2022, 18:51:04 pm »
добар часовничар? за автомтски механизам ми е . застана, 5 6 години го имам ваљда треба редовен сервис уље филтри..
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #974 на: 04 Октомври 2022, 19:32:59 pm »
Kire do gjorce pazarceto vo maloto trgovce na sprat

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."