Автор Тема: Колку глоби плативте досега?  (Прочитано 17416 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Колку глоби плативте досега?
« Одговори #30 на: 15 Април 2011, 22:21:08 pm »
Јас ќе го опитам утре господинот началник и ќе ти пиша....

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #31 на: 15 Април 2011, 23:09:21 pm »
Дали некој знае точно да ми каже како се довиваат казните за брзо возење кај нас? Ме интересира како е поделбата по кмч, по 10кмч? Јас мислам дека е по 10кмч ама не сум сигурен, значи од муабети само. Знае некој за сигурно да ми каже? Колку е цената на казните?
Прекорачување до 10кмч?
Прекорачување меѓу 10-20кмч?
Прекорачување меѓу 20-30кмч?
Прекорачување над 30кмч?
- Неупотребување на сигурносен појас ............................20 евра или 10 негативни бодови
- Непрописно паркирање ............................45 евра или 25 негативни бодови
- Брзо возење 30-50 км на час над дозволено надвор од населено место или 10-30 км на час над дозволено во населено место ........................... 45 евра или 25 негативни бодови
- Непропуштање пешаци на пешачки премин ................ 35 евра или 20 негативни бодови
- Прскање на пешаци .......................... 35 евра или 20 негативни бодови
- Возење цик-цак ........................... 45 евра или 25 негативни бодови
- Пролизгување на погонски тркала ...............................45 евра или 25 негативни бодови
- Нагло запирање без потреба ............................ 25 евра или 15 негативни бодови
- Возење лице под дејство на алкохол или дрога ........... 45 евра или 25 негативни бодови

За сторени прекршоци за кои е предвидена глоба до 45 евра ако во определен рок не се плати глобата се впишуваат негативни бодови

За сторени прекршоци за кои е предвидена глоба до 500 евра ако сторителот самоиницијативно ја плати глобата добива бонус односно плаќа половина од глобата

Возачката дозвола се одзема со добиени 100 негативни бода добиени во последните 3 години
е сега за над тие 30км/х од дозволеното, не најдов колку е казната, ама сигурно изгор ќе биди...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #32 на: 16 Април 2011, 01:09:11 am »
Малку нереално ми е 30-50 на отворено да е 45 евра и 10-30 во град да е 45 евра. Што со други зборови значи дека можеш комотно да си возиш 80 во град и 160 на автопат. Особено ако ја платиш за 7 дена и кошта пола од 45, што е иљадарка рецимо - биг диал.
Колку е сигурно ова?

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #33 на: 16 Април 2011, 01:49:30 am »
Малку нереално ми е 30-50 на отворено да е 45 евра и 10-30 во град да е 45 евра. Што со други зборови значи дека можеш комотно да си возиш 80 во град и 160 на автопат. Особено ако ја платиш за 7 дена и кошта пола од 45, што е иљадарка рецимо - биг диал.
Колку е сигурно ова?

Со брзините е така. Пример на отворено, кај што има знак 80км/ч, слободно можеш да возиш до 130км/ч. Над 130км/ч казната ќе биде 300еур. А за казна пример од 45еур, не важи она „ако платиш во рок од 7 дена плаќаш пола“. Тоа важи само за големите казни.

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #34 на: 16 Април 2011, 03:08:20 am »
Dosega imam plateno okolu 3200E, a imam za plakjanje uste 44.700den vo obvinitelstvo za 1.88%.. i cekam uste edna presuda!  ;D  I po default ve vodam site!  8)  Inaku neam nitu edna za brzo vozenje, za zal! I pazete se od denes natamu, povekjeto od kamerite na raskrsnicite treba da se startuvani vo upotreba i sega zasega ke lovat nepocituvanje na pesaci i crveno, pa za ponatamu ke vidime...  :o
« Последно менување: 16 Април 2011, 03:10:12 am Bad-Gamer »
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #35 на: 16 Април 2011, 09:27:54 am »
Nе можам да го добијам од сабајле господин началник ама ја земав книшката за казнени поени да видам што пишува внатре. Мислев дека ме казниле 30 поени ама било 25. А се работеше за следново...ме фатија како возев 127 после скопска патарина одејки накај Скопје. Таму пред надвожњакот има знак 80. Е сега казната не беше 45 евра туку 30 што ми е чудно спрема ова овде што е пишано...а пошто не платив ми пишаа 25 негативни. ???

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #36 на: 16 Април 2011, 10:50:04 am »
Dobro togas. Fala. Da si znam grubo.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #37 на: 16 Април 2011, 11:13:41 am »
Sportex си имал голема среќа, да ти иземериле 131 км, отиде ти у јабана со 300 Е ..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 16 Април 2011, 11:35:26 am »
Sportex си имал голема среќа, да ти иземериле 131 км, отиде ти у јабана со 300 Е ..
Ми рече Џандарот. Вика ако си возел само 4 км фазла ќе беше интересно вика... ;D ...а не дека не намалив....намалив ама ме заеба еден пред мене си шибаше и ја си викам оп овој зајаче и си терам по него ..е арно ама него го пропуштија а мене ме ебаха...  ;D

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #39 на: 16 Април 2011, 11:45:16 am »
Ми рече Џандарот. Вика ако си возел само 4 км фазла ќе беше интересно вика... ;D ...а не дека не намалив....намалив ама ме заеба еден пред мене си шибаше и ја си викам оп овој зајаче и си терам по него ..е арно ама него го пропуштија а мене ме ебаха...  ;D

не си му бил доволно залепен :)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #40 на: 16 Април 2011, 12:48:43 pm »
nemam nesto posebno kazni ali ja imam najglupavata kazna PARKIRANJE NA AVTOBUSKA POSTROJKA a ne ni bev parkiran samo zastanav i seuste rabotese kolata so cetiri trepkaci ama se iznervirav pocnav da se raspravam deka toa ne e parkiranje tuku zastanuvanje i ja pisa, ama drug ja skina i taka ide toa a moze i ako se ponasav kako coek nemase da ja pise...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #41 на: 16 Април 2011, 12:58:54 pm »

не си му бил доволно залепен :)

Одев на тоа дека ќе намали ако има полиција па и јас да намалам уште повеќе ама гледам си шиба викам нема добро е ...кога... сурпрааааајз...!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29790
    • CARclub.mk
« Одговори #42 на: 16 Април 2011, 15:10:54 pm »
И одеднаш..

Извинете за ОТ, нема да се повтори. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #43 на: 16 Април 2011, 15:14:38 pm »
Исто ваков беше....ка од к 15... ама со него имаше еден дебел и место пушка имаше палка во рака.....  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #44 на: 16 Април 2011, 20:24:46 pm »
Dosega?
ZERO.
 ;D