Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
-за прекорачување 61кмч над дозволеното на отворено.-за прекорачување 121кмч над дозволеното во град.
Да. Јас мислев дека и побрзо возам, ама лаже километража...
А јас сакам да прашам, дали казнуваат доколку денски имаш пуштено магленки?
Цитат: chlink на 15 Април 2011, 14:03:46 pmЗнаеш како викаат, возилото е службено не ти. Војно возило со црвено плаво и со сирена си попи возачот казна зошто не пушти пешак на партизанска.Сега не ги знам новите правила, ама порано цивилна полиција немаше право да казни возач на воено возило-исклучиво воена полиција. Е сеа пошто нема ни војска, малтене, нема ни воена полиција изгледа и ингеренциите се префрлени на цивилната сообраќајна полиција. Инаку во војска бев инструктор за Ц категорија ...
Знаеш како викаат, возилото е службено не ти. Војно возило со црвено плаво и со сирена си попи возачот казна зошто не пушти пешак на партизанска.
Цитат: Lancerka на 15 Април 2011, 15:52:10 pmА јас сакам да прашам, дали казнуваат доколку денски имаш пуштено магленки?Да казнуваат... Магленки се пуштаат само, навечер и во магливо време
Иначе, и јас пред да дојдам во мвр, сум имал неколку ситуации, не казна, туку ми ја зимале возачката сум бегал, ме бркале... и еднаш од тетово према скопје, на снег-лапавица возев 180 со џип (нормално казна 150евра)... и едвај застанав и тој ми вика... само будала вози волку на вакво време