Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1200455 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Фала. Некој нешто негативно?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Е да...Негативното го заборавив.
Можда и не е негативно... Можда треба некој хард ресет...Или па си е така фабрички.
Кога ке го наместиш она вратичето пример на одредена позиција, (swing) рецимо горе, или доле, ок е се додека не исклучи, да отиде во некој мод, и после коа ке почне, се враќа на некоја дифолт позиција...Тоа беше на греење, мислам, есеноска коа ја уклучував, ја местев надоле да дува...Ке издува топло, компресорот се гасне, оно стои во некој негов дифолтен мод...
Можда така и било од почеток, не сум ни приметил, ама па на другине три клими што ги имам си ги памти позициите се до исклучување...
На ладно не сум се потрудил ни да пробам како ке тера :) Ваљда ке стои, пошто на ладно нонстоп си дува, а на топло се гаси вентилаторот.
:)
Турска направија :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Истава од Веле само 5.5кв што е? Маркава Беко? Што механика е? Има некој Беко?

Јас имам 24000btu од беко (7.4/8KW ладење/греење), веќе 4 години без мака. Не е инвертер, но спаѓа во А+ енергетска класа. Појма немам ни механика ни електоника што е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Тоа прашувам. Фала!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
^ фала онак на инфото,ме интересира третманот колку време би траел,има ли потреба од демонтажа на климата или некоја слична акција?
иначе истата клима од сликата ја имам и јас,само 3.5 Kw e :)

не подолго од 20 минути... прскам со една хемикалија од спреј, на изгасена клима. ја пуштаме да лади, после 5 минути ја полеваме со вода и прскам друга хемикалија, овој пат парфимирана со јоргован и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Не знам дали прашував тука за преносни клими. ? Искуства ? Значи преносна клима за соби околу 15тина квадрати. Што како ?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Многу бучна, ако мислиш на тие само со внатрешен дел, што имаат само издув за воздух.

Не би се одлучил на таква доколку имаш друга опција.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
башка искористливоста нивна е на многу ниско ниво... затоа што како и сите други клими што имаат потреба да го разладуваат хладњакот на надворешната единица, оваа мобилнива го користи воздухот од просторијата, т.е. оној што веке си го изладил, си потрошил струја за него, самата клима ке го усиса да се разлади и низ оџак (прозор или што и да биде) ке го исфрли надвор...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Не знам дали прашував тука за преносни клими. ? Искуства ? Значи преносна клима за соби околу 15тина квадрати. Што како ?
НИ - КА - КО !!!!!!!!

Бучи како на циркулар да работиш.
Не лади колку што треба.
Не топли колку што треба.
Има резервоар со вода кој доколку не го испразниш на време, или ќе прелие или ќе престане да работи...

Глупо чудо у ПМ!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Фала момци, тоа ме интересираше. Опцијата отпаѓа, ќе си земам најнормална клима. :) :D

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Дечки каде можам да најдам квалитетни панелни радијатори и компоненти за монтажа?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ако сакаш квалитетно, бирај помеѓу:

ФЕРОЛИ, во визбегово, на качанички пат. италијански бренд на радијатори, истоимената фирма. елементи врзивни на луксор користат, има и други брендови од аспект на вентили и спојници...

ВАЛВИНГ, во злокуќани, т.е. улицата од кај дандо и бушав уште 1000 метри надоле. имаат полски продукт на радијатори, и нешто од италијанска групација на елементи.

БИ-МИ компани, пластичарска улица, на семафорите, десно, нагоре, по патот за накај чаир, од десна страна на 50 метри. имаат поише типови на радијатори, српски, италијански, австриски брендови. овие се убедливо НАЈ СКАПИ и според мене квалитетот (кој е многу добар во секој случај) не ги оправдува цените, бидејки не се ништо поквалитетни од погре спомнатите две... само на газдата му требаат поише пари во животот одколку оние 2-ца погоре.

кај и да појдеш кај било кој од овие 3-ца ке се повикаш во мое име, дека јас сум те пратил и ке добиеш попуст, ке те истретираат како што треба.

за повеке инфо пиши пп.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Дечки каде можам да најдам квалитетни панелни радијатори и компоненти за монтажа?

Техно Ауто во Три Бисери имаат ваков вид на роба, можеш да провериш што е, како е.

http://tehnoauto.com.mk/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Фала дечки, ќе пратам фидбек ;-)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Некој да знае да ме информира, на кој принцип оди префрлање на клима уред од едно во друго место?

Не пример, кај моите има една клима Филиа што не ја користат, па сакам да ја донесам кај мене, па да прашам како оди целата работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.