Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1200469 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Го имам начекано во Хубо и Бриколаж. Хубо некако најснабдени ми се со Dupli-Color производи.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Шо е толку посебен спрејот да мора конкретно овај од дупли колор, дека радиатор има на слика ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Па дупли е 😁

Sent from my ONEPLUS using Tapatalk

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1140
Шо е толку посебен спрејот да мора конкретно овај од дупли колор, дека радиатор има на слика ?
Haha ne be, valjda e otporen na temperatura i polesno mi e so sprej odkolku so cetka :)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Haha ne be, valjda e otporen na temperatura i polesno mi e so sprej odkolku so cetka :)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Имаш фарбано и радијатор?
Треба да правам еден зелен, ќе го исфлекам ли со спреј или ќе биде мазно како пета?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
@vladimir_1 Абе види кај шварцо оризари цела хала  за боја и опрема има, ќе најдиш огноотпорен, и во ангрото има некој огноотпорни грчки, ма да радијатор со рака се трпи топлината, сегде по институции со мрсна боја се шлакани па нема гајле :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Работата е дали истата ќе пожолти после кратко време. За целата работа, вадење радиатори, чистење, прајмер мислам дека заштеда за боја е последното на ум што би требало да ги има човек кога веќе сам работи и не плаќа некој.
Јас бар така до сега сум практикувал.

Отсутен Vik-tor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Здраво друштво...Сакам да купам една од овие три клими.
Daiseikai 9 3.5KW
Mitsubishi MSZ-LN35VE,
DAIKIN Perfera FTXM35N.
Климава ќе се користи како допуна и број еден фактор ми е
потрошувачката.Која би ја одбрале вие и едно мало објаснување зашто баш таа!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
daini 5.5kw najverojatno

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 779
Daiseikai 9 3.5KW
Mitsubishi MSZ-LN35VE,
DAIKIN Perfera FTXM35N.

So ogled na toa deka pazis na potrosuvachka (znachi ne sakash da se rasfrlash so pari) prashaj ceni za klimite i ke vidish zoshto ne PERFERA :) istoto vazi i za drugite marki na klimi vo odnos na osnovnite i poskapite modeli.

Jas si kupiv Sensira od Daikin i treba esenva da se montira...prvi impresii zdravje v godina :)

Отсутен Vik-tor

• Почетник
  • *
Daiseikai 9 3.5KW
Mitsubishi MSZ-LN35VE,
DAIKIN Perfera FTXM35N.

So ogled na toa deka pazis na potrosuvachka (znachi ne sakash da se rasfrlash so pari) prashaj ceni za klimite i ke vidish zoshto ne PERFERA :) istoto vazi i za drugite marki na klimi vo odnos na osnovnite i poskapite modeli.

Jas si kupiv Sensira od Daikin i treba esenva da se montira...prvi impresii zdravje v godina :)

Па не се расфрлам баш,туку го гледам како инвестиција и би ја платил, да, доколку вистина има разлика во перформансите.А да не е само името Daikin разликата во парите!!!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Климата ќе се користела како допуна, што значи дека се има некакво основно греење, а воедно да била и економична, што автоматски значи најмалку дупла цена од другите клими.
Тоа е како да се купи нова кола на дизел гориво за помалку од 5000 км годишно.

Отсутен Vik-tor

• Почетник
  • *
Да другар.Имам подно греење на 3 спрата.ја живеам на еден спрат со мало 5 месечно дете.За да не го палам подното ми требаат 2 степени за допуна.Истото важи и за ладење(сендвич зид со 10 стиропор и гипс 10 тервол).Кола не купувам а прашањето ми беше ако си имал или размислувал за некои од климиве да ми помогнеш со некое инфо...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Па ако не го палиш подното како може климата да ти биде дополнително греење?

Отсутен Vik-tor

• Почетник
  • *
Прашав погоре нешто многу едноставно нели.Од тие наведени клими ако си имал или некое лошо искуство од истите да споделиш некое инфо.Све другото е небитно 😁