Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Хаиер Тундра 3.5 гледај си или 5.5ка од ефтините клими. И готово.
Цитат: Deni на 17 Март 2022, 07:52:45 amХаиер Тундра 3.5 гледај си или 5.5ка од ефтините клими. И готово.Хаиер Тундра за парите е бест бај.
Цитат: Azriel на 17 Март 2022, 18:33:48 pmЦитат: Deni на 17 Март 2022, 07:52:45 amХаиер Тундра 3.5 гледај си или 5.5ка од ефтините клими. И готово.Хаиер Тундра за парите е бест бај. Gotovo ja prodadov dushata na gjavolot plateni denes 3 daikina vo ics 2x ftxf20d i 1x ftxf35d seto toptan so montaza okolu 146.330mkd so izmolen skromen popust. Fali ushte eden za vo trpezarija ama toj ke pocheka podobri denovi (chitaj ako ostanat pari od kreditot posle seto drugo opremuvanje so pokukjnina letovo). Se mislev da zemam 1 daikin 1 toshiba 1mitsubishi i 1gree pa da vidime dali ima razlika ama nekako epten shareno mi se vide a i testot ke traeshe predolgo za da e relevanten za sledno kupuvanje klima. Edno gajle pomalku, sega ushte da preporachate dobri majstori za malterisuvanje, koshuljica i plochki redenje.
Не е гајле помалку. Се да наместат, да извакуумираат, да нивелираат, да затворат дупки од внатре и надвор, да се спроведат цевките и одводните црева и се да проработи добро треба.
Аууу, 4 клими, не разгледуваше можност со мултисплит?
Толку да е скап тој мултисплит?loopz на секој чекор го препорачува, па почнав да размислувам да си купам во нареден период со 2 внатрешни единици. Едната за во спална, другата за во собата каде моментално имам он-оф која би ја исфрлил.
Zdravo decki, nov sum na forumov mi treba mislenje za klima od 50 do 60 iljadi za stan od 60 kvadrati. Pozdrav
Во план сме да се мења котелот на дрва, со нов на пелети. Имам наместено радијатори секаде, веќе се користат 6,7 години. Ми понудија од ТермоФлукс 35KW за 135К денари, лани летото. Годинава сигурно поскапо ке биде. Друго ми е маката, во врска со греење/ладење со топлотна пумпа. Колку би коштала оваа инвестиција, да знам дали иде во обѕир или да се порачува котел на пелети?Благодарам.