Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1438715 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
Icsgroup za Daikin.
Energija ili Setec za Haier.

Ако планираш така периодично да грееш со инвертери нема да бидеш задоволен. Нивните ефекти и поента е друга. И пред се наменета за долгорочно одржување на температура, каде можат да работат со што е можно повисок коефициент на ефикасност. И воедно да ги згреат и одржуваат предметите и ѕидовите со соодветна температура.

Знам дека за Македонец ова е тешко да се сфати, ама тоа е тоа.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
Некој со искуство или мислење за оваа клима

https://www.cooperandhunter.com/mk/product/ch-s12ftxq-ng

Мислам околу 25 - 26 000 е кај нас

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Некој со искуство или мислење за оваа клима

https://www.cooperandhunter.com/mk/product/ch-s12ftxq-ng

Мислам околу 25 - 26 000 е кај нас
Си брка работа климата, мислам дека ке ја најдеш и некоја иљадарка поевтино. Со вградено WIFI најчесто се

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Јас очигледно после толку читање и разгледување ќе земам тоа што ми е најприфатливо со цената... Сите истото го нудат освен тоа јапонците. Многу ми го пофалија даикин али 3.5 е околу 40.000 а 5.5 е 60.000 денари + монтажа...

Изгледа ќе одам на вивакс, 25.000 3.5кв и 40.000 5.5кв..

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Половна кола се купува на секои 3 до 5 години.
Клима се купува еднаш во животот ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
Што треба тоа да значи ? кои се пример тие што би се купиле еднаш во животот ?

Отсутен Mikius

• Легенда
Тоа значи дека ако не ти се погоди климата ќе имаш дупло поголем трошок од навидум заштедените пари.

Така се заеба еден колега, не му се даваа пари за посаглам клима, не му се даваа пари за овластен монтер, не му се даваат пари за демонтажа, и сега така му стои како украс :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Тоа значи дека ако не ти се погоди климата ќе имаш дупло поголем трошок од навидум заштедените пари.

Така се заеба еден колега, не му се даваа пари за посаглам клима, не му се даваа пари за овластен монтер, не му се даваат пари за демонтажа, и сега така му стои како украс :)
А да му ја демонтирам и да си ја земам да не му пречи на ѕидот :)

Sent from my Redmi

Отсутен Бузуки

• Сениор

Па незнам јас се консултирав и со мајстори и со тука членови сите различно мислење.. Еден ми препорачува даикин како врв, друг ми вика вивакс најдобро за парите, трет ми вика FAVORIT презадоволни биле луѓето..

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Ако имаш пари: Дајкин, Митсубиши, Тошиба.
Алтернатива: Хаиер Тундра, Вивакс Аери...

Презадоволни е релативна работа :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
А Мидеа?

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Е да, Мидеа-Вивакс.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
И да имаш и да немаш пари, зимај тоа со повеќе години гаранција.

Отсутен Mikius

• Легенда

Па незнам јас се консултирав и со мајстори и со тука членови сите различно мислење.. Еден ми препорачува даикин како врв, друг ми вика вивакс најдобро за парите, трет ми вика FAVORIT презадоволни биле луѓето..
Едвај ги најдов муабетите... :)
https://www.elitemadzone.org/t503241-Vivax-klima-uredjaji-inverter#3918014

Компромисно, земи ја Вивакс од 25.000 и види како ќе се понаша, сходно на тоа ќе направиш одлука за втората клима. Ако има заеб, барем помал ќе биде :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
Како што читав муабетите типот прво се жали цело време за на крај да кажи дека одлично си брка работа али незнае дали ќе трае повеќе од 5 години :D