Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1203198 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Рецепт за кликана статија на македонски портал - во насловот додај „Русија“, „руско“ или нешто со Путин.
Русија, наука, медицина :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
ama ste pesimisti....
soncev zrak,covekot se vika stojan, na simpoziumi vo rusija ima dokazuvano deka na vrvovite na borovi, bez negativni zracenja po covekot moze da se prenesuvaat signalite na telefonskite operatori,nema potreba od kabli odrzavanje, repetitori, pojacuvala, kabli, banderi, anteni zracenja ... tuka zastanuva prikaskata, po nekolku dobronamerni "soveti" da ne siri poveke

tesla eksperimentirase da ja prenesuva strujata bezicno, imase uste togas  napraveno elektricno vozilo, celoto negovo istrazuvanje i patenti se konfiskuvani i spakuvani nekade....se ima uste odamna, no za datrpa nekoj u dzeb se koci...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Веројатно и вонземјанин е Тесла, али не нѝ кажуваат ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Која инвертер клима е најдобра за парите платено/добиено/ефикасна/штедлива за простирија од околу 35-40 квадрати?
@Deni беше по климите 😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Која инвертер клима е најдобра за парите платено/добиено/ефикасна/штедлива за простирија од околу 35-40 квадрати?
@Deni беше по климите

Daikin FTXF50 ако е уште на акција во ицсгруп, мислам дека 58000 беше сосе монтажа (а може и без беше не памтам).

Цела зима беше бест бај.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
@Deni беше по климите

Daikin FTXF50 ако е уште на акција во ицсгруп, мислам дека 58000 беше сосе монтажа (а може и без беше не памтам).

Цела зима беше бест бај.
[/quote
Екстра

Присутен riki_staff

• Сениор
61.500 без вифи.
65.000 со вифи.
Без монтажа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нема нешто добра воља, корона попуст ова-она?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Каков попуст со намалена продажба.

Со една продадена клима мора да се извадат сите плати ;D

Присутен riki_staff

• Сениор
Не се брзам,ќе почекам 😁

Отсутен Bajramo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
Препорака ве молам, каде можам да најдам во Прилеп квалитетни буфери за клима 3.5 kw. М8 по можност, ако не М6.

Отсутен Bajramo

• Почетник
  • *
Нема да се постигне. Имав гуми пред да ставам буфери и разликата е евидентна. Особено што не се нешто скапо буфериве и барем за мене не гледам причина да не ги ставам. Најискрен муабет. После ова искуство јас се сменив со буфери и испопрепорачав на народ наоколу да се спаси од нервози. :)
Те молам за совет од каде и какви да земам квалитетни буфери за клима 12 ка  може и за 18ка уште подобро.

Линк  нешто контакт.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нема да се постигне. Имав гуми пред да ставам буфери и разликата е евидентна. Особено што не се нешто скапо буфериве и барем за мене не гледам причина да не ги ставам. Најискрен муабет. После ова искуство јас се сменив со буфери и испопрепорачав на народ наоколу да се спаси од нервози. :)
Те молам за совет од каде и какви да земам квалитетни буфери за клима 12 ка  може и за 18ка уште подобро.

Линк  нешто контакт.
Вурт не нудат веќе малопродажба. Кодус нудеа монтажа со буфери, значи сигурно нудат они.

Отсутен Bajramo

• Почетник
  • *

Линк  нешто контакт.
Вурт не нудат веќе малопродажба. Кодус нудеа монтажа со буфери, значи сигурно нудат они.
Благодарам

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Дали внатрешните единици на климите имаат иста димензија, според некој стандард? Конкретно за 5KW ме интересира.