Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 176
Спoред фoрумaшите штo вoзaт нa плин кaде имa нaјдoбaр/нaјквaлитетен плин вo скoпје ?
Дали некој има вградено плински систем со OBD да сподели искуства? Утре ми е закажан термин за вградување, изборот е помеѓу Ланди уредите, дали со или без OBD. Обичниот веќе докажан, прилично многу задоволни корисници, но не сум сретнал некој со помодерниов систем за да сподели искуство. Во сервис доста фален, дали е исто и помеѓу корисниците?
Цитат: marchesk на 16 Мај 2017, 14:43:55 pmДали некој има вградено плински систем со OBD да сподели искуства? Утре ми е закажан термин за вградување, изборот е помеѓу Ланди уредите, дали со или без OBD. Обичниот веќе докажан, прилично многу задоволни корисници, но не сум сретнал некој со помодерниов систем за да сподели искуство. Во сервис доста фален, дали е исто и помеѓу корисниците?Sto stana, so ili bez OBD?i jas sum na istata dilema.nekoe iskustvo?
Цитат: M3V8 на 26 Јуни 2017, 16:11:58 pmЦитат: marchesk на 16 Мај 2017, 14:43:55 pmДали некој има вградено плински систем со OBD да сподели искуства? Утре ми е закажан термин за вградување, изборот е помеѓу Ланди уредите, дали со или без OBD. Обичниот веќе докажан, прилично многу задоволни корисници, но не сум сретнал некој со помодерниов систем за да сподели искуство. Во сервис доста фален, дали е исто и помеѓу корисниците?Sto stana, so ili bez OBD?i jas sum na istata dilema.nekoe iskustvo?Јас го одбрав Ево-то, сепак многу позитивни искуства со него. Другиов како што разбрав имал различни дизни, препорачан е за возила со карактеристики кои кај мене ги нема, и на крај што не познавам некој што веќе го вградил, па несакав да бидам јас тој што би споделувал искуства.
Mnogu biten moment mi e sto na plin koga e ima razlika vo vlecenje na 15-25 temperatura i nad 25 poinaku odi kolata, sto pozesko toa poslabo, ima logika vi se slucuva i vas?
Планирам на грандето да ставам плин 1.2 мотор, според гласањево плимонт се најдобри, планирам и таму да ставам колку би коштало за грандето знае некој? btw може глупо ќе прашам ама тоа е ... кога работи климата бензин ќе троши?
За твојата кола и ем гас ќе ти брка работа,ландито има подобри дизни и софтвер кој може да трпи повеќе подесувања за понапредни мотори,пунтото твое е доста просто у поглед на менаџмент и сензори така да ќе поминеш со ем гас без никакви проблеми,башка шо тој мотор е измислен за на плин има да му се изнавозиш.