Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
126 (71.6%)
Новус
15 (8.5%)
Мармил Монт
12 (6.8%)
Кар Систем
15 (8.5%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 176

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 414341 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1530 на: 16 Мај 2017, 14:43:55 pm »
Дали некој има вградено плински систем со OBD да сподели искуства? Утре ми е закажан термин за вградување, изборот е помеѓу Ланди уредите, дали со или без OBD. Обичниот веќе докажан, прилично многу задоволни корисници, но не сум сретнал некој со помодерниов систем за да сподели искуство. Во сервис доста фален, дали е исто и помеѓу корисниците?

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #1531 на: 16 Мај 2017, 18:14:30 pm »
Спoред фoрумaшите штo вoзaт нa плин кaде имa нaјдoбaр/нaјквaлитетен плин вo скoпје ?

Јас на калосот имав Ловато 2 и од ставање на Насгас ми се запуши Матрикс дизната па сменив цело куќиште т.е. сите дизни за 200евра. Пак ставав кај стигнам пак сменив дизни. Зборуваме за 2 пати менување на оригинал италијански Ловато дизни систем Матрикс. Со редовно одржување на мембраните и филтри на 10 000км
Потоа прашав 10 плинари и сите ми рекоа Макпетрол и ништо друго.
Инаку на плин возам 15 години :)
« Последно менување: 16 Мај 2017, 18:20:44 pm deksa »

Отсутен Ljubo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #1532 на: 16 Мај 2017, 21:19:04 pm »
Јас возам Корса 1.2 Д 2007, пред година и пол ставив плин и имам поминато околу 50000. На почеток ставав претежно на Лукоил и осеќав сецкање во лер, во последно време ставам на Макпетрол и нема сецкање и ми влече повеќе.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1533 на: 26 Јуни 2017, 16:11:58 pm »
Дали некој има вградено плински систем со OBD да сподели искуства? Утре ми е закажан термин за вградување, изборот е помеѓу Ланди уредите, дали со или без OBD. Обичниот веќе докажан, прилично многу задоволни корисници, но не сум сретнал некој со помодерниов систем за да сподели искуство. Во сервис доста фален, дали е исто и помеѓу корисниците?
Sto stana, so ili bez OBD?
i jas sum na istata dilema.
nekoe iskustvo?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1534 на: 26 Јуни 2017, 16:27:57 pm »
nekoe iskustvo?
Јас го одбрав Ево-то, сепак многу позитивни искуства со него. Другиов како што разбрав имал различни дизни, препорачан е за возила со карактеристики кои кај мене ги нема, и на крај што не познавам некој што веќе го вградил, па несакав да бидам јас тој што би споделувал искуства.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1535 на: 26 Јуни 2017, 17:37:31 pm »
nekoe iskustvo?
Јас го одбрав Ево-то, сепак многу позитивни искуства со него. Другиов како што разбрав имал различни дизни, препорачан е за возила со карактеристики кои кај мене ги нема, и на крај што не познавам некој што веќе го вградил, па несакав да бидам јас тој што би споделувал искуства.
Ne si zgresil.
I jas go imam istitot.

Najdobar plin spored mene ima Okta Leptokarija.
Stavav na NAs Gas ali sega ne e uz pat taka da od koga se prefrlv na okta Leptokarija top si e, kako poubavo da vlece.
Gi imam probano site  :)

Mnogu biten moment mi e sto na plin koga e ima razlika vo vlecenje na 15-25  temperatura i nad 25 poinaku odi kolata, sto pozesko toa poslabo, ima logika vi se slucuva i vas?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1536 на: 26 Јуни 2017, 22:14:41 pm »
Mnogu biten moment mi e sto na plin koga e ima razlika vo vlecenje na 15-25  temperatura i nad 25 poinaku odi kolata, sto pozesko toa poslabo, ima logika vi se slucuva i vas?
Досега не сум приметил, претпоставувам разликата е речиси неприметлива доколку не тестираш?

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #1537 на: 30 Јуни 2017, 16:02:37 pm »
Планирам на грандето да ставам плин 1.2 мотор, според гласањево плимонт се најдобри, планирам и таму да ставам колку би коштало за грандето знае некој? btw може глупо ќе прашам ама тоа е ... кога работи климата бензин ќе троши?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1538 на: 30 Јуни 2017, 16:23:05 pm »
Планирам на грандето да ставам плин 1.2 мотор, според гласањево плимонт се најдобри, планирам и таму да ставам колку би коштало за грандето знае некој? btw може глупо ќе прашам ама тоа е ... кога работи климата бензин ќе троши?
Плин се троши и при уклучена клима.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1539 на: 01 Јули 2017, 17:42:43 pm »
Ќе троши бензин, пошто е 1.2, а 1.2 коа ќе му пуштиш клима, не мрда од место со плин, па ќе свичнеш на бензин, за да можеш да возиш и да се ладиш :D Инаку, изборот ти е или ќе се ладиш на плин (во место),  или ќе се возиш на плин, двете заедно - јок! ... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1540 на: 01 Јули 2017, 18:38:47 pm »
Ја незнам со кој памет у гранде тој мотор го уградувале жими се,па 1.4 16V треба да е минималецот па нагоре да иде а не тука да застанат.иначе за пунтичот имаш опција за Emmegas Simple за некој си 370тина евра ако не е и на акција у моментов па нагоре со Stag Landi исл.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #1541 на: 04 Јули 2017, 09:49:56 am »
Која е разликата помеѓу landirenzo omegas 3.0 570 evra и еmmegas 380 evra. Дали ако ставам поефтиниов ќе биде лошо?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1542 на: 04 Јули 2017, 14:59:12 pm »
За твојата кола и ем гас ќе ти брка работа,ландито има подобри дизни и софтвер кој може да трпи повеќе подесувања за понапредни мотори,пунтото твое е доста просто у поглед на менаџмент и сензори така да ќе поминеш со ем гас без никакви проблеми,башка шо тој мотор е измислен за на плин има да му се изнавозиш.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #1543 на: 04 Јули 2017, 17:45:16 pm »
За твојата кола и ем гас ќе ти брка работа,ландито има подобри дизни и софтвер кој може да трпи повеќе подесувања за понапредни мотори,пунтото твое е доста просто у поглед на менаџмент и сензори така да ќе поминеш со ем гас без никакви проблеми,башка шо тој мотор е измислен за на плин има да му се изнавозиш.
Фала многу друже на информациите.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #1544 на: 14 Јули 2017, 16:31:14 pm »
Nekogas Check engine mi se uklucuva koga pustam klima mi rekoa deka e poradi slabata smesa na plin. Dali ima steta sto ke sveti toa ?