Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503228 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #765 на: 12 Август 2014, 12:56:11 pm »
Зошто да пие Evian вода кога може Rosa...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #766 на: 12 Август 2014, 12:57:05 pm »
@Krell
Лошо се изразив, многу и се замарам на колата и гледам секогаш да е се перфектно во врска со неа. Одржувана е со најквалитетно масло цело време и е менувано на 7000 км, а со оглед на тоа што е хонда не планирам дефект во врска со моторот. Она што сакав да го кажам со тоа "не се замарам" е: дури и ако се деси некој фатален дефект како последица на плинот, моторот чини ~400 евра и релативно лесно ќе можам да го поднесам тоа (не дека ќе ми биде сеедно). Али ете, ќе биде како едно неубаво искуство (недај боже).

Колата е далеку од кола за кршење (можам слободно да кажам дека е една од топ 10 примероци во Скопје), ама не е ни weekend car lotus exige па да сум цврсто решен дека не сакам плин.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #767 на: 12 Август 2014, 12:57:26 pm »
@ Deni

Па нека не се курчи дека пие Евиан.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #768 на: 12 Август 2014, 12:58:07 pm »
Не се курчи со Евианот, се курчи со колата.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #769 на: 12 Август 2014, 13:00:05 pm »
Yeah, right.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #770 на: 12 Август 2014, 13:00:41 pm »
Не се курчи со Евианот, се курчи со колата.

Ко да купил многу скапо фенси брендирано одело (што се гледа), за курчење, ама пошто му се виделе скапи чорапите што одат со оделото, купил бели од тезга од пазар, пошто не се гледаат нели.. Само кажува за правиот вкус на ликот, и дека купил кола за пред други а не за себе..

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #771 на: 12 Август 2014, 13:02:02 pm »
Yeah, right.
Дали мислиш дека тој што вози Кајен се курчи со тоа што сипа бензин во колата? Или со тоа што седи во Порше кола од 40.000 евра?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #772 на: 12 Август 2014, 13:03:58 pm »
Прифаќам :) Со тоа што нема да го земам, туку со Лансерот ќе одиме на кафе/пиво ко што и се договараме одамна :) Уз пут да споделиш искуства од прво лице за кампување :)

Деал ;)

Еден ѕвер овој мојов, 1.4 90коња. ;D

Жал би ми било да ставам плин на vtec мотор, ама овој мојов што кошта помалку од инсталацијата за плин, ич не му се замарам.
Ми беше жал и за оваа, али daily car ми е и морам со неа да возам исплатливо. Да си имаме стандард како што треба ќе си имавме сите по една кола за викенд, па и да троши 50л/100км ќе се исплати меракот на бензин.

Ова е веќе трезвено и разумно размислување.. На кола што ич не и се замарам и што е онака за кршење би и ставил можеби.. На кола нова или што ми значи нема шанси. Ама и да ставам на крш колата плин, ќе знам дека е компромис, нема ни да пробам да се лажам дека е нешто супер..

Иако мене би ми било веројатно жал и на твојата Хонда да и ставам :) (Се мислев долго време за HONDA HR-V то дал да ставам или не, на крај решив не (за таа кола можда погрешив).

Тој што ја купи и стави плин уште утредента :)

И не можам да разберам како можат да купат Порше Кајен, и да му стават Плин.. Па ако не можеш да го напоиш, не го купувај... (Пред извесно време на бензиска еден со Кајен нов точеше плин и не можев да поверувам... )

И мене ми е ова несфатливо, али јбг...

"Look at me, LOOK AT ME puny human, I have a Porsche!!!"
(goes to gas station)
"95 or 98? Maybe our new 100? Or our best 'Racing' fuel? Perhaps diesel?"
"No, no, LPG."
"O_o"

(се извинувам што приказната е на странски јазик)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #773 на: 12 Август 2014, 13:04:47 pm »
Yeah, right.
Дали мислиш дека тој што вози Кајен се курчи со тоа што сипа бензин во колата? Или со тоа што седи во Порше кола од 40.000 евра?

Почитувам луѓе што баш лично уживаат во тоа што го купиле/имаат, а не го купиле како обид за купување софистицираност што ја немаат нити ќе ја имаат.

Самиот муабет дека некој купил кола или било што за да се курчи, а не да ужива самиот ми прави мачнина во стомакот. Кајен на плин е едно од таквите нешта..Купено баш за курчење.. Веројатно сопственикот има купено и BOSS одело, ама со бели чорапи пошто не се гледаат... Нормално брендот на оделото сигурно со огромни букви, за да видат и другите што носи..

BLJACK

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #774 на: 12 Август 2014, 13:06:27 pm »
Yeah, right.

Се инатиш, а точно знаеш која ми е поентата.

Баталувам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
« Одговори #775 на: 12 Август 2014, 13:08:28 pm »
Мене па ич не ми е несфатливо. Као тие што имаат пари за Кајен да се луѓе што се расфрлаат. Некои од нив се расфрлаат, да, ама голем процент од нив се сосема рационални и свесни луѓе. Зошто да имаат двојно поголем трошок?

Всушност, голем број од нив стигнале до парите за Кајен затоа што размислувале рационално.

У кратки црти - мислите дека цурата што влегува на сувозачко во Кајенот ја боли штикла дали колата е на бензин, дизел или плин? Реално, само ние, што сакаме коли ги праиме овие муабети.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #776 на: 12 Август 2014, 13:11:10 pm »
Греота е бе директоре, порше е. Замисли со F430 идеш и точиш плин, Енцо и Хитлер се среќаваат и Хитлер го пика Енцо во гасна комора. Можда од еколошки аспект е подобро, ама од секој друг не е (зборам за возила од таа класа).

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #777 на: 12 Август 2014, 13:11:36 pm »
Мене па ич не ми е несфатливо. Као тие што имаат пари за Кајен да се луѓе што се расфрлаат. Некои од нив се расфрлаат, да, ама голем процент од нив се сосема рационални и свесни луѓе. Зошто да имаат двојно поголем трошок?

Всушност, голем број од нив стигнале до парите за Кајен затоа што размислувале рационално.

У кратки црти - мислите дека цурата што влегува на сувозачко во Кајенот ја боли штикла дали колата е на бензин, дизел или плин? Реално, само ние, што сакаме коли ги праиме овие муабети.

Па купување на Кајен и не  е  баш рационално нешто.. Ако сакал баш рационално да купува, и да не се расфрла  а сакал СУВ, ете му СУВ -ови и за 20000 еур и поевтино. Купување на Кајен е баш расфрлување со пари, и веќе ако се расфрлаш расфрлај се ко господин..

Ова ем расфлрање да покаже дека е господин, ама  ем не баш господин..

Hugo Boss Одело со бела Чарапа.. Зашто да се расфрла за скупи чорапи? Така и успеал да го купи оделото, нерасфрлајќи се... :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #778 на: 12 Август 2014, 13:12:44 pm »

Wait, what?!

Уште светци ќе испаднат сите говеда што ги возат овој тип на "Look at me" возила.
(Секоја чест за ретките, ако и воопшто постоечки, исклучоци)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #779 на: 12 Август 2014, 13:13:28 pm »
Па нека земе дизел варијанта ондак. Башка, Порше не се купува со разум, нели знаеме..?

На голем процент од нив, татко им го има купено. Со чесни исклучоци.

Па мене баш ме заболе мокасина цурата што ќе си помисли.

"Влагај мори, маме ти ебам"..