Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503445 пати)

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #750 на: 12 Август 2014, 12:31:34 pm »
@ velestrumf

Јасно.

@ Deni

Кои се тие смешки и заблуди што се шират?

Зошто да не возам? Забрането е?

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4127
« Одговори #751 на: 12 Август 2014, 12:31:48 pm »
И јас имам некоја одбивност кон плинот али искрено одамна немам приметено некоја кола да мириса на плин во кабината, освен во некое такси Yugo :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #752 на: 12 Август 2014, 12:34:05 pm »
Токму така. Само да не се шират смешки и заблуди е работата, инаку ти вози си 185ки и бензин - таман работа.  ;D ;D ;D

Имам предлог. Ајде нареден пат на пиво, кај оние што ќе дојдат со кола на плин да утврдиме дали мириса на плин или не. Може и рандом луѓе да прашаме дали им мириса на плин или не во таквата кола

Имам впечаток дека оние што имаат многу контакт со плин се навикнуваат на мирисот и не го ни приметуваат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #753 на: 12 Август 2014, 12:35:46 pm »
Што е кладбата значи?  ::)

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #754 на: 12 Август 2014, 12:36:45 pm »
@ Deni

Кои се тие смешки и заблуди што се шират?

Зошто да не возам? Забрането е?

Значи, ехем..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45243
  • Il Moderatore
« Одговори #755 на: 12 Август 2014, 12:37:19 pm »
Што е кладбата значи?  ::)
Се пријавувам и јас, само не знам дали до следното пиво ќе ми биде спремна плинската цистерна :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #756 на: 12 Август 2014, 12:37:41 pm »
И јас имав голема одбивност, ама па кога ќе видиш за негде кај што ти требале 1500 денари да отидеш, сега ти требаат 800 и можеш да отидеш два пати некако одбивноста се намалува. ;D  Освен хауба кога ќе отворам и ќе видам 200 додатни работи од тоа што треба да има, ама јебеш га, Симо убаво кажа.

А за мирисот на плин, го осеќам кога ќе ставам плин и ќе го извади пиштолот. Во кабина не се десило никогаш да мириса на некакво гориво, освен на тие што возат пред мене.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #757 на: 12 Август 2014, 12:40:04 pm »
Што е кладбата значи?  ::)

Се јави чиракот на ФилипВ.

Кој спомна кладба? Идејата е  само утврдување што е вистина или не..(Нели сакаш да не се шират невистини..) Нормално ако сакате.. Па кој знае, можда и не разубедите дека стварно не мириса оние што ни мириса..

Ако не одговара здравје.. Вози си три цилиндри на Плин и отворај прозор повеќе да не мириса :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #758 на: 12 Август 2014, 12:40:34 pm »
Е фуфка... :) :) :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #759 на: 12 Август 2014, 12:42:17 pm »
И јас имав голема одбивност, ама па кога ќе видиш за негде кај што ти требале 1500 денари да отидеш, сега ти требаат 800 и можеш да отидеш два пати некако одбивноста се намалува. ;D  Освен хауба кога ќе отворам и ќе видам 200 додатни работи од тоа што треба да има, ама јебеш га, Симо убаво кажа.

А за мирисот на плин, го осеќам кога ќе ставам плин и ќе го извади пиштолот. Во кабина не се десило никогаш да мириса на некакво гориво, освен на тие што возат пред мене.

Што е економски поисплатливо е поисплатливо и тука нема никаква дилема (освен ако не направи штета па таа исплатливост да се анулира со сервисирање).

А што е компромис компромис е, и тука нема никаква дилема..

Од друга страна и да возиш Тико е економски поисплатливо од да возиш BMW, ама ете, има луѓе што сакаат и BMW место Тико и покрај економската неисплатливост...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #760 на: 12 Август 2014, 12:45:11 pm »
Токму така. Само да не се шират смешки и заблуди е работата, инаку ти вози си 185ки и бензин - таман работа.  ;D ;D ;D

Имам предлог. Ајде нареден пат на пиво, кај оние што ќе дојдат со кола на плин да утврдиме дали мириса на плин или не. Може и рандом луѓе да прашаме дали им мириса на плин или не во таквата кола

Имам впечаток дека оние што имаат многу контакт со плин се навикнуваат на мирисот и не го ни приметуваат.

Ја ретко идам на пиво, а и да идам, не идам со кола, ама ако те интересира, слободно земи го Лансерот, види дали ќе можеш да познаеш дека е на плин, особено сеа со квалитетно наточено гориво од Грција :)

Само по ова

можеш да познаеш дека е на плин (без да отвараш хауба ;))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #761 на: 12 Август 2014, 12:47:38 pm »
Исплатливо е. Никој не спори.

Компромис - не знам дали е тоа вистинскиот збор. Повеќе како "возам бензин јас, не сакам смрдени дизели што чурат", а уствари бензин има две капки во колата.

И тоа не го разбрав. Се возат ѕверови, кои при купување јасно е дека трошат повеќе. Или помири се со нешто поекономично, или биди маж до крај и пои го ѕверот, ама со тоа што навистина пие, не со она што ти му го пикаш во грлото.

Сите куваат..

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #762 на: 12 Август 2014, 12:51:01 pm »
Еден ѕвер овој мојов, 1.4 90коња. ;D

Жал би ми било да ставам плин на vtec мотор, ама овој мојов што кошта помалку од инсталацијата за плин, ич не му се замарам.
Ми беше жал и за оваа, али daily car ми е и морам со неа да возам исплатливо. Да си имаме стандард како што треба ќе си имавме сите по една кола за викенд, па и да троши 50л/100км ќе се исплати меракот на бензин.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #763 на: 12 Август 2014, 12:51:13 pm »
Прифаќам :) Со тоа што нема да го земам, туку со Лансерот ќе одиме на кафе/пиво ко што и се договараме одамна :) Уз пут да споделиш искуства од прво лице за кампување :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #764 на: 12 Август 2014, 12:54:04 pm »
Еден ѕвер овој мојов, 1.4 90коња. ;D

Жал би ми било да ставам плин на vtec мотор, ама овој мојов што кошта помалку од инсталацијата за плин, ич не му се замарам.
Ми беше жал и за оваа, али daily car ми е и морам со неа да возам исплатливо. Да си имаме стандард како што треба ќе си имавме сите по една кола за викенд, па и да троши 50л/100км ќе се исплати меракот на бензин.

Ова е веќе трезвено и разумно размислување.. На кола што ич не и се замарам и што е онака за кршење би и ставил можеби.. На кола нова или што ми значи нема шанси. Ама и да ставам на крш колата плин, ќе знам дека е компромис, нема ни да пробам да се лажам дека е нешто супер..

Иако мене би ми било веројатно жал и на твојата Хонда да и ставам :) (Се мислев долго време за HONDA HR-V то дал да ставам или не, на крај решив не (за таа кола можда погрешив).

Тој што ја купи и стави плин уште утредента :)

И не можам да разберам како можат да купат Порше Кајен, и да му стават Плин.. Па ако не можеш да го напоиш, не го купувај... (Пред извесно време на бензиска еден со Кајен нов точеше плин и не можев да поверувам... )