Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503196 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #735 на: 21 Јули 2014, 01:08:09 am »
Би требало да се доста добри, а плус олеснителна околност е што одма таму ќе ти направат атест, без да идеш лево-десно.

BRC се доста квалитетни производители на плински уреди, така да, од тој аспект, не би требало да има проблем. За инсталацијата, стручноста и техничката поддршка, не би знаел.

Прашај го Stratro за секој случај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #736 на: 21 Јули 2014, 10:36:04 am »
Ќе му пп ;)
Фала.

Отсутен c2c4

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #737 на: 21 Јули 2014, 19:29:07 pm »
C4 1.4 16V, 80.000 km на плин, уред Lovato, на секој 15-20.000 промена на филтри, никакви проблеми. 360 евра со монтажа
C2 1.4 8V, 10.000 km на плин, уред Landi Renzo, сервис досега не бил потребен. Цена не сум сигурен колку беше, али околу 300 - 400 евра. Сервис, Плимонт Петров - Штип

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #738 на: 12 Август 2014, 12:15:56 pm »
Многу фактори би влијаеле на таква одлука, бар кај мене.

Прво, не би чачкал нешто што работи перфектно. Имам една девиза - ако било добро, таков уред би идел фабрички.

Второ - имам некоја природна одбивност спрема плин. Неможам ни да го мисирнам, а обично 90% од колите што се на плин и што се имам јас возено во нив, мирисаат на плин, во кабината. Не навлегувам од кои причини е тоа така.

Трето - незнам како тоа би имало влијание на подолг рок. Тешко дека во наредните 5 години ќе можам да си дозволам пак ново возило.

Четврто - чичко ми загина во возење, во кола, како директна последица на плин. Претходно, пријателче загина - од истата причина. И двете коли, односно остатоците од нив, како и остатоците од луѓето - најважно, по инцидентите можеше да се соберат во обично најлонско ќесе.

Неможам, бар не во моментов. Менталниот склоп ми има развиено одбрамбен механизам за кола на плин.

Добро е.. Не сум бил единствен на форумов што не би ставил плин на свое возило. И јас преферирам да не се модифицира она што е предвидено од произведувачот како погонско гориво

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #739 на: 12 Август 2014, 12:16:44 pm »
Ашколсун ќе ти речам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45242
  • Il Moderatore
« Одговори #740 на: 12 Август 2014, 12:17:47 pm »
И ја не би ставил, ама ако не ставев, ќе возев 10 дена а останатите 20 со Градски Автобус ќе се возев :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
« Одговори #741 на: 12 Август 2014, 12:18:50 pm »
И ја не би ставил, ама ако не ставев, ќе возев 10 дена а останатите 20 со Градски Автобус ќе се возев :D
90% мирисале на плин внатре. :) :) :) :)

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #742 на: 12 Август 2014, 12:19:41 pm »
И?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #743 на: 12 Август 2014, 12:23:34 pm »
90% мирисале на плин внатре. :) :) :) :)

Добро до некаде си во право.. Од мое искуство 95% од возилата на плин мирисаат на плин внатре. Ама 5% не е така голема разлика па може да се каже и 90% дека мирисаат

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #744 на: 12 Август 2014, 12:24:31 pm »
Значи небитно, еве вака 9 од 10 коли на плин мирисаат на плин во кабината, од мое искуство.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #745 на: 12 Август 2014, 12:25:36 pm »
Се гледа искуството дека ви е нуларица не се секирај. :) Не се објаснувај.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #746 на: 12 Август 2014, 12:26:21 pm »
Да бе, ти мојот нос го носеше кога јас се возев во колите.

Не зезај.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #747 на: 12 Август 2014, 12:28:37 pm »
Многу фактори би влијаеле на таква одлука, бар кај мене.

Прво, не би чачкал нешто што работи перфектно. Имам една девиза - ако било добро, таков уред би идел фабрички.

Второ - имам некоја природна одбивност спрема плин. Неможам ни да го мисирнам, а обично 90% од колите што се на плин и што се имам јас возено во нив, мирисаат на плин, во кабината. Не навлегувам од кои причини е тоа така.

Трето - незнам како тоа би имало влијание на подолг рок. Тешко дека во наредните 5 години ќе можам да си дозволам пак ново возило.

Четврто - чичко ми загина во возење, во кола, како директна последица на плин. Претходно, пријателче загина - од истата причина. И двете коли, односно остатоците од нив, како и остатоците од луѓето - најважно, по инцидентите можеше да се соберат во обично најлонско ќесе.

Неможам, бар не во моментов. Менталниот склоп ми има развиено одбрамбен механизам за кола на плин.

Fair enough, мање-више исто као ја (само што ја сакал/нејќел турив плин :))

1. Јап, тачно. Штета што финансиската (не)моќ не’ тера да бараме алтернативни начини.

2. Го разбирам и тоа. Но, кај автомобилите каде е правилно и прописно инсталиран плинскиот уред (а не кај Перо у гаража за 120 евра), не мириса на плин. Ни под разно. Ако мириса, тогаш веќе има некаков проблем.

3. Пак ќе кажам дека не верувам дека Опелов бензинец би имал било каков проблем со плин како гориво. Тие бензинци се поприлично бесмртни.

4. Лесна им земја :(

Ако не сакаш, или не можеш, тоа е тоа, џабе било што некој ќе меле тука или на друго место.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #748 на: 12 Август 2014, 12:29:45 pm »
Токму така. Само да не се шират смешки и заблуди е работата, инаку ти вози си 185ки и бензин - таман работа.  ;D ;D ;D

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #749 на: 12 Август 2014, 12:30:03 pm »
И јас имам некоја одбивност кон плинот али искрено одамна немам приметено некоја кола да мириса на плин во кабината, освен во некое такси :)