Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 502849 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #510 на: 29 Јануари 2014, 19:29:25 pm »
друже малку контрадикторен твојов текст... или мене ми се чини... прво викаш си немал проблем а после викаш секогаш кога ке си се обрател за нешто не те одбивале...

можеби грешам и грешно разбирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #511 на: 29 Јануари 2014, 19:30:27 pm »
Не мора да се обратиш само за проблем, може и за совет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #512 на: 29 Јануари 2014, 19:40:33 pm »
јас прочитав услуга а не совет.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #513 на: 29 Јануари 2014, 20:38:04 pm »
jas vo plimont sum namestil nekolku koli  a sluzbeni okulu 70[mislam ] i sum prezadovolen  od usluga,  od kvalitetot i montazata na plinskite uredi

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #514 на: 29 Јануари 2014, 20:49:43 pm »
Прв пат слушам за КарСистем, кои се па сега тие?

Ако ме праша некој мене без двоумење најтопла препорака давам за Плимонт. Зошто?

Крајно професионални, крајно исполнителни, секогаш спремни да излзат во пресрет за било каков проблем, па макар и да немал врска со инсталираниот плински систем. И тоа не беше случај за моето возило, туку за уште 5 други на кои ги имам препрачно Плимонт и кои се крајно задоволни од услугата и третманот. Па така, заслужено ги препорачувам секому.

Покрај тоа уредите на Landi Renso кои ги инсталираат во Плимонт се исклучиво квалитетни и напредни, а посебно за мотори чии издувни вентили се осетливи на повисока температура каков што е моторот во мојата Mazda 6. Дечките во Плимонт го наштелуваа плинскиот компјутер над 3800 вртежи да уфрла циклуси со бензин во зависност од оптеретувањето на моторот, така што се намалува загревањето на издувните вентили, а како нус ефект е тоа што практично не постои разлика во перформансите помеѓу бенизн и плин.
Па ако некој ме праша каков уред, без да се плашам дека можда некого ќе зафркнам, ги препорачувам Land Renso. А сигурно и има причини зошто Плимонт се одлучиле токму за Landi, а не за некои други. Не дека другите уреди не чинат и не нудат исти или слични можности, но за Landi знам дека се супер затоа што од лично искуство знам како функционираат на 6 различни мотори.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3920
« Одговори #515 на: 29 Јануари 2014, 21:20:56 pm »
Nema nisto kontradiktono vo recenicata, samo sakav da kazam deka se maksimalno usluzlivi, i deka sekogas ( bidejki sum od veles ) koga sum odel do Skopje, vo bilo koe vreme bez prethodno najavuvanje sum navrakal do kaj niv, za uslugi od tipot na redovno kalibriranje na uredot, ili promena na filtri, i svekicki, i nikogas ne sum bil vraten od gazdata Aco, cak sto vo nekoj momenti me primili i kaj nego na rabota ( vo pozarnata vo Kozle mislam ), i tamu mi go iskalibriral uredot, mi izgasil check engine ( koga se upalilo zaradi los plin ) i slicno....ete toa bese poentata da se svati ;D ;D ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #516 на: 29 Јануари 2014, 22:24:45 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #517 на: 30 Јануари 2014, 00:53:05 am »
јас прочитав услуга а не совет.

Пардон. Услуга не мора да значи проблем.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #518 на: 07 Март 2014, 18:04:59 pm »
Дали некој турал плински уред во Аутомакедонија?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #519 на: 07 Март 2014, 18:33:25 pm »
Турил и се заебал :) Не знаеле зашто утредента не може на ладно на бензин да ја запали колата :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #520 на: 07 Март 2014, 23:27:34 pm »
Де бе, само еден чоек турил плин кај нив, башка и баксуз се погодил?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #521 на: 10 Март 2014, 02:10:08 am »
Океј, жив чоек не турил BRC у Аутомакедонија...

Некој дали има некакво искуство со LPG Tech?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22394
« Одговори #522 на: 10 Март 2014, 08:47:41 am »
Дали некој турал плински уред во Аутомакедонија?

Skoro site sto ja sum gi pratil tamu, vklucuvajki gi i sluzbenata Astra i Insignija koi gi ubija od vozenje bez problemi.
BRC  sistemi..
The best.

Samo sto znae da ima guzva za ovaa rabota, pa se ceka na red..jbg..

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #523 на: 10 Март 2014, 12:41:49 pm »
Океј, жив чоек не турил BRC у Аутомакедонија...

Некој дали има некакво искуство со LPG Tech?

еве едно искуство

Plimont se raboti za astra h 1.4
po greska e montirano e BRC plinski ured vo avtomakedonija i sega kolata ima problem pri laden start dodeka da zagree i da prefrli na plin secka i ne raboti kako sto treba, potoa e se vo red koga prefrli na plin, naucnicite vo avtomakedonija kazale deka ne e do plinot tuku bilo nus pojava i taka da terat. Dali znaete vo sto moze da e problemot i dali moze da dojdat da go resite?

Odnapred blagodaram na odgovorot.

Kaj Opelovite motori benziskiot kompjuter gi menuva I gi pamti kartite na vbrizguvanje vo zavisnost od smesata gorivo-vozduh. Dokolku smesata e bogata, a gorivoto e plin, vo realni uslovi motorot na plin ke raboti odlicno, no na benzin motorot e vo siromasna smesa. Koga vremeto e toplo motorot (I vozacot) ne go cuvstvuvaat toa, no koga e ladno – raboti neramnomerno -trokira.
Se razbira deka postojat i X drugi pricini koi bi mozele da go predizvikaat problemot koj go navedovte, megutoa kaj Opelovite vozila cesto e posledica na slabo pomestuvanje na smesata plin-vozduh (kon bogata).
Za da bideme sigurni deka se raboti ova, vozete eden den samo na benzin za motorniot ECU (kompjuter) da ja cita samo smesata benzin-vozduh. Dokolku naredniot den motorot startuva I raboti kako sto treba, ke bide potrebno da se namali vbrizguvanjeto na plin I problemot ke se resi. Nie ne mozeme da pomogneme, nemame softver I interfejs za BRC uredite.

Фала Плимонт, проблемот се реши како што кажавте, сега уште да се објасни на научниците дека не е нус појава и да го средат проблемот.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #524 на: 19 Март 2014, 08:16:41 am »
@Djidzi Доста чиста и педантна инсталација. Ако дојдеш некогаш на пиво, баш сакам детално да ја разгледам како доста добар пример за инсталација.

Како што гледам, не губиш ништо од багажникот, односно си е идентично рамно на подот во багажникот ко и пред тоа, така?

За да постигнеш такво нешто, колку литарска боца користиш?

Колку КМ можеш да поминеш со едно полнење на таа боца?

За оние што патуваат надвор од МКД... Колку тешко е да најдеш компатибилна пумпа со вашите плински инсталации во поглед на пиштол што може да наточи? (читам дека има разни стандарди, и дека можно е да не можеш да наполниш од таа причина).Ова поготово ме интересира за начинот како е изведено кај Djidji (веројатно нема разлика од другиот начин, ама пошто не знам затоа и прашувам).

Смоле спомна и за некаков адаптер, може ли подетално околу него? (цена, се наоѓа ли лесно, лесен ли е за користење...)

Ова прашувам за во Словенија, Австрија, Германија, Франција, Унгарија, Грција..

За Србија, Хрватска, Бугарија и Италија веројатно сигурно немате проблем.

Кога одите на подолг пат, како ја транспортирате резервната гума, и дали воопшто носите резервна гума?

И од форумов две возила ме интересираат како се однесуваат после плинската конверзија, и поготово што ќе се случува со нив во наредниот период.

Тоа е Субару Форестерот на Смоле и некој спомна Тојота Аурис.

Колку пројдени км имавте кога направивте конверзија?

Колку имате од тогаш пројдено на плин?