Таксиста не ми е репер. Колата не е негова така да, сите негови „позитивни“ или какви и да се муабети паѓаат у вода. За инсталација, не плаќа он. За одржавање, не плаќа он. Ако нешто се заебе, не плаќа он. Фирмата му плаќа.
Greska si Vele, I ja mislev taka ama ne e. Bas posleden pat za aerodrom me nosese taksist od nase taksi so lancer I go prasuvav za ova. Oni si ja otplakjaat kolata, mi kazuvase sto kako ama zaboraviv ... Inaku tocno deka oni kje ti recat ne e bas najmnogu za plin samo poradi toa sto se nauceni kako oktaviite da teraat po pola milion km na plin.
Imam broj negov, ako sakas mozam nekoj den sa mu se javam I da go prasam dali nema da bide problem ti da go pobaras I prasas se sto te interesira.
Данќе. Сеа за сеа ваљда нема да треба, да не умарам људи пред празници

Освен одговорот на онак кој разликата во цената ја гледа како големината на процентот што продавачот ја задржува за себе, и сервисната компонента, што се комплетно валидни одговори, дали некој друг може да посочи „опиплива“ разлика, зашто има толкава разлика во цените?
Ме интересира, пошто у неколку наврати ми се десило да прашам и да ми кажат као ~600 евра, ама за твојот Лансер ќе треба ваков и таков/онаков што кошта ~1000 евра. Е моето прашање е зашто? Што толку повеќе (или подобро) има тој што е ~400 евра поскап?
До сега, само од Аутомакедонија ми дадоа една цена за уред (BRC, прашував еднаш дали некој има некакво познавање, али испадна штама).
чекај сега... ти поставуваш уствари прашање зашто твојата кола има потреба од тој и тој уред кој што е поскап, а неможе да работи на на поефтиниот? такво ти е прашањето? ако е такво тогаш има одговор и за тоа...
Не онак, прашањето ми е зашто да треба тој што е ~400 евра поскап, а не поевтиниот... И едниот и другиот ќе работат. Веројатно поскапиот, поради некоја причина (или склоп од причини) што го прави поскап, ќе работи подобро. Ги разбирам ја вансериските трудови и тоа све, дека си имаат право да си го наплатат, и тоа е сосема океј, ама муабетот ми е, во кои се’ ствари е до толку подобар поскапиот уред, за да го оправда изборот?
Еве и Џиџи ми спомна дека за Лансерот, уредот би бил отприлика ~600 евра. Од Плимонт ми рекоа дека има уред што чини толку, и дека може да се стави, арно ама за Лансерот (ваљда и за пар други источњаци), боље би бил тој што ближи кон 1000-ка. Знаејќи се себеси и мојот пицајзлизам и пимпларизам во врска со вакви работи, многу веројатно дека би одел на поскапиот. А ~1000-ка е веќе сериозна инвестиција, која веројатно нема да стигнам да ја оправдам, имајќи предвид колку (не) ја возам колата.
Ако стигне до тоа, секако изборот би паднал на Плимонт, оти еве, после неколку негативни одговори за АМ, ќе ги отпишам, иако ми дадоа добра понуда. Со Новус неам појма што е како е, а они ми дадоа понуда за Принс. Не би експериментирал со некој од другиве.