Значи едно да ви е јасно, каков сака нека е уредот подобар ли полош, секој уред различно делува кај различни возила, завакви работи нај убаво е да разговарате со професионалци кој бар по неколку коли од ист тип на вашето возило му поминале низ рака. Јас лично сакав во плимонт да ми го инсталираат омега, дечкото што работи неќеше и ми рече дека ако он стави плин кај мене на алфата плински уред тоа ќе биде лси блу, доколку инсистирам на омегас ќе го ставеше ама немаше да сака да биде одговорен.
Сакам да кажам не се ова сијалички па овие се подобри о другите, исти типови на уреди различно делуваат кај различни возила.
И ти мислиш дека кај тебе најсовремениот плински уред би делувал полошо ? Хмм можда Алфите се и тука исклучок, незнам
, ама некако ми нема логика кога самите ги преферираат баш нив. Е сега кај некои се монтираат полесно, а кај други потешко, цената за монтажа е иста само ризикот за грешка е поголем-е ова ми има логика.
„Од нашето повеќегодишно искуство, можеме да го издвоиме софтверот на Ланди Рензо Омегас кој се покажа како многу стабилен и ефикасен. При правењето на избор на производител на автогасен уред, одберете го брендот чии уреди веќе се докажале како издржливи и компатибилни со специфичните услови на нашите сообраќајници и квалитетот на горивата. Осигурете се дека го дистрибуира реномирана фирма која гарантира долготрајно снабдување со резервни делови и која вистински стои зад дадените гарантни рокови. Во спротивно, можете да се најдете во ситуација за најмал проблем да доживеете големи непријатности, како што се барање на резервни делови во странство или непостоење на сервисер кој би го отстранил проблемот. Втората работа е конфигурирање на систем спрема вашите потреби и спрема типот на возилото, што би значело избор на тип на автогасен уред и избор на тип и големина на гасниот резервоар. Во овој случај неопходна ви е стручна помош од искусен професионалец кој ќе ви даде вистински совет. Не секогаш поевтин тип на уред или поголем резервоар е тоа што на вас ви е потребно.“„LANDI RENZO OMEGAS
Ако го посакувате најдобриот ЛПГ систем за вашето возило, изборот е лесен: „Ланди Рензо Омегас“ – Број 1 ЛПГ систем во светот, на најголемиот и најквалитетниот производител на автогасни системи Ланди Рензо.
Омегас е Common Rail мултипоинт секвенционален систем за вбризгување на ЛПГ и ЦНГ гориво и го претставува самиот врв на моменталната технологија на системите за конверзија на гас. Омегас овозможува конверзија на моторите од бензин на гас и при тоа се придржува кон најновите стандарди за квалитетот на издувните гасови, Еуро 3 и Еуро 4. Благодарение на неговата сериска архитектура на директно вбризгување, Омегас ги задоволува и строгите Еуро 5 норми, што го прави идеален за конверзија од бензин на гас на најсовремените возила. Тоа што Омегас го издвојува од другите системи е и процесот на софтверско подесување и само-конфигурирање, кој е крајно брз и прилагодлив, дацајќи му на инсталатерот при вградувањето доволно слобода, и со тоа овозможува инсталирање на било кое возило. Омегас може да се инсталира на возила со минимум 1 и максимум 12 цилиндри, што го прави најуниверзален уред на пазарот. Најголемите светски производители на автомобили веќе го избраа Омегас за систем кој се вградува во нови возила кои на купувачите им се испорачуваат со вграден ЛПГ систем.
Доколку од вашето возило очекувате врвни перформанси и економично возење, Омегас е вистинскиот избор за вас.“