Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 175
Цитат: nestor04 на 18 Април 2024, 22:43:05 pmВакво ќе бараш:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Kaj moze da najdam vakvo nesto da probam ako se fajke. A sto ke bide ako nema kapacka, ke pravi nekoj problem.
Вакво ќе бараш:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Дали е можно да се направи атест на плински систем монтиран во Италија, на возило од 2000та, кое е увезено тука, а во сообраќајна не гледам да има белешка за атест? Колку кошта таа процедура?
здраво, ве молам за одговор. Имам Kia CEED 1.4, 2008 бензин/плин, во последно на ладен мотор не може да запали од прва, кога ја возев на бензин го немаше овој проблем. Инаку колата во вожња е ок. Нпаравена е промена на филтри, свеќици. Некој со слично искуство
На бензин и онака ти пали колата, таму барај си ги проблемот за почеток. Ако сакаш да го исклучиш плинот како узорк прво исклучи го од осигурач, ваљда на некоја клема е и види како ќе биде, наредно исклучи го од вентилот на боца и види дали ќе има разлика. Ако има тек тогаш ти е нешто во плинот.
Затоа мислев, боцата на off па да тргнеш од некоја точка. Не сум запознаен плински иако возам, вероватно Коле погоре е,јас не сум знае дека плинската е возможно да ја меша бензинската, обратно мислев дека плинот се базира на бензинската мапа и е невозможно да гибни во бензинска.