Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 384769 пати)

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1890 на: 20 Мај 2022, 16:46:59 pm »
И Макплин сервисираат различни плински уреди

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1891 на: 15 Јуни 2022, 19:26:40 pm »
Колку се движат плински уреди со боца во резервно тркало деновиве?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #1892 на: 16 Јуни 2022, 14:23:35 pm »
Субвенции дава државава за плински уреди или се прекина и тоа?

Отсутен Toyota Supra

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #1893 на: 28 Март 2023, 09:46:27 am »
Клабери, ми треба некое мислење или искуство со следниве два плински уреди:

- Принс ВСИ
- Ац Стаг Q-Box+

Принс-от наводно е број 1 на пазарот
(и со квалитет, а и со цена богами), со јапонски Кеихин дизни итн., и го носи само Макплин во Железара,
додека Стаг-от го нудат на скоро сите места каде што побарав понуда,
и прочитав доста позитивни мислења по други држави во странство.
Секој совет би бил добредојден.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #1894 на: 28 Март 2023, 12:42:36 pm »
Stag

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен skmkcivic

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1895 на: 05 Мај 2023, 21:20:40 pm »
Zdravo na site,
dali nekoj bi znael bidejki veke bev na plinar, se raboti za civic 1.8 2007 plinski sistem lpg one tech, smenet filter i staven na dijagnostika plinot sve bilo vo red edino map senzorot, toj doagja vo box kako temp sensor i senzor za pritisok vo edno kupiv takov nov, problemot ne se resi, vo megju vreme resiv da proveram instalacijata impuliste od zicite od bombina ednata bese so los kontakt ja srediv izolirav, ne se resi problemot koj e sleden: na prvo palenje kolata si raboti sve ok nekogas mnogu retko znae da zakasla ama vo voznja ke si prefrli neprimetno na plin, ventilite se slusaat kako strakaat(otvaraat) na kratki distanci od 1km da zastanam gasam posle 5 min do prodavnica pa prodolzuvam vlagam palam vo toj moment se oseka plinot na uredceto trepka i ne gi gasi benzinskite dizni ima vo momentot doziranje i plin i benzin kolata se gusi trokira ne prefrla ako ne ja prefrlam na benzin da go ugasam plinot gasi i znae da dade na board check engine missfire, svekici ima novi ni 5-6 iljadi km iridium, toa se slucuva samo na kratki relacii ako ja ugasam i povtorno da ja zapalam posle kratko vreme plinot ne prefrla,a nekogas gasi ja pali ja kolku sakas si raboti vo red, se ublazi so noviot map sensor no problemot ne e resen na plinar vikaat sve e ok mapata i slicno, koga ke se sluci toa povtorno ne prefrla na plin edino da ja stisnam nad 4/5 iljasi obrtai da ja zadrzam malku i togas straknuva i si prodolzuva na plin prethodno gasi palo kolku sakas dali na kluc dali od kopceto na kontrolata na plinot nema sansi...osven da ja zastistkam i da strakne da prefrli ...inaku koga e na plin si prima kolata e mokjna isto kako na benzin potrosnjata e ok istotaka nema problem vo toj pogled...

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #1896 на: 05 Мај 2023, 22:18:36 pm »
Smeni go plinarot

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
« Одговори #1897 на: 06 Мај 2023, 05:53:28 am »
Zdravo na site,
dali nekoj bi znael bidejki veke bev na plinar, se raboti za civic 1.8 2007 plinski sistem lpg one tech, smenet filter i staven na dijagnostika plinot sve bilo vo red edino map senzorot, toj doagja vo box kako temp sensor i senzor za pritisok vo edno kupiv takov nov, problemot ne se resi, vo megju vreme resiv da proveram instalacijata impuliste od zicite od bombina ednata bese so los kontakt ja srediv izolirav, ne se resi problemot koj e sleden: na prvo palenje kolata si raboti sve ok nekogas mnogu retko znae da zakasla ama vo voznja ke si prefrli neprimetno na plin, ventilite se slusaat kako strakaat(otvaraat) na kratki distanci od 1km da zastanam gasam posle 5 min do prodavnica pa prodolzuvam vlagam palam vo toj moment se oseka plinot na uredceto trepka i ne gi gasi benzinskite dizni ima vo momentot doziranje i plin i benzin kolata se gusi trokira ne prefrla ako ne ja prefrlam na benzin da go ugasam plinot gasi i znae da dade na board check engine missfire, svekici ima novi ni 5-6 iljadi km iridium, toa se slucuva samo na kratki relacii ako ja ugasam i povtorno da ja zapalam posle kratko vreme plinot ne prefrla,a nekogas gasi ja pali ja kolku sakas si raboti vo red, se ublazi so noviot map sensor no problemot ne e resen na plinar vikaat sve e ok mapata i slicno, koga ke se sluci toa povtorno ne prefrla na plin edino da ja stisnam nad 4/5 iljasi obrtai da ja zadrzam malku i togas straknuva i si prodolzuva na plin prethodno gasi palo kolku sakas dali na kluc dali od kopceto na kontrolata na plinot nema sansi...osven da ja zastistkam i da strakne da prefrli ...inaku koga e na plin si prima kolata e mokjna isto kako na benzin potrosnjata e ok istotaka nema problem vo toj pogled...

Кабел (кабли) од бобина не се изолира, се менува.
Провери си акумулатор, бобина, кабли до свеќици. Тркни до Макплин ако си од Скопје

Отсутен skmkcivic

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1898 на: 09 Мај 2023, 00:22:25 am »
Da razbiram no ova e cela instalacija za bobinite, i 2 kabli odat od 4ta bombina zaseceni  izoilrani gi pratev do kompjuterot na plinot tie se 3 zilni do sekoja bobina so dzek, i od 4ta koristi za premostuvanje (impuls) za da prefrli i ugasi benziski dizni inaku za plinot odev kaj vase vo lisice, fala za preporakata makplin ke trknam da vidam dali ke ja opravime rabotata, pozdrav.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
  • k24a3
« Одговори #1899 на: 17 Мај 2023, 00:18:44 am »
Здраво, каде во Скопје имате добро искуство со дијагностика на проблем со плин?

Неколку пати во година дена ми се има изгаснато колата при постигнување на температура и вртење од бензин на плин. Понатаму вози само на бензин без проблем дури не се приклучи на компјутер и да се смени така пак на плин. Првичен проблем шо ми е посочен е мап сензор ама сакам да слушнам и друго мислење ..па предложете каде во Скопје да се пробам...?

едит: се работи за Ловато уред
« Последно менување: 17 Мај 2023, 00:34:51 am vlatko05 »

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5959
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1900 на: 24 Јуни 2023, 02:30:45 am »

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 802
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #1901 на: 17 Август 2023, 20:08:42 pm »
Zdravo.Od kade nabavuvate filteri za plin ako sakate sami da si gi smenite?

Отсутен comang

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 135
« Одговори #1902 на: 15 Септември 2023, 17:21:33 pm »
грешен пост
ex AR 145 1.4TS, ex AR 159 1.9JTDm
AR 145QV.....

Отсутен comang

• Јуниор
  • **
« Одговори #1903 на: 15 Септември 2023, 17:23:23 pm »
Демонтажа на плински уред - колку кошта и дали би имало некои проблеми како последица од демонтажата?

Што да се очекува?
Здраво, дали најде/откри или доби некој одговор.
И јас би го извадил...фала
AR 145QV.....

Отсутен comang

• Јуниор
  • **
« Одговори #1904 на: 15 Септември 2023, 17:25:02 pm »
Демонтажа на плински уред - колку кошта и дали би имало некои проблеми како последица од демонтажата?

Што да се очекува?

Здраво, дали најде/откри или доби некој одговор.
И јас би го извадил...фала
AR 145QV.....