Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 483900 пати)

Отсутен SaLe15_

• Почетник
  • *
  • Пораки: 42
  • FIRE BOSS
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #285 на: 24 Мај 2012, 20:46:14 pm »
@plimont
Uredot e lovato i mu rekle deka treba da se smeni taa plockata za rasporeduvanje na plinot vo motorot(na sekoj klip posebno)
drugo neznam sto da ti kazam
ako mozes pomogni :)
The world is yours!

Отсутен SaLe15_

• Почетник
  • *
  • FIRE BOSS
« Одговори #286 на: 24 Мај 2012, 20:48:37 pm »
@plimont
inace bil vo mar mil mont...
taka mu kazale tie
The world is yours!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18083
« Одговори #287 на: 25 Мај 2012, 01:29:24 am »
Плинскиот уред е со плински инјектори, барем мислам зошто во целиот пакет е вклучен и компјутер. Производител е Ловато.

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #288 на: 28 Мај 2012, 16:47:28 pm »
SaLe15, спрема опишаното мислам дека се работи за Ловато Фаст уредот, за жал за него немаме решение, тој уред е ,,непријател,, на корисникот и ние не сме го монтирале.

Слика на компјутер на Lovato Fast уредот

Ловато Фаст може да работи беспрекорно долго време, но повеќето почнаа да откажуваат по неколку месеци, а кога ќе почне овој уред да откажува на проблемите им нема крај. Ние воопшто не го користевме и за него немаме ниту софтвер и кабел за поврзување.
Доколку на компјутерот пишува Easy Fast, тогаш проблемот ќе се реши безболно

Слика на компјутер на Lovato Easy Fast уредот

MartinAlfista, истото важи и за уредот кој ти го нудат, ако на компјутерот пишува Lovato Fast бегај од него, ако пишува  Lovato Easy Fast - земај го. Провери дали китот ги има сите компоненти кои ги има на сликата подолу

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #289 на: 28 Мај 2012, 17:01:17 pm »
Уште едно прашање, а за првиот одговор ви благодарам.

Дали треба да ги имам во предвид предупредувањата на Симо од претходната страница? Дали плинските компоненти се класифицираат според зафантина/моќност на моторот?
Доколку се универзални, ајмо во потрага по плинче.

Отсутен SaLe15_

• Почетник
  • *
  • FIRE BOSS
« Одговори #290 на: 28 Мај 2012, 18:39:33 pm »
@plimont

Ova e toa
Kako sto gledam ova e Fast ama ne e ist model.
Dali moze da se zameni so Easy Fast?
Dali treba nekoi promeni da se pravat ili dodatni raboti da se menjaat?
I seto toa dobro kolku bi cinelo odprilika.

Fala Odnapred :)
The world is yours!

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #291 на: 28 Мај 2012, 19:16:56 pm »
Plimont po sto se poznava deka kompjuterot na plinskiot ured otkazuva? Kako da znam dali mi e cel sistem za menuvanje ili samo diznite. Fala odnapred.

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
    • galerija
« Одговори #292 на: 29 Мај 2012, 17:09:59 pm »
@plimont

Ova e toa
Kako sto gledam ova e Fast ama ne e ist model.
Dali moze da se zameni so Easy Fast?
Dali treba nekoi promeni da se pravat ili dodatni raboti da se menjaat?
I seto toa dobro kolku bi cinelo odprilika.

Fala Odnapred :)

Делот на фотографијата е составен дел на  Lovato Fast уредот, одбележан со стрелка на следната слика

Останува,за жал, претходно кажаното дека за овој тип на уреди немаме решение. Уредот Lovato Easy Fast  во сите елементи на електрониката е некомпатибилен со електрониката на Lovato Fast. Самиот редуктор од Фаст е проблематичен и задолжително и тој треба да се замени, така да во пракса се заменува целиот преден дел на плинскиот уред.
Цената на замена на цел преден дел на плинскиот уред изнесува 400 евра, со две години гаранција. Препорачуваме замената да се направи со Ланди Плус Макс или со Ловато Изи Фаст.

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
    • galerija
« Одговори #293 на: 29 Мај 2012, 17:36:52 pm »
Уште едно прашање, а за првиот одговор ви благодарам.

Дали треба да ги имам во предвид предупредувањата на Симо од претходната страница? Дали плинските компоненти се класифицираат според зафантина/моќност на моторот?
Доколку се универзални, ајмо во потрага по плинче.

Симо е во право, кај некои уреди зафатнината на моторот е важен параметар од кој може да зависи и цената на уредот.
Кај твојата Алфа доколку се постави Lovato Easy Fast или Landi Plus Max прилагодувањето на уредот спрема зафатнината и моќноста на моторот не чини повеќе од 10-15 евра, поточно уредот може да е изваден и од послабо или помоќно возило и лесно да се прилагоди на твојата Алфа
Кај некои уреди, како што е Omegas, зафатнината и моќноста на моторот е важен параметар од кој зависи изборот на одредени компоненти на уредот, како што се инјекторите. Тоа може да има влијание и на крајната цена на плинскиот уред доколку тој е демонтиран од возило кое по моќност не е приближно на твојата Алфа.
Во секој случај доколку најдеш некој уред, слободно побарај не за совет во врска со компатибилноста на уредот

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #294 на: 29 Мај 2012, 21:42:21 pm »
Благодарам за понудата, кога ќе најдам дефинитивно ќе иде кај Вас на монтажа.

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
    • galerija
« Одговори #295 на: 30 Мај 2012, 17:41:42 pm »
Plimont po sto se poznava deka kompjuterot na plinskiot ured otkazuva? Kako da znam dali mi e cel sistem za menuvanje ili samo diznite. Fala odnapred.

Дали проблемот е во компјутерот или во некоја друга компонента може да се дознае после направена дијагностика на самиот плински уред. Навистина е тешко да се даде одговор според информациите добиени од клиентот, без да се прегледа плинскиот уред. Колку за илустрација, речиси сите проблеми кои ги прави неисправен компјутер може да бидат последица и на неисправни инјектори.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #296 на: 30 Мај 2012, 18:11:05 pm »

Дали проблемот е во компјутерот или во некоја друга компонента може да се дознае после направена дијагностика на самиот плински уред. Навистина е тешко да се даде одговор според информациите добиени од клиентот, без да се прегледа плинскиот уред. Колку за илустрација, речиси сите проблеми кои ги прави неисправен компјутер може да бидат последица и на неисправни инјектори.

Благодарам на одговорот. Дали можете да ми кажете која цена е целосна дијагностика на плинскиот уред со кој со сигурност ќе знам дали имам проблем со компјутерот, инјекторите, расплињачата и итн.?

Отсутен plimont

• Јуниор
  • **
    • galerija
« Одговори #297 на: 02 Јуни 2012, 10:44:55 am »
infected, помини, ќе го побараш Ване (Јован), претстави му се како ,,infected", средена е гратис дијагностика.
Поздрав

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #298 на: 03 Јуни 2012, 14:03:28 pm »
infected, помини, ќе го побараш Ване (Јован), претстави му се како ,,infected", средена е гратис дијагностика.
Поздрав

Благодарам на одговорот и на дијагностиката! Обавезно ќе поминам :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3158
« Одговори #299 на: 05 Декември 2013, 11:23:29 am »
Јас само на плин, не гледам кое е фајдето од бензин, ама баш никакво. Нема губиток на сила, дури сум приметил дека поубаво работи моторот на плин.

Многу паметна инвестиција во секој случај, годишно се поминува 15-20 000 така да не ми е исплатливо да возам на бензин. Да не зборам колку е поисплатливо за отворен пат - Белград, Солун, Софија.