Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 468973 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1035 на: 21 Јануари 2015, 22:37:52 pm »
Ставете мин. 1000че европска валута за кладба за дихтунгот дали е менуван како што тресе  
achtung зелени, ќе ја носиме во некој поголем сервис или овластен да видат да направат споредба и видео ќе направиме да се знае!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1036 на: 21 Јануари 2015, 22:40:02 pm »
Ставете мин. 1000че европска валута за кладба за дихтунгот дали е менуван како што тресе 
achtung зелени, ќе ја носиме во некој поголем сервис или овластен да видат да направат споредба и видео ќе направиме да се знае!

Ти давам 1 пиво и идеме, да беше се ок ќе се сложеше и во милка. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1037 на: 21 Јануари 2015, 22:40:57 pm »
Ајде ајде

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
« Одговори #1038 на: 21 Јануари 2015, 22:41:05 pm »
Не сум турил плин на Нас Гас, ни на Марија Трејд. Би претпоставил дека има зошто им е поевтин. Според твојава прича, ете зошто, пошто едноставно не е доволно добар.

Само поединци сте што кажувате дека не е добар. Денде има ист Лансер како твојот па вели дека на Нас Гас плинот е најдобар. И сега ?
Затоа и со оваа логика постои поефтин и поскап бензин, и вие го плакате поскапиот само заради тоа што ''мислите'' дека е подобар, а не верувам дека меѓу 95 и 98 бензин има разлика, се ви е субјективна работа.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1039 на: 21 Јануари 2015, 22:42:33 pm »
Ја лично не би прифатил да ми мести некој плин без да ја вади граната надвор,ако му е тешко ја ќе си ги наместам дизните па он нека си брка работа после,ама и ги сваќам од што имаат многу работа ако вадат на секоја кола грани отие денот.

Јас барем се надевам дека усисуваат внатре што паѓаат шпонови, кај мене беа оставени на усисната од надвор (внатре не знам). Али еве ја уште не зарибала, па ваљда ги извадиле тие од внатре. Тоа многу ми смета и само ја надополнува сликата дека во Македонија има се помалку места каде што ќе платиш и ќе бидеш соодветно услужен. :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1040 на: 21 Јануари 2015, 22:46:07 pm »
Со што ќе ја усиса жити се,на прво палење све тоа ид у цилиндер,иначе ја глава после рамнење ја мијам и дувам страв ми е шпонче некое да не остане а не па да бушиш вака.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1041 на: 21 Јануари 2015, 22:50:20 pm »
Остај, си се тешам. ;D

Епа добро ако залетне некој шпон и се залепи на вентил и направи беља на цел мотор, дали ќе си признаат? Стварно премногу непрофесионално ако така работат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1042 на: 21 Јануари 2015, 22:57:59 pm »
Шо да залетне, 90% од граните што ги бушат пластика се... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1043 на: 21 Јануари 2015, 23:01:44 pm »
Не сум турил плин на Нас Гас, ни на Марија Трејд. Би претпоставил дека има зошто им е поевтин. Според твојава прича, ете зошто, пошто едноставно не е доволно добар.

Само поединци сте што кажувате дека не е добар. Денде има ист Лансер како твојот па вели дека на Нас Гас плинот е најдобар. И сега ?
Затоа и со оваа логика постои поефтин и поскап бензин, и вие го плакате поскапиот само заради тоа што ''мислите'' дека е подобар, а не верувам дека меѓу 95 и 98 бензин има разлика, се ви е субјективна работа.

Интересно како имаш тенденција да го затупиш непотребно.

Никаде не кажувам дека не е добар, така да, честито ново измислување глупости. Како може да кажам дека не е добар ако никогаш до сега не сум пунел таму? И шо ме боли мене цевка за на Денде лансерот и каде он тура плин? На Денде може нема да му јави грешка со горивата на Макпетрол, а кај мене појавува. И сега?
Јас сум приметил разлика помеѓу поскап (европски) бензин и нашиот што се води како 98ца. 95ка кај нас не сум турил до сега, туку само еднаш во Србија на ОМВ и не се сеќавам дали имаше некоја разлика. И сега?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1044 на: 22 Јануари 2015, 01:09:53 am »
Jas koga staviv na Makpetrol primetiv razlika vo silinata na motorot.
Na nas gas imam staveno preku 10 pati pogotovo koga idam na otv9reno zasto skoro sekogas pominuvam ottamu (uz pa nakaj sestra mi) i kolata si tera top, i rabotenjeto i povlekuvanjeto.
I so Lukoil si tera odlicno.

Check engine dosega ne sum imal.

Btw. Ne go nervirajte bezpotrebno Vele so na Dende lancerot ke ve molam :D :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1045 на: 22 Јануари 2015, 01:11:29 am »
Ме нервира тресење глупости, не ме нервира твојот Лансер. Нема зашто.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #1046 на: 22 Јануари 2015, 01:12:48 am »
:D

Jas ne znam zasto se nerviras voopsto.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1047 на: 22 Јануари 2015, 01:13:47 am »
Е ајде де, глуБ чоек.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #1048 на: 22 Јануари 2015, 01:16:32 am »
Bitno e se dobro se zavrsi so instalacijata na uredot i eve po 14k izminati na plin ventilite se dobro a i novcanikot bogami. :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
« Одговори #1049 на: 22 Јануари 2015, 02:42:14 am »
Интересно како имаш тенденција да го затупиш непотребно.

Никаде не кажувам дека не е добар, така да, честито ново измислување глупости. Како може да кажам дека не е добар ако никогаш до сега не сум пунел таму? И шо ме боли мене цевка за на Денде лансерот и каде он тура плин? На Денде може нема да му јави грешка со горивата на Макпетрол, а кај мене појавува. И сега?
Јас сум приметил разлика помеѓу поскап (европски) бензин и нашиот што се води како 98ца. 95ка кај нас не сум турил до сега, туку само еднаш во Србија на ОМВ и не се сеќавам дали имаше некоја разлика. И сега?

Озбилно нигде не велиш дека не е добар ? Озбилно јас го измислив сето тоа дека велиш оти не е доволно добар таму плинот ? Сериозен си ?

А ова што е ? Јас оваа ''глупост'' ја напишав ?
Би претпоставил дека има зошто им е поевтин. Според твојава прича, ете зошто, пошто едноставно не е доволно добар.

И сега ја сум тој што тресел зелени, а уствари ти донесе заклучок од приказна на член што му штракала колата, а уствари никогаш не си бил да полниш таму, и затоа ти реков дека си во оние малкумина што велат дека нечини. Башка што никогаш не си наполнил од таму.

И потоа ја ти посочувам од други искуства и ти викаш ме боли цеф за нив, ама битно од на драјв-р искуството за плинот не те боли цефот ? :D

Ја сум тресел зелени, ја сум измислувал глупости, ајде посочи каде измислив ја за тебе нешто во случајов. Првин ти прочитај што си напишал. ;)

Јас барем се надевам дека усисуваат внатре што паѓаат шпонови, кај мене беа оставени на усисната од надвор (внатре не знам). Али еве ја уште не зарибала, па ваљда ги извадиле тие од внатре. Тоа многу ми смета и само ја надополнува сликата дека во Македонија има се помалку места каде што ќе платиш и ќе бидеш соодветно услужен. :)

Кога го ставивме овој карбуратор и мајсторот што го бушеше, милион струготини паднаа во усисната грана. Потоа ја запали, туража малце, еве пројдоа 5 години од тогаш, не е зарибан моторот. :)
« Последно менување: 22 Јануари 2015, 02:49:12 am FiLo »