Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 469275 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1995 на: 29 Јануари 2015, 01:08:02 am »
Пак стигнавме до делот види ти што возиш па после коментирај. Свашта...

И сакаш да кажеш ова бмв е помалку сељачки од она другото? Има посељачко нешто од минуси на тркала и гуми кои допираат до венец? Она другото барем е функционално а ова е тотално безвеза.

Посочи или цитирај го делот каде што реков дека е сељачко. Прочитај убаво, па наврати се.

@Дарко, не ја мешај Волгата тука. Тоа е одлично изработено возило. Според твојава логика, твојот голф и следниов треба исто да се ценат бидејќи и двајцата сте вложиле труд така?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Па се правеше тој муабет едното е сељачко а другото не е па затоа

Како и да е овој црвениот голф е бољи. :D
1. има дебели гуми а тоа е добро помалку ќе се осеќаат дупки
2. има носачи на кров па можеш да си товараш разни ствари
3. има фолии на стакла против сонце па нема да те пече сонце а како што гледам и напред на предно стакло има за да не ти пречи сонцето кога возеш

е сега има и негативни работи а тоа е пластиката под браник напред гарант ќе ја закачаш на тротоари.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #1996 на: 29 Јануари 2015, 01:28:45 am »
Абе ако не ви се свиѓа,не коментирајте :D

Изгледа стварно ќе треба да почнеме да го практикуваме ова

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1997 на: 29 Јануари 2015, 01:32:25 am »
Нема да треба туку ќе мора.

Каде со тој памет молим те, ќе коментирате тука, а не сте земале да праите ништо у животот... Не може така.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1998 на: 29 Јануари 2015, 01:32:59 am »
Не да го практикуваме,него не се прави разлика помеѓу кола за изложби,кола правена од мерак и кола за секојдневна потреба.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1999 на: 29 Јануари 2015, 15:43:55 pm »

@Дарко, не ја мешај Волгата тука. Тоа е одлично изработено возило. Според твојава логика, твојот голф и следниов треба исто да се ценат бидејќи и двајцата сте вложиле труд така?

[/quote]

paralelata ja postaviv vo odnos staro vozilo nov enterier, odnosno restomod stilot...volgata e sovrsenstvo! A i so golfovite kje bide istoto. na nekoj kje mu se svigja mojot na nekoj bitolskiov.. mozat da pljukaat po moite 45ki kolku sakaat :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2000 на: 29 Јануари 2015, 16:46:39 pm »
Почитувам рестомод коли, Волгата дури вака ми се допаѓа повеќе одколку во оригиналната состојба. Само ако загледаш убаво ентериерот во Волгата е вклопен топ, бидејќи доаѓа во иста ширина со проширената каросерија, а кај BMW-то бидејќи е поширок средната конзола зафаќа добар дел од местото на совозачот и на краевите е само исечена и не добро уклопена.

А за голфовите, според мене овој со пластикиве е срање. Да отиде на Вортерзе не верувам дека ќе го примат. Твојот верувам дека ќе биде во Топ 5 кецови во МК, ти го следам процесот, само чекам да се склопи колку толку за да искоментирам, да не те урочам. :D

Така да немој да мислиш дека ние само критикуваме без врска. Посебно некои членови од нас кои пратат голем дел од познатите автомобилски собири и дизајнери. ;)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2001 на: 29 Јануари 2015, 16:48:51 pm »
Според мене

не му стои на

Не мора да го има оригиналниот ентериер, не мора да има ни дел од оригиналниот, но да биде во духот на времето. Да има некаква поврзаност со надворешниот изглед.

Треба човек кој не знаел како изгледа оригиналот, кога ќе ја види измената да не примети дека нешто е променето.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #2002 на: 29 Јануари 2015, 19:00:33 pm »
тууу се испотепавте за ентериерот на BMW-то. Јас поштувам стари коли со модерен ентериер, подвозје, мотор... Кај Чичо голфот е топ направено, али и BMW-во не е лошо.  Fic ја кажа грешката, димензиите не се поклапаат, али не дека и некој друг BMW енетриер кој би бил сличен со димензии не би одговарал. А има и коли кои што не трпат такви заебанци, пр. HF INTEGRALE!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2003 на: 29 Јануари 2015, 19:15:15 pm »
И ебале мамата на иконава.

http://topspeed.telegraf.rs/vesti/19169-bmw-snova-koktel-modela-e9-cs-i-m5-e39
Обожавам нов и модерен ентериер во стара кола. Многу ми се допадна голфот на 2фаст со ентериер од 5ка, а и ова многу ме бендисува. Сигурно е милиони пати поудобно и поергономично од што било, а ми се свиѓа и визуелно. Кај старите коли секогаш ентериерите се најслабата карика (и безбедноста секако).

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #2004 на: 29 Јануари 2015, 20:11:48 pm »
Почитувам рестомод коли, Волгата дури вака ми се допаѓа повеќе одколку во оригиналната состојба. Само ако загледаш убаво ентериерот во Волгата е вклопен топ, бидејќи доаѓа во иста ширина со проширената каросерија, а кај BMW-то бидејќи е поширок средната конзола зафаќа добар дел од местото на совозачот и на краевите е само исечена и не добро уклопена.

А за голфовите, според мене овој со пластикиве е срање. Да отиде на Вортерзе не верувам дека ќе го примат. Твојот верувам дека ќе биде во Топ 5 кецови во МК, ти го следам процесот, само чекам да се склопи колку толку за да искоментирам, да не те урочам. :D

Така да немој да мислиш дека ние само критикуваме без врска. Посебно некои членови од нас кои пратат голем дел од познатите автомобилски собири и дизајнери. ;)

top 5? pa 5 kje bidat sve na sve ;D jas se boram za top 5 na balkan :P  Se gleda bmw-to deka ne e spastreno vnatre do maximum, ama od daleku deka e ruzno. da se potrudel kje bilo druga prikazna. bez navredi kon nikogo ali koa kje kazes vidi go tapa e (a nemas konkreten odgovor kao tvojot) e iritiracki... Nekogas ne e dovolno da gi sledis samo pred kompjuter, treba da go osetis na svoja koza da vidis sto znaci da mora da stavis zamenski del koj ne odgovara na kolata i da go naprais za da izglea dobro. Ali sledenjeto na stranski sobiri e sekogas pozitivno i ne vodi vo pravilna nasoka (barem eden del od nas). To e :) dajte nekoja ghia da oplakeneme oci :P

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #2005 на: 06 Февруари 2015, 21:19:47 pm »
Koga kje fatite da praite kola, bilo kakva, od nula togas zborete za vkusovi i sto trebalo kako trebalo. Dali imalo del, dali trebalo modifikacija dali e toa po neciv drug vkus i uste milion raboti.... do togas mozete samo da si gi brisete ligite sto vi tecat! :) Ok, pozz!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2006 на: 07 Февруари 2015, 00:44:34 am »
Аналогно на ова би било - Кога ќе земете сами од нула да сошиете костум, па да погодите материјали, конци, чуда што на некого му се свиѓале, а на некого не, само тогаш ќе можете да кажете дали ви се свиѓал тој што сте го виделе на излог. До тогаш можете тренерки да носите.

Какви глупости.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #2007 на: 07 Февруари 2015, 01:40:38 am »
ova bese poise analno nego analogno ali ajde.... mesas babi i zabi! ;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2008 на: 07 Февруари 2015, 01:50:21 am »
Аналогно на ова би било - Кога ќе земете сами од нула да сошиете костум, па да погодите материјали, конци, чуда што на некого му се свиѓале, а на некого не, само тогаш ќе можете да кажете дали ви се свиѓал тој што сте го виделе на излог. До тогаш можете тренерки да носите.

Посликовито објаснето здравје!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #2009 на: 07 Февруари 2015, 20:01:13 pm »
'Open image in new tab' за правата големина