Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 436599 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #255 на: 09 Декември 2012, 14:56:19 pm »

Вакво има во Кичево...Малце во лоша состојба..Го возиткаа летово..

Го има на спотов..

Звукот исклучете го  ;D ;D ;D..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14053
« Одговори #256 на: 09 Декември 2012, 15:19:13 pm »
Вакво Ауди бело стакло,фабричка состојба има на другар ми дедо му в гаража го чува.Кај Руска Црква живее

Слики сликииииии :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14340
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #257 на: 09 Декември 2012, 20:42:42 pm »
Њамам слики.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #258 на: 11 Декември 2012, 21:23:00 pm »

Отсутен UnnameD_01

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #259 на: 11 Декември 2012, 22:04:57 pm »
Прашање до Пецони :)
Дали знајш фиат 850 купе од Прилеп, кафен, солидно зачуван и во возна состојба, дали се продава и колку пари му бараат? Некни поминав да го видам ама беше покриен со церада. Те прашувам, оти имаше некаде спомнато за ваков фиат од ПП а и гледам од секаде ги знајш постариве коли ;D
   Извини сто упајгам у муабет во Прилеп подолго време кафеното го немам видено но затоа има едно сиво металик со фабричка боја и е од прв газда сакав јас да му го купам кога му спонав за купувајне очите ке ми ги извадеше :P

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #260 на: 12 Декември 2012, 02:12:14 am »
кога си го прашал за сивото, знам дека имаше такво го молев незнам колку пати за на крај да ми каже дека го дал во отпад......сиво со абарт волан, абарт бандаши
ако е некое друго кажувај каде да си ја пробам среќата :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #261 на: 12 Декември 2012, 11:07:59 am »
To sivoto vo nedelata go vidov na snegot to vozea kaj solidnost. Toj sto go vozese mi se vide kako pomlad do kaj 35 godini. Ako imate nekoe novo info deka go prodava pisete slobodno  ;D

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #262 на: 12 Декември 2012, 11:20:03 am »
Имам доста пријатели низ Прилеп ама никој не ме сфаќа сериозно со олдтајмерите и не ми завршуваат ни една работа......

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17563
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #263 на: 12 Декември 2012, 11:27:17 am »
Пецони, колку олдтајмери имаш во моментов во твоја сопственост?

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #264 на: 12 Декември 2012, 11:47:36 am »
моментално само 4 :( сигурно би имал повеќе доколку имаше подобра понуда и реални цени.
Кај нас е проблем тоа што гледаат или слушнале дека таа кола вреди негде Х иљади евра и они одма лупаат цена.
Да таа вреди ама направена цакум пакум со оригинални делови, а не скапана и пола делови фалат а тие што ги има не се оригал. Пример на 132ка Фиат ставил позади штопови од 101 и тоа искршено, карбуратор од 101, пола лајсни ги нема останатите со штрафови некако стојат со дупки на каросерија да го продава 500 евра. Следно Опел Кадет Ц купе ретка и убава. Све убаво ама удрена и со зарибан мотор не вреди 800 евра и уште Х други такви да не ги набројувам.
Иначе пред две години се разболев од оваа болест :)
Моментално сум во преговори за Фичо Комбе ќе видиме што ќе испадне

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17563
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #265 на: 12 Декември 2012, 20:55:41 pm »
Следеше претходно што има низ Македонијава? Зошто две години се скоро ич за да научиш која кола шти преживеала и кај се наоѓа, а информациите ги знаеш за буквално секој раритет во МК.

Бтв ја прочита ли ПП за колата од Гостивар? Прати некој што се разбира да ја види?

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #266 на: 12 Декември 2012, 22:03:05 pm »
си следам од поодамна имав и многу слики ама се расипа дискот и све отиде јабана.
не сум видел пораката, еве сега гледам :S ќе пуштам некој да иде да види. Ако не е ставена во некоја гаража зимава да не стој на улица да стакапува или недај боже да ја удри некој на снегов. Па ако ја имаат оставено мислам дека полесно може да се купи :)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2779
  • Слобода или смрт
« Одговори #267 на: 12 Декември 2012, 22:11:58 pm »
Јас планирам да земам уште едно кадет ц купе или опел манта а колку да си комплетирам другата гаража да не ми стое празна и доста ми се :D

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #268 на: 12 Декември 2012, 22:25:18 pm »
манти нема многу. Гевгелија имаш една никаква, две има кај Пашкалов, во Струга една, Скопје има една со подвозје од Нисан и во Тетово. Тетовската и гевгелиската се продаваат, вторава заборавија а првава 800 евра и бараат ама и таа треба да се прави од корен.
Кадет купе имаш во Македонски Брод не го дава под 1000че

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2779
  • Слобода или смрт
« Одговори #269 на: 12 Декември 2012, 22:29:48 pm »
Тој во македонски брод е полош и од овој во штип а викаш илјадарка му траже не сум знаел. Овој 500 му траже тука. И тоа штета што заврши во отпад па сега тој повеќе му бара пред тоа за 200 можеше да се земе.