Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2183978 пати)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #19395 на: 14 Ноември 2017, 16:08:40 pm »

Прв критериум за купување на половна кола е: земи Голф има миљон плацеви со ефтини половни делови
Меракот за BMW или Audi e голем и мора да се биде фраер макар колите биле над 15 год стари
Дефиниции за глуп или искомплексиран Македонец :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Господе боже, по кафичи кој што ставал на маса, јас стварно незнам кај идеш и што гледаш, ама мене искрено ме заболе кој што и како става на маса.

Кој си ја има мувата на капата.... :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #19396 на: 14 Ноември 2017, 16:36:17 pm »
Зш како дизел, барем компресорите се брзи....

Има интересен менувач (речиси дизелски).  120кмч си на 2500 вртежи во шеста. На 3000 вртежи веќе си 140-145кмч. 

А за брз,  да, може да се вози динамично. А може и да се круза со 120 на темпомат и мртва тишина без вибрации.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888
« Одговори #19397 на: 14 Ноември 2017, 16:59:31 pm »

Прв критериум за купување на половна кола е: земи Голф има миљон плацеви со ефтини половни делови
Меракот за BMW или Audi e голем и мора да се биде фраер макар колите биле над 15 год стари

Господе боже, по кафичи кој што ставал на маса, јас стварно незнам кај идеш и што гледаш, ама мене искрено ме заболе кој што и како става на маса.

Ставам клучеви на маса по кафичи, и телефони и носам нокте на малоит прст, позлатен ланец од надвор и менѓуша со крст што виси и убаво ми е и среќен сум. Гајле ми е што мислиш ти и тие ко тебе, и дали и што ставаат на маса, многу се оптеретуваш со вреѓање и замарање за други.

Уште немаш корегирани цена у оглас а два пати прсна од течноста.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #19398 на: 14 Ноември 2017, 17:16:41 pm »

Ставам клучеви на маса по кафичи, и телефони и носам нокте на малоит прст, позлатен ланец од надвор и менѓуша со крст што виси и убаво ми е и среќен сум. Гајле ми е што мислиш ти и тие ко тебе, и дали и што ставаат на маса, многу се оптеретуваш со вреѓање и замарање за други.

Уште немаш корегирани цена у оглас а два пати прсна од течноста.
Хахахаааа
Umad bro?

Секое дете има интернет во 2017, треба прво да бараат лекарско од т-хоме и Телекабел :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #19399 на: 14 Ноември 2017, 17:20:33 pm »
Зш како дизел, барем компресорите се брзи....

Има интересен менувач (речиси дизелски).  120кмч си на 2500 вртежи во шеста. На 3000 вртежи веќе си 140-145кмч. 

А за брз,  да, може да се вози динамично. А може и да се круза со 120 на темпомат и мртва тишина без вибрации.  :)
Си помислив дека го штедиш првично :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #19400 на: 14 Ноември 2017, 18:02:13 pm »
Си помислив дека го штедиш првично :)

Кога како. Сум видел и 5.9 потрошувачка на борд компјутер за 200км магистрални патишта, а сум видел и 10 потрошувачка на автопат.
Обично се врти околу 7-7.5 комбинирана. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19401 на: 14 Ноември 2017, 18:14:35 pm »
Према перформансите топ сисо потрошња :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #19402 на: 15 Ноември 2017, 11:16:12 am »
Денес е Задушница, па во чест на неодамна починатиот дизел мотор да раздадеме за мир на душата на покојниот.

За сите што сме сеуште живи на овој земен свет, повелете заблажете душа со локум и алва:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За покојниот да раздадеме тоа што најмногу го сакаше додека беше жив, и ќе му се најде и на оној свет.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Слава му.

Слушам муабети, ќе воскреснеле дизелите во вид на бнезин/тнг/цнг мотори :)

https://www.facebook.com/fandipaolataverna/videos/933261353395646/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19403 на: 15 Ноември 2017, 15:54:23 pm »
Одамна прашував за дизел на бензин тнг цнг плин... @Ogi88  и @onak ми дадоја подетални одговори и се испостави дека комбинацијата дизел + плин е супериорна во однос на единечните  горива (само дизел или само плин). Не можам да ја најдам темава, срчот зеза некако...

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19404 на: 15 Ноември 2017, 21:19:46 pm »
Во кој смисол супериорна?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19405 на: 15 Ноември 2017, 21:29:29 pm »
Повеќе влечи аутото, со тоа и помалце загадува и по малце троши. Имаш комбинција од двата типа на работа, ем висока компресија, ем добро(слоевито, побрзо) согорување ем заштеда. Така го разбрав оги. Ако не те мрзи побарај ја темата.  Колку што се сеќавам и штетните издувни гасови беа намалени.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #19406 на: 16 Ноември 2017, 10:55:17 am »
ако сето тоа не е фабричка модификација, еби му мајката. дополнителни компликации на веќе покомплициран мотор

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19407 на: 16 Ноември 2017, 17:10:38 pm »
Веќе децении уназад возилата (бензинци) возат на плин, нема ништо комплицирано, замо заштедата кај дизелот е 14% и почист ваздух што луѓето не ги перцепраат баш.
Секако апсурдно е да земиш нов дизел и плин да му редиш кога можеш нели бензин за купиш и да му ставиш плин.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19408 на: 16 Ноември 2017, 18:44:46 pm »
Веќе децении уназад возилата (бензинци) возат на плин, нема ништо комплицирано, замо заштедата кај дизелот бензинот на плин е 14% и почист ваздух што луѓето не ги перцепраат баш.
Секако апсурдно е да земиш нов дизел и плин да му редиш кога можеш нели бензин за купиш и да му ставиш плин.

Си згрешил, од брзање

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19409 на: 16 Ноември 2017, 19:00:05 pm »
Сериозно е тоцку заштедата? Или на перформанси удираат па озгледа дека штедиш?