Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2177160 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #19215 на: 02 Ноември 2017, 12:09:02 pm »
Се продава ___________  TDI/JTD/TDCi  или менува за бензинец.

Dci не е пишан, затоа што тој не влегува во оваа категорија.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #19216 на: 02 Ноември 2017, 12:12:57 pm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #19217 на: 04 Ноември 2017, 05:44:28 am »
А нели можеше да се намали бензинот/плинот за 3,5 денари за да се симулира возење на бензин, поготво плин? Не верувам дека некој ќе имаше против субвенции за плин. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #19219 на: 04 Ноември 2017, 11:23:20 am »
Денес е Задушница, па во чест на неодамна починатиот дизел мотор да раздадеме за мир на душата на покојниот.

За сите што сме сеуште живи на овој земен свет, повелете заблажете душа со локум и алва:

За покојниот да раздадеме тоа што најмногу го сакаше додека беше жив, и ќе му се најде и на оној свет.

Слава му.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19220 на: 04 Ноември 2017, 14:42:48 pm »
Не туку паѓајте в несвес пак исто ќе биде... патем како се распределени парите од плинот?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19221 на: 04 Ноември 2017, 15:23:27 pm »
Има акциза од 5 денари за кг (скоро 2л) и ддв 18% - нормално. другото е ќар масло за продавачот :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19222 на: 04 Ноември 2017, 15:28:13 pm »
Цитат
другото е ќар масло за продавачот
  Како мислиш, не те разбирам... ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19223 на: 04 Ноември 2017, 15:33:28 pm »
x- набавна цена
5ден акциза за држава
y- ќар за продавачот (маслото, кајмакот народски :) )
18% ддв за држава
--------------
60 денари малопродажна цена за 1кг плин (отприлика)

x e многу мала вредност, y e многу голема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #19224 на: 04 Ноември 2017, 15:35:54 pm »
Кајмак да спонеше ќе те разберев, ова со малото првпат го слушам, изгледа слабо со плинаши се дружам :)
е тоа за x и одамна е познато затоа се водат битки на нафта(сурова), али друга прича тоа...
п.с. А знаеш дека одамна се мислам за плинче, гледам баш и дизел да се конвертира на плин не е веќе научна фантастика, ем митовите дека ќе ти експлодира боцата одамна се побиени, + нешто се вртеа муабети за тоа дека ќе имало субвенции...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #19225 на: 04 Ноември 2017, 18:12:57 pm »
Класична комунистичка сачекуша ...

Прво Фени под стечај, второ качи нафтата ...

Ако газдате реши да ја пропадни фирмата тогаш тоа е негово право негова е. Така и со ФЕНИ.

А за нафтата, немаше потреба за ова. Парите шо ќе ги заштедиш со радио дифузна такса ќе ги дадеш за нафта и на крајот пак исто.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #19226 на: 06 Ноември 2017, 06:28:06 am »
Денес е Задушница, па во чест на неодамна починатиот дизел мотор да раздадеме за мир на душата на покојниот.

За сите што сме сеуште живи на овој земен свет, повелете заблажете душа со локум и алва:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За покојниот да раздадеме тоа што најмногу го сакаше додека беше жив, и ќе му се најде и на оној свет.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Слава му.
Ај нека им се најде :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #19227 на: 06 Ноември 2017, 08:15:13 am »

Слава му.
Ај нека им се најде :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Амин

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #19228 на: 06 Ноември 2017, 16:41:47 pm »
"US authorities have issued international arrest warrants for five former VW managers (...) Germany has reportedly refused to hand them over to the US."

http://www.dw.com/en/report-us-issues-arrest-warrants-for-former-vw-executives/a-39376848

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19229 на: 06 Ноември 2017, 20:46:56 pm »
Меркел дома нек ги прибере да ги чува тоа криминалците. И нејзе ќе ја легнат у ќорка некој ден се надевам