Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2176026 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #19320 на: 11 Ноември 2017, 09:50:47 am »
Eventually пошто сите го малтретираат дизелот градска, за некоја година пак ќе му се затне.

Треба народ да сфати дека дизел не е за во град, дека не испаѓа многу поскапо да возиш бензин. Некој да им ја направи математиката за да сфатат пошто народов секоја промена ја сфаќа како напад.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #19321 на: 11 Ноември 2017, 09:54:37 am »
Како не испаѓа многу поскапо кога него му кажал колегата од работа дека 140кс дизелот му троши 5 литра у град и дека дизел мотор не се расипува, ги возат по 3 милиони километри само со менување уље! :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19322 на: 11 Ноември 2017, 10:17:35 am »
И вадење вишак делови, дпф, егр, турбо... све што ќе се расипе, само извади и терај! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19323 на: 11 Ноември 2017, 10:32:58 am »
Ај да видам дали ке ми го забранат камионот од 79-та да не го возам. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19324 на: 11 Ноември 2017, 10:49:11 am »
Нема да ти го забранат, ама у центар на Скопје, нема да носиш дрва :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #19325 на: 11 Ноември 2017, 11:47:17 am »
Кога шушумигов ќе ги забрани 99,9% од таксистите, нека ми титне.

Тоа денес одма треба да го направи. Со низа други контроли на јавен сервис.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #19326 на: 11 Ноември 2017, 14:20:09 pm »
Само у Косово и Скопје се возат такви издрнкани дизелаши од 90's за такси.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19327 на: 11 Ноември 2017, 15:23:02 pm »
Секакви "комбинации" со извадени дпфа и катализатори ќе бидат санкционирани независно годината или еко стандарди.
Што ако е еуро 5 ако нема нешто од тие.

Инаку може, а и ќе се донесе тој закон, влада си е влада, ќе си пројде на гласање и тоа е тоа.

А тие малоумници што ги опиша Марјан како тој тикварот со а4 ќе си одат со автобус или пеш, гнида неписмена.
Како може да има толку прост народ да вади такви уреди јас незнам.
Па до толку да не ти е гајле? Ај за другите не му е, ама за него или за некои роднини или фамилија?
Свеста кај нас е застаната во камено доба тука е проблемот. Џабе ни е НАТО и Европа, за овој прост народ само чистка.

Едит:

И на тие со шпорети на дрва и ќумбиња ќе им дојде крајот, во моментов се работи на измените во законот за доделување на поголеми ингеренции на комуналните инспектори да можат да казнуваат горење уље, шишиња, гуми и останато.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Народов е толку глуп тоа чудно едно.
Народов не капира дека за за 3000 евра дупло подобра варијанта му е да купи Поло со фабричка цена цена од 10.000 евра (30%од вредноста) одошто Ауди А4 си фабричка цена до 20.000 евра исто за 3000 евра.

Само народов е кретен, не му текнува дека цената на одржувањето директно зависи од иницијалната цена на возилото. Сељак што до вчера возел 101 сега мисли дека сака да вози Пасат, па после гуми му биле скапи, дизни му биле скапи, сервис му бил скап.

Епа бате, кога си дебил, нема да страдаш само ти, туку и другите околу тебе.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
« Одговори #19328 на: 11 Ноември 2017, 15:25:07 pm »
Море чоек Пасат е, со акцентот на првото а,  шо разбираш ти
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19329 на: 11 Ноември 2017, 15:25:54 pm »
Остај, глуп сум јас, затоа и не се жалам ;)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #19330 на: 11 Ноември 2017, 15:47:35 pm »
Алал да ти е за муабетот.
Али и друга работа, еве мене што ми се има случено, одам на мајстор да ми ја исчисти граната, мајсторот ме убедува да го затнам егр-от и не знам уште што да направам. Ок му велам ќе поминам( уште врвам). Е сега да бил ете некој по лаик од мене или да го затнел а да не ми кажел ке си прошло затинањето на егр и никому ништо.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #19331 на: 11 Ноември 2017, 16:26:21 pm »
Прав си миле прав си, вчера бев купував гуми за киа соренто 235/60 р18 4 зимски гуми скоро 40.000 денари. И сеа македонче ке земе кредит 10.000 евра ке купи џип и кога ке треба да купува нови гуми ке почна да крпи, ке купи половни 10 години стари,и ке почне да кука... Затоа рекле старите пушти си ја ногата колку што ти е чергата!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #19332 на: 11 Ноември 2017, 20:12:08 pm »
На прво гушење на мотор препорака на “стручните“ гаражни мајстори е: вади катализатор или дпф филтер.
Прв критериум за купување на половна кола е: земи Голф има миљон плацеви со ефтини половни делови
Меракот за BMW или Audi e голем и мора да се биде фраер макар колите биле над 15 год стари

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19333 на: 11 Ноември 2017, 20:57:26 pm »
Цитат
Народов не капира дека за за 3000 евра дупло подобра варијанта му е да купи Поло со фабричка цена цена од 10.000 евра (30%од вредноста) одошто Ауди А4 си фабричка цена до 20.000 евра исто за 3000 евра.

Само народов е кретен, не му текнува дека цената на одржувањето директно зависи од иницијалната цена на возилото. Сељак што до вчера возел 101 сега мисли дека сака да вози Пасат, па после гуми му биле скапи, дизни му биле скапи, сервис му бил скап.

Дека според тебе сум глуп или спаѓам во глупите,малку накратко...
Во план сум да се преселам Немачка фамилијарно,па и покрај другите работи во план е да се купи возило...
Е сеа пошо пикот е,најмалку 170кс,класа најмалку компакт најмногу А6,БМВ 5,Е класа,тие мислам се викаа висока средна класа,треба да одвојам најмалку 25-40 бона за ново.Епа пошо толку нема да се има ке се оди на половно ЕУР4 со најмногу 150Ккм и ич нема да мие чуе колку ке го трујам Ханс од Минстер,или Џељо од Санџак преселен во Хановер,или Стево од Гермијан кој работи во МекдоналС во Келн...Се разбира ако тоа ми го издржува семејниот буџет,ако не ке одиме на поново Еур5 али под зацртаните планови за големина,цила,опрема нема да ме одвратат муабети слични на твојот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #19334 на: 11 Ноември 2017, 21:10:59 pm »

Народот е глуп, а ти си генијалец што споредуваш и наведуваш за купување две коли, од кои едната е 10 класи над другата и немаат никаква заедничка допирна точка.

Ти нема смисла постов. ;D :D :D :D