Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2172396 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #18195 на: 14 Мај 2017, 21:43:50 pm »
aaand .. клиентелата која коби по дизелот овде вози убодна пила или пак никогаш не влегла во дизел кола
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18196 на: 14 Мај 2017, 22:09:00 pm »
aaand .. клиентелата која коби по дизелот овде вози убодна пила или пак никогаш не влегла во дизел кола
Хахахаха :D Скроз не! Ајде да видиме:
Што вози @velestrumf
Што вози @Klen
Што вози @bramovsk
Што вози @Tischläufer
Што вози @marjanot
Што вози @Luki Junior
Што возам јас?
Оние кои го бранат дизелот воглавно се оние косиличари кои свртеле на дизел кола со пристојна кубикажа кубикажа и турбо помагало и (не многу) повеќе од 100кс, па сега мислат дека господ пие дизел.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #18197 на: 14 Мај 2017, 22:16:24 pm »
Статистиката овде покажува поинаку, како што и гледаш по резултатите на анкетата.
Тоа што ги одбра луѓето погоре не го побива мојот коментар или тоа дека мнозинството вози убодни пили со исклучоци на неколкумина луѓе со 200+ кс кои возат на бензин вклучувајќи те и тебе :)

Тоа што 5-6 души овде се „докажуваме“ е поради духот на темата.

Повеќето кои возат бензин, возат плин ( конвертирана кола ) кои утнале во куповината на погонот на возилото. :)

На сите тие им посакувам убав дволитарски дизел со 150 коња, да се изнавозат.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #18198 на: 14 Мај 2017, 22:26:29 pm »
Како ги класифицирате луѓето бравос. Еве јас возам плин оти сакам да возам на плин, и пред овај меган возев TCe мотор и тој на плин, не ни размислувам на дизел, а сум возел ама не ми претставува никако задоволство..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #18199 на: 14 Мај 2017, 22:34:30 pm »
Кoнвертирaњетo oд бензин нa плин кaкo грев дa е гo нaпрaвијa. Ствaрнo негледaм причинa штo е тoлку жaлнo...
Инaче зa Бензин (плин) vs Дизел... нa штo сaкa некa е, нaд 200hp се би ми прaвелo мерaк.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #18200 на: 14 Мај 2017, 22:41:45 pm »

Истресение грешним :)

Јас лично не го кобам дизелот (не го ни преферирам), туку ми е преку глава од непрестајното обесување за колку е тој од Бога даден. И тоа што секогаш, и во сите споредби, се бираат критериуми во кои дизелот е неприкосновен, чисто за да се одбрани некое си его, и да се јаде гурабии, без апсолутно никаква можност за некаков компромис, или (пу пу скраја да е) прифаќање на нечие туѓо мислење.

Статистиката овде покажува поинаку, како што и гледаш по резултатите на анкетата.
Тоа што ги одбра луѓето погоре не го побива мојот коментар или тоа дека мнозинството вози убодни пили со исклучоци на неколкумина луѓе со 200+ кс кои возат на бензин вклучувајќи те и тебе :)

Тоа што 5-6 души овде се „докажуваме“ е поради духот на темата.

Повеќето кои возат бензин, возат плин ( конвертирана кола ) кои утнале во куповината на погонот на возилото. :)

На сите тие им посакувам убав дволитарски дизел со 150 коња, да се изнавозат.

Сум возел многу, мноооогу коли, со мотори од 0.8 литри, па до 6 литарски твин турбо бензинци, и дизели од 1.3 до 3.0. И сепак преферирам бензин. За жал возам дизел, бидејќи кога купував кола, немаше соодветен бензинец во „пакет“ кој ќе одговара на моите потреби.

Друго, работата у темава никогаш не е „докажување“ на било што во духот на било што. Темава секогаш била рекурзивно тупење за истата ствар. СЕКОГАШ.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18201 на: 14 Мај 2017, 22:53:32 pm »
па сега мислат дека господ пие дизел.

Господ си има мака со дизелот, затоа сака да го уништи, да го нема веќе и добро му оди. Во ниту едно возило или концепт на иднината нема дизел, од што е толку совршен, напреден...... и ефикасен (крајно ефикасен). Од причина што сите за дизелот се крстеа, и го лижеа господ дека за муда го фатиле. Сега господ после толку лижење мака мачи, се мисли како да им објасни дека премногу сериозно го сфатиле дизелот и дека не е тоа - тоа, дека крајот му се гледа. Она што е јасно и очигледно е дека дизелот од технологија преминува во религија. Чунки технологиите ги јаде природна селекција. А дизелот нема свое место во иднината. Така и боговите, од наука преминале во религија.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #18202 на: 14 Мај 2017, 22:55:05 pm »
Не знам зошто помисливте сите дека прозивам некој.
Ниту сум кажал дека дизелот е од бога даден ниту пак дека е светско чудо.

Јас многу пати сум кажал дека не ми е проблем да возам бензин, ама да не е убодна пила. Меѓутоа ако не е убодна пила тогаш е прескапо створење за хранење кое е неефикасно во потрошувачка за секојдневни потреби.

Дизелот мене ми е all around car, за кратки и особено за долги дистанци.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #18203 на: 14 Мај 2017, 22:57:51 pm »
Не знам зошто помисливте сите дека прозивам некој.
Ниту сум кажал дека дизелот е од бога даден ниту пак дека е светско чудо.

Јас многу пати сум кажал дека не ми е проблем да возам бензин, ама да не е убодна пила. Меѓутоа ако не е убодна пила тогаш е прескапо створење за хранење кое е неефикасно во потрошувачка за секојдневни потреби.

Дизелот мене ми е all around car, за кратки и особено за долги дистанци.

Дизелот ти бил за кратли релации? Бахахах. У тој случај ти троши три пати повеќе него бензин, земиси бензин тогаш ами. Дизел ако не го возиш 95% од времето во режим на постигната работна температура фрли му пепелот. Дизел да речеме е за СЕ освен за кратки релации.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #18204 на: 14 Мај 2017, 23:02:13 pm »
Миле, ти со конвертиран веќе, чекај другиве треба да се освестат како тебе :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18205 на: 14 Мај 2017, 23:13:07 pm »
Mиле трипува вечерва :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #18206 на: 14 Мај 2017, 23:19:36 pm »
Што газ ќе имавте од толку плескање што уште не ве боли, тоа е феномен човече. :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18207 на: 15 Мај 2017, 00:08:15 am »
.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18208 на: 15 Мај 2017, 00:09:43 am »
Aaaaand?
Си земаш дизел и си живееш среќно до крајот на животот :)
Да не се лажиме, секој би возел, и тоа радо би возел 6+L v8 па на горе бензинец, ама ај вози. А кога веќе ти е потреба а не qroпецање ќе гледаш поефтино да поминиш. Тој е стандардот јбг... дизел возам од економски причини а бензин би возел без причина.
« Последно менување: 15 Мај 2017, 00:24:48 am Bicikle »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #18209 на: 15 Мај 2017, 00:14:24 am »
Aaaaand?
Си земаш дизел и си живееш среќно до крајот на животот :)

И кога ќе умираш и ќе се соберат сите околу тебе и ќе те прашаат што ќе кажеш стари? Кои се твоите последни зборови? Ти гордо ќе речеш: посакував да возам бензинец. Вака животот џабе ми помина, во смрдеа и црнила.

Иначе, кога car dealership форсира продажба на дизел ;D

« Последно менување: 15 Мај 2017, 00:25:54 am Tischläufer »