aaand .. клиентелата која коби по дизелот овде вози убодна пила или пак никогаш не влегла во дизел кола
Истресение грешним

Јас лично не го кобам дизелот (не го ни преферирам), туку ми е преку глава од непрестајното обесување за колку е тој од Бога даден. И тоа што секогаш, и во сите споредби, се бираат критериуми во кои дизелот е неприкосновен, чисто за да се одбрани некое си его, и да се јаде гурабии, без апсолутно никаква можност за некаков компромис, или (пу пу скраја да е) прифаќање на нечие туѓо мислење.
Статистиката овде покажува поинаку, како што и гледаш по резултатите на анкетата.
Тоа што ги одбра луѓето погоре не го побива мојот коментар или тоа дека мнозинството вози убодни пили со исклучоци на неколкумина луѓе со 200+ кс кои возат на бензин вклучувајќи те и тебе 
Тоа што 5-6 души овде се „докажуваме“ е поради духот на темата.
Повеќето кои возат бензин, возат плин ( конвертирана кола ) кои утнале во куповината на погонот на возилото. 
На сите тие им посакувам убав дволитарски дизел со 150 коња, да се изнавозат.
Сум возел многу, мноооогу коли, со мотори од 0.8 литри, па до 6 литарски твин турбо бензинци, и дизели од 1.3 до 3.0. И сепак преферирам бензин. За жал возам дизел, бидејќи кога купував кола, немаше соодветен бензинец во „пакет“ кој ќе одговара на моите потреби.
Друго, работата у темава никогаш не е „докажување“ на било што во духот на било што. Темава секогаш била рекурзивно тупење за истата ствар. СЕКОГАШ.