Бреее.. уште траело ова...
Ја одамна ставив моја точка на муабетов што до бескрај (и без некоја потреба) се разврза за темава, пошто луѓе забегаа секој на своја страна, со свои верувања и митови дека се во право или дека некој друг не е, без притоа да се држат до поентата на темата, ама тоа е тоа...
Ениху, само да пуштам поздрав до сите што си утувиле у глава дека со бензинец не може да се вози економично... Скопје-Охрид-Скопје, преку Стража, со Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC и Nokian WR G2 зимски гуми, просечна потрошувачка - 5.1 л/100 км. И математички (пунење-возење-пунење), и според борд-компјутер (што кај јапонскиве возила /за Mitsubishi и Honda гарантирам со живот, пошто сам се имам уверено/ и тек како е прецизен) потрошувачката ми излезе толку. Пред да се отворат у душа дизелџииве и да ме праат ненормален, уште одма да потенцирам дека во ниеден момент не ги жртвував комфорот и брзината при патувањето. Едноставно, возев разумно економично и доволно брзо.
Епа сеа повелете пак со муабетите што било како било, и дека ако сум бил со дизел, за разликата у цена за гориво, ќе сум можел да купам дури еден Сникерс (ама Кинг Сајз, да не се заебааме).
Поздрав свима