Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1923883 пати)

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
  • In Diesel We Trust !!!
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #150 на: 10 Јануари 2011, 23:05:33 pm »
No comment - od moja strana ama zatoa citiram eden mnogu interesen i realen komentar :);)

"It's got a REDICULOUSLY high gasmilage.. it's very sporty.. it just sounds different.
Who gives a shit?
I think it's time we all get our heads out of our asses and start thinking about what's more important."

« Последно менување: 10 Јануари 2011, 23:14:02 pm SceMax »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #151 на: 10 Јануари 2011, 23:55:24 pm »
Vtoriot klip...4300 rpm na 200 km/h vo 5ta.
Iskreno, za 3 litarski twin turbo dizel ocekuvav mnogu ponizok rpm.
« Последно менување: 10 Јануари 2011, 23:57:32 pm Stratro »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #152 на: 11 Јануари 2011, 01:56:40 am »
Бреее.. уште траело ова...
Ја одамна ставив моја точка на муабетов што до бескрај (и без некоја потреба) се разврза за темава, пошто луѓе забегаа секој на своја страна, со свои верувања и митови дека се во право или дека некој друг не е, без притоа да се држат до поентата на темата, ама тоа е тоа...
Ениху, само да пуштам поздрав до сите што си утувиле у глава дека со бензинец не може да се вози економично... Скопје-Охрид-Скопје, преку Стража, со Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC и Nokian WR G2 зимски гуми, просечна потрошувачка - 5.1 л/100 км. И математички (пунење-возење-пунење), и според борд-компјутер (што кај јапонскиве возила /за Mitsubishi и Honda гарантирам со живот, пошто сам се имам уверено/ и тек како е прецизен) потрошувачката ми излезе толку. Пред да се отворат у душа дизелџииве и да ме праат ненормален, уште одма да потенцирам дека во ниеден момент не ги жртвував комфорот и брзината при патувањето. Едноставно, возев разумно економично и доволно брзо.
Епа сеа повелете пак со муабетите што било како било, и дека ако сум бил со дизел, за разликата у цена за гориво, ќе сум можел да купам дури еден Сникерс (ама Кинг Сајз, да не се заебааме).
Поздрав свима :)

Нормално дека не ти веруваме :)

Не ни очекував... But... Couldn't care less :)
Толку имав да споделам на „темава“... Продужете си понатаму со разно-разни клипчиња, верувања, убедувања, цитати итн итн. Пошто е „забрането со закон“ да се сподели сопственото искуство :)

Velestrumf, over and out...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #153 на: 11 Јануари 2011, 08:36:31 am »
Па барем пушти слика од патниот компјутер: trip i avg cons.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #154 на: 11 Јануари 2011, 08:38:04 am »

Oвие бемваците се вртат без проблем до 5000, не се како другите дизели да папсаат после 3500/4000. Мислам дека затоа се вака пресметани брзините.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #155 на: 11 Јануари 2011, 10:03:02 am »
No comment - od moja strana ama zatoa citiram eden mnogu interesen i realen komentar :);)

"It's got a REDICULOUSLY high gasmilage.. it's very sporty.. it just sounds different.
Who gives a shit?
I think it's time we all get our heads out of our asses and start thinking about what's more important."
значи имаш тука еден момент да размислуваме за тоа што е поважно односно да размислуваме дека дизелот е по издржли и потраен, помалку троши и поефитно ќе си поминеш со него, да точно е не го оспорувам ова ама сето ова е рационално размислување, а јас во овој поглед не сум рационалист, да треба да размислуваме рационално и што е поважно ама за мене не е поважно горе набројаното од уживањето кое го пружа бензинецот ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #156 на: 11 Јануари 2011, 11:25:48 am »

Oвие бемваците се вртат без проблем до 5000, не се како другите дизели да папсаат после 3500/4000. Мислам дека затоа се вака пресметани брзините.
Сепак 130 во последна брзина е овозможено при 1750 вртежи. Така? Соодветно 200 под 2800 зарем не?

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • In Diesel We Trust !!!
« Одговори #157 на: 11 Јануари 2011, 17:53:34 pm »

Who gives a shit?
значи имаш тука еден момент да размислуваме за тоа што е поважно односно да размислуваме дека дизелот е по издржли и потраен, помалку троши и поефитно ќе си поминеш со него, да точно е не го оспорувам ова ама сето ова е рационално размислување, а јас во овој поглед не сум рационалист, да треба да размислуваме рационално и што е поважно ама за мене не е поважно горе набројаното од уживањето кое го пружа бензинецот ;)

Treba da patentirash "uzivanje vo benzinec 1.4 so ispod 100 ks" bidejki si prv koj go otkril i koj voopsto go razbira, posebno otkako ke izgleda klip so 3.0 2xTD vo edno od najdobrite vozila momentalno :):)
« Последно менување: 11 Јануари 2011, 18:01:38 pm SceMax »

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #158 на: 11 Јануари 2011, 21:14:40 pm »

Who gives a shit?

Treba da patentirash "uzivanje vo benzinec 1.4 so ispod 100 ks" bidejki si prv koj go otkril i koj voopsto go razbira, posebno otkako ke izgleda klip so 3.0 2xTD vo edno od najdobrite vozila momentalno :):)
прва работа ќе си мислам што сакам ако сум глупав во твоите очи немој да мислиш дека и ти не си во моите. втора работа јас напишав дека уживам повеќе во гетзот отколку во 206ката значи зборам од тоа што го иам што ми пружа повеќе задоволство а фала богу дека уживањето во твин турбо3.0 дизел е големо и те како ама уживањето во моќен бензинец е поголемо од она со дизелот барем за мене е така од она што сум почуствувал видел и слушнал а ти во ниеден случај не можеш и не смееш да се обидеш да ме разубедуваш во нешто што за мене не е така и не сакам да го прифатам а уште помалку и да ме навредуваш. гледам дека постовите си ги сфаќаш и си ги преиначуваш како сакаш ама ја неам проблем со тоа сфаќај како сакаш мисли како сакаш само немој да ме убедуваш дека клокотарцине дизели со никаквиот звук пружаат повеќе задоволство од да речеме една хонда која кога ќе ја чуеш на 9000 обртаи каков звук вади те тера у гаќи да свршиш или пак некој турбо бензинец рецимо ево10 или рс тој звук тоа чувство со дизел мотор никат нема да го осетиш.

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • In Diesel We Trust !!!
« Одговори #159 на: 11 Јануари 2011, 21:28:02 pm »
Bre sto muabet na prazno. Jas edna recenica jasna i precizna, ti 101 nepovrzani i nesoodvetni na mojot post. Tvoja rabota e na sto ti se palis. Ne se nerviraj, uzivkaj si ti slobodno vo toa 97 benzinski konjcinja dodeka na CD slusas nasnimeni zvuci od 9000rpm na Honda ili GTR :). Keif neviden, erotika...

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #160 на: 11 Јануари 2011, 21:37:20 pm »
Bre sto muabet na prazno. Jas edna recenica jasna i precizna, ti 101 nepovrzani i nesoodvetni na mojot post. Tvoja rabota e na sto ti se palis. Ne se nerviraj, uzivkaj si ti slobodno vo toa 97 benzinski konjcinja dodeka na CD slusas nasnimeni zvuci od 9000rpm na Honda ili GTR :). Keif neviden, erotika...
ti ako go praish toa zaradi toa shto dizelcheto ti klokoti a sakash da chuesh vistinski zvuk nemora da znachi deka i drugi go pravat istoto ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #161 на: 11 Јануари 2011, 21:39:25 pm »
Јас уживам во звукот на здрава дизел машина

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #162 на: 11 Јануари 2011, 21:40:30 pm »
Ги сакам и старите мерцедеси 200д, 240д што клокотеа ептен дизелски, споро, нагласено и неритмично.

Отсутен SceMax

• Јуниор
  • **
  • In Diesel We Trust !!!
« Одговори #163 на: 11 Јануари 2011, 21:46:03 pm »
Ti ako go praish toa zaradi toa shto dizelcheto ti klokoti a sakash da chuesh vistinski zvuk nemora da znachi deka i drugi go pravat istoto ;)

Mal si ti, ti kupuvaat uste, i mnogu gledash YouTube.. :). Za nekolku godini ke si legnis na brasnoto, kako i 99% od razumnite luge. Nemam sto povise da ti kazam osven da se povtaram:
Who gives a shit?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #164 на: 11 Јануари 2011, 21:47:40 pm »
И заклучокот е дека најбитната ставка е дека помалце трошат дизелите.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.