....
Е како најисплатлив, ако правиш франкештајн од колата. Провото нешто што ќе настрада после исклучување ДПФ е турбината. Е после и неа ли да ја деактивирам?
Да репарирам дизни, да исклучам ЕГР, да ставам ремап, затоа што види богати ЕГР-от бил сврзан со компјутерот... Па да исклучам ДПФ па друг ремап, оти види богати, и контролерите на ДПФ-от биле сврзани со компјутерот.
Па турбината мјау, оти види богати притисокот што се стварал во издувот го снемало. Па ајде некое инјекторче, чисто онака, оти горивата не ни се на завидно ниво.... Па сите овие ремапи си играат дрн-дупка, па турбината дувала повеќе отколку што треба, па ајде интеркулер, црева, курци,палци штотијас знам.
А да не правиме муабет колку време, пари и нерви ќе изгуби човек само по мајстори да ги “деактивира“ сите овие “непотребни“ компоненти. Ќе ги купам и платам сите ако сум купил дизел кола.
Сум го гледал тој филм, сум плаќал делови од тој филм. Да, ама, на софра некаде ќе кажеш, мене ми троши 4.5 на сто. А на тебе колку ти троши бмв-то? А а а, мечето ќе фрла илјадарки низ ауспух. А мојата троши под 4 на сто. 3.65... 2.99... Мојата кога не ја возам, полни туби со нафта во багажникот.
Идеш на мајстор, седнеш на пиво, ааа нова кола си купил. Колку троши? Многу бе... Мојата ич не троши, многу оди, не се расипува. (монолог од пет минути како неговата кола е врв на технолошките достигнувања на автоиндустријата).... и на крај, ааа имаш ти пари, кур те боли колку троши и дали ќе се расипува.