Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2180280 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #16575 на: 10 Јули 2016, 09:02:17 am »
Возат бензин само тие што имаат мотори што или се многу ризични или не се конвертираат на плин. Во суштина плинарите се многу големи циции, и смешно е кога наоѓаат замерка дека најголемата предност на дизелот е што е економичен, затоа што они го ебале сето возило само за да се возат поевтино.
Аааа, „газди“ возеле дизееел, тоа е муабетооот :D
Цепки муабетов :D :D

И јaс вoзaм нa бензин, .... секoе зaдoвoлствo се плaќa

БенЅин такоџе.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16576 на: 10 Јули 2016, 09:59:16 am »
Возат бензин само тие што имаат мотори што или се многу ризични или не се конвертираат на плин. Во суштина плинарите се многу големи циции, и смешно е кога наоѓаат замерка дека најголемата предност на дизелот е што е економичен, затоа што они го ебале сето возило само за да се возат поевтино.
Аааа, „газди“ возеле дизееел, тоа е муабетооот :D
А мене како ќе ме карактеризираш? Па јас свесно избрав мотор што не се конвертира на плин, наспроти дизел... И уште будала, бев до Германија да ја донесам пошто тука локално слабо вакви непогодни бензинци...  :D
Цепки муабетов :D :D

Ти си интересен лик Симо.
Прво, имаше Стило и 166ка амтосферски косилици кои ги конвертира на плин.
Потоа свесно зеде турбо бензина која не се конвертира на плин. Турбо бензинецот што го возиш на бензин не го возиш 90кмх како останатите, туку го возиш како дизелаш, т.е си го правиш ќефот без да се плашиш од потрошувачката.
Тамбс ап!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #16577 на: 10 Јули 2016, 10:02:52 am »
Стилото не е конвертирано на плин ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #16578 на: 10 Јули 2016, 10:22:11 am »
Уште ли го тупите... ова се истите муабети како андроид вс иос... 

Абе возете си што ви праи мерак најмногу и не се замарајте...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16579 на: 10 Јули 2016, 10:29:21 am »
Дизелашот што би бил Андроид или Иос?

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #16580 на: 10 Јули 2016, 10:34:58 am »
Симбиан
 :D  :P  ;D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #16581 на: 10 Јули 2016, 10:37:01 am »
Дизелашот што би бил Андроид или Иос?

Дизелот би бил Symbian. Добар своевремено, ама веќе замнат во историја.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16582 на: 10 Јули 2016, 10:39:29 am »
Толку заминат што учествува со повеќе од 50% во продажбата. Хејтери со косилици.
« Последно менување: 10 Јули 2016, 10:46:55 am LosiPatista »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #16583 на: 10 Јули 2016, 10:43:41 am »
Толку заминат што преку учествува со повеќе од 50% во продажбата. Хејтери со косилици.

Полека, смири се почна да голташ зборови. Не се возбудувај.

Дизелот е најдобар, ќе ти попуштиме ние очајните корисници на бензински мотори, о ти сезнаен богу на премиум класата на дизел загадувачи.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16584 на: 10 Јули 2016, 10:51:17 am »
Ааа ти си еден од оние што се засеганти од загадувањето. ГОлем лицемер.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #16585 на: 10 Јули 2016, 10:56:23 am »
Он и фаланга. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16586 на: 10 Јули 2016, 11:01:33 am »
А Фаланга веќе 4 години вози со расипан катализатор. Битно плука по некој друг и е засегнат.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #16587 на: 10 Јули 2016, 11:30:35 am »

Јас еднаш јавно ти понудив да споредиме 1.4ТСИ со 2.0 ТДИ во однос на перформансите. Реков дека јас ќе ги покријам сите трошоци за и околу тестот и воедно јас ќе ги обезбедам возилата. Реков дека резултатите ќе ги објавиме јавно на форум такви какви што се. Те немаше никаде да одговориш на предизвикот, се сокри. Одговор од твоја страна, немаше.

Се појави после неколку денови и тврдеше дека турбо бензинците загадувале повеќе од модерните дизели, поткрепено со линкови од анонимни веб страни. Дополнително постовите што претходно ги имаше напишано ги измени (едитираше), и дел од глупостите што ги напиша, со цел да не изгледаш смешно во целата дискусија.

Сега јавно на форум ги омаловажуваш тие што возеле на плин и ги нарекуваш циции и слично, само затоа што имаш психолошки проблем да сватиш дека не секој има исто мислење како тебе и не секој сака да вози дизел со 300000 километри.

Да, јас сум лицемер, само во дискусијата со тебе затоа што не си способен да поткрепиш било кое од тврдењата за предноста на дизелот во однос на бензинот, на научна основа, освен со линкови и статии од интернет. Затоа интересно ми е да те тролам и да ти се смеам на дел од глупостите кои што ги пишуваш.

Кај нас законската регулатива дозволува возење на возила што загадуваат, и искрено ме заболе стапот колку загадува твојот дизел или мојот бензинец. Се додека е дозволено ќе возам тоа што ми прави ќеиф.

Јас тврдам и сеуште стојам на ставот дека турбо бензинскиот мотор е порафиниран и подобар производ од било кој турбо дизел спореден во соодветна литража и моќност.

Јас не сум прврзаник на конвертирањето на бензински мотор на плин. Но сосема ги поддржувам и разбирам луѓето кои што направиле таков чекор. Исто како што ги поддржувам и разбирам тие што одбрале да возат возило со дизел мотор.

Пред да јадеш вафли за други и да им судиш зашто направиле избор да возат на плин и да ги нарекуваш циции, или на бензин погледни се во огледало и прашај се зашто возиш половен дизелаш со 300.000 километри од премиум класа купен на старо.

Имајте пријато неделно попладне.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #16588 на: 10 Јули 2016, 11:31:26 am »
Он и фаланга. :)

Фала Дени. И јас тебе.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #16589 на: 10 Јули 2016, 12:07:58 pm »
cc... ke se ispotepaat lujgevo ovde... :o

Polekate majko mu stara, ne ste pogolemi cicii od mene, sto i da ste napravile.
Ja vozam 1.9 dizel, pa za niz grad kupiv 1.3 plin samo zaradi cenata na plinot.

Ne svajkajte deka branam nekogo, no skoro sekoja polovna kola sto sum ja otvaral poradi potrosnja na maslo i golemi cadovi , vsusnost e polovnjak na plin!   Site fakti tvrdat deka plinot ne vlijae na karikite,ali vo ime na vistinata ispajga deka nekako stvarite se poklopuvaat taka. Mojov "premium" so 300 000 (tocno trista ,pred nedela dena) od koj nikogas nemalo primetliv cad na auspuh, mnogu pomalku zagaduva vo praksa od polovnite mali i golemi plinasi koi krkaat po nekolku kila maslo mejgu intervali. Ne pravam muabet za isklucoci, pravam muabet za dobar procent na vozila so koi se sretnuvam sekojdnevno.
Toa ako prajme muabeet za cadenje

NZS: niti dizelot e taka ekonomicen tolku ko sto se kazuva, niti benzincite na plin se benzinci i mojkni.  A i mene me zabole dali ke go frlam motorot za 5 godini so plinot koa sekako gi sitnam na sekoi 6 meseci. ;D

Sekoja cest za onie lujge koi mozat da si dozvolat da izbiraat gorivo samo od kef i merak, bez pritoa da gi zamara matematikata na potrosuvackata!
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!