и понатаму тврдам и уверен сум дека и нај новиот дизел со нај новите еко норми е поголем загадувач, повеќе штети и о опасен е одколку 15 години стар бензинец
Во дизел вс бензин колку што памтам лошипатишта стави некои табели . Во нив има колкаво треба да биде количеството на штетни емисии за да се исполнат еуро нормите, а фала богу и едните и другите ги исполнуваат.
Екологијата мислам дека зависи највеќе од катализаторот во кој се извршуваат хемиски реакции при кои се трансформираат продуктите на согорувањето. http://en.wikipedia.org/wiki/Catalytic_converter
на коњите се тураат узенгии.. тоа се оние капачиња што им стојат веднаш над-зад-до очите, за да можат да гледаат само право, за недај боже да не им текне да подразгледаат малку лево десно па да дојдат до некое свое мислење или па убедување, во стилот ДОСТА МЕ ЈЕБЕТЕ МЕНЕ, ЧЕКАЈ МАЛКУ ЈАС ВАС... човекот од друга страна свесно си ги навлекува узенгиите на очи, ама уште пострашно е што човекот како битие кое е надарено од господ со ум, рационалност и драстично овисока интелегенција од сите животни вклучително и коњите, сам на себе на мозокот му навлекува узенгии...
графиконите и нормативите се поставени од луѓе кои на нив така им одговара. избраа еден единствен сегмент од издувните гасови на дизелот и го турија како ЕКО НОРМАТИВ... секојдневно слушам дека биле подобрени или појачани ЕКО НОРМИТЕ... абе луѓе, абе издувните гасови од автомобилите содржат цела плејада на отровни и штетни гасови... за нив никој не мари ни 2 посто... ака коњите со узенгиите, така и лугето што се држат до графиконите...
убаво рече фалнга... без оглед што е тој автобус со нај нај нај добрите еко норми, сепак е дизел и чувај си го здравјето... сигурен сум дека моето возило кое е бензинец на плин, има помалку штетни гасови одошто нај новиот мерцедес, бмв, фолксваген или било кој друг ебан дизел, па дури и од погоре спомнатите автобуси.