Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2175494 пати)

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #14820 на: 27 Мај 2014, 15:05:04 pm »
Од каде тоа дека е време за клуч?
Па од вицот со педерот: Можеби е дизел, ама мене ми е супер !!!
...или било која друга варијација...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14821 на: 27 Мај 2014, 15:21:51 pm »
Од каде тоа дека е време за клуч?

И јас се прашувам. Кому не му се свиѓа - никој со сила не го тера да ја отвара и чита.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14822 на: 27 Мај 2014, 15:23:15 pm »
Не ја затворајте темава, после ќе треба „ние бензинашите“ фрустрациите да ги шириме по други теми...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14823 на: 27 Мај 2014, 18:21:46 pm »
Во нормални светски услови каде што би имал нешто повеке пари, кога би отишол во салон, не би гледал колата дали е дизелаш или бензинец.
Или пак, ке купам бензинец, ке го возам 5 години, па кога ке го продадам, ај за промена малку дизелаш, па после 5 години ај пак промена да провозам бензинец и така.

Јас во македонски услови никогаш не би купил дизел поради високите трошоци за возење. би возел атмосферец бензин на плин во македоснки услови.
Во нормални услови за живеење би возел турбо-дизел. Би трошел 10л и не би ми пречело, барем би уживал во торк и гласно режење во кабината.
Кога би бил сто-иљардер би возел турбо-бензин каде што се наоѓа вистинското возачко искуство.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14824 на: 27 Мај 2014, 18:27:22 pm »
Јас во македонски услови никогаш не би купил дизел поради високите трошоци за возење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #14825 на: 27 Мај 2014, 18:44:20 pm »
Нафтата е скапа, возилото е скапо, сервисот е скап а потрошувачката е убаа работа, но само симпатична... не прекрасна :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #14826 на: 27 Мај 2014, 19:11:52 pm »
Јас во македонски услови никогаш не би купил дизел поради високите трошоци за возење. би возел атмосферец бензин на плин во македоснки услови.
Во нормални услови за живеење би возел турбо-дизел. Би трошел 10л и не би ми пречело, барем би уживал во торк и гласно режење во кабината.
Кога би бил сто-иљардер би возел турбо-бензин каде што се наоѓа вистинското возачко искуство.

Уат?!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #14827 на: 27 Мај 2014, 19:14:45 pm »
Знаеш... она шо вика грогорогроогрогругругргоргргоргургургурро...и кога ќе стиснеш гас до даска шо вика пррррррРРРРРРРРРРРРАААААУАУАУАУАУАА!!!!!!
Тоа, ептен ме бендисува.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14828 на: 27 Мај 2014, 19:15:57 pm »
Утре обавезно, под итно да се пријавиш на системаЦки, нешто дефинитивно не штима кај тебе :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14829 на: 27 Мај 2014, 19:19:52 pm »
Дис! Музика за ушите на Фаланга

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #14830 на: 27 Мај 2014, 19:20:51 pm »
Ќе ми предложиш кај кој оддел да се задржам подолго? :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14831 на: 27 Мај 2014, 19:21:26 pm »
Ушно! Секако, по неуропсихијариска.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14832 на: 27 Мај 2014, 19:43:11 pm »
Ќе ми предложиш кај кој оддел да се задржам подолго? :)

Ќе те задржат соодветно у сите, ич да не му се секираш ти :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #14833 на: 28 Мај 2014, 07:03:58 am »
И бананите поскапеа вие уште се докажувате.

Него за да има поента темава јас дадов предлог одамна да се конкретизира темата или да се одвои во два дела. Неможе да биде општо д вс б, пошто таман ќе се фати некој за потрошувачката друг ќе се фати за перформанси трет за делови четврт за двотактни мотори и тако даље у круг. Јес да многу паметни работи се кажаа од кој можеме да научиме и сме/сум научил како од бензинашите така и од дизелашите али толку е се вртат работиве ептен у круг.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14834 на: 28 Мај 2014, 08:44:40 am »
Па така си е теркот, на секои 200 страни, се почиња со дробење на истите ствари одново :)