Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2173869 пати)

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #14805 на: 27 Мај 2014, 13:02:45 pm »
И по 987 страни, оваа тема сеуште не води никаде.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14806 на: 27 Мај 2014, 13:04:47 pm »
Ова е „чат тема“ со оглед на тоа што валидните аргументи имаат иста или помала тежина од невалидните.

Што не е нужно лоша работа, кога еднаш ќе се откажеш од разбирачка. Нешто ко „Рекла - казала“. Ти е гајле, бутај. Дизели - трактори, бензинци - косилици. Ферари е боље од Голф двојка, Мечка S е бољa од Корса 1.0.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #14807 на: 27 Мај 2014, 13:20:07 pm »
Оваа е бетер од „Рекла-казала“ :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #14808 на: 27 Мај 2014, 13:29:00 pm »
...
Што не е нужно лоша работа, кога еднаш ќе се откажеш од разбирачка. Нешто ко „Рекла - казала“. Ти е гајле, бутај. Дизели - трактори, бензинци - косилици...

Ахм, значи расчистуваш со здравиот разум и им се препушташ на фрустрациите, па браниш некоја „теза“ по цена на живот, иако потоа по малку можеби те гризе совеста ?!?

Чуден начин на трошење време  и покажување колку можеш да си екстремно субјективен и тврдоглаво заинаетен со самиот себе за инает на сите.

Да беше спортска дисциплина, многумина ќе фатеа олимписка норма.

Вака само докажуваме колку сме слепи при очи, глуви при уши, ама од се изгледа најмногу - тупи при разум.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14809 на: 27 Мај 2014, 13:34:10 pm »
Во право си за се, но тоа е што е.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #14810 на: 27 Мај 2014, 14:38:01 pm »
 И што добиваме, дури и ако сите се согласат како тебе?

Е како што е - и иако е за никаде, супер е  ???

Значи дедуктивно можам да заклучам дека: - И по 1.546.748.392 страни, оваа тема сеуште не води никаде !!!

Ај можеби дотогаш сите ќе се префрлиме на електромобили, па ќе си ги мериме во ампери.

п.с. Ме нервира кога паметни луѓе ја трошат креативноста на тупење од која никој нема позитивен фидбек.
« Последно менување: 27 Мај 2014, 14:49:52 pm ZokiPet »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #14811 на: 27 Мај 2014, 14:40:59 pm »
Ахм, значи расчистуваш со здравиот разум и им се препушташ на фрустрациите, па браниш некоја „теза“ по цена на живот, иако потоа по малку можеби те гризе совеста ?!?

Како и 99% од хардкор бензинџиите.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #14812 на: 27 Мај 2014, 14:43:28 pm »
Значи дедуктивно можам да заклучам дека: - И по 1.546.748.392 страни, оваа тема сеуште не води никаде !!!

Не води никаде затоа што поголемиот дел од дискутантите тука го бранат она што ним највеке им прави кеиф.
Кога ја би се прашувал за модерен бензинец и модерен дизелаш, за мене нема никаков проблем да патувам и со едниот тип на мотор но и со другиот.
Во наши македонски услови, повеке ме влече накај дизел ради помалата потрошувачка.
Во нормални светски услови каде што би имал нешто повеке пари, кога би отишол во салон, не би гледал колата дали е дизелаш или бензинец.
Или пак, ке купам бензинец, ке го возам 5 години, па кога ке го продадам, ај за промена малку дизелаш, па после 5 години ај пак промена да провозам бензинец и така.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14813 на: 27 Мај 2014, 14:46:01 pm »
Што е со тргањево на првото видео...?

Секунда предност. Нешто ко` ЕВН што има во однос на другите дистрибутери на електрична енергија во државава (испровоциран од рекламата на евн)...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14814 на: 27 Мај 2014, 14:47:39 pm »
Што е со тргањево на првото видео...?

Секунда предност. Нешто ко` ЕВН што има во однос на другите дистрибутери на електрична енергија во државава (испровоциран од рекламата на евн)...
Не за предноста, туку едноставно тргнува полека. Како да несака да си го изгори куплунгот.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #14815 на: 27 Мај 2014, 14:53:09 pm »

А кај спомнав јас дизелаши или безнинаши или плинаши?

Зарем не е очигледно дека се обраќам кон сите?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #14816 на: 27 Мај 2014, 14:55:11 pm »
Баш тоа ќе кажев.

Не посочи никого, туку ја посочи темата како поинтлес (со што не можам да се согласам повеќе).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14817 на: 27 Мај 2014, 15:00:21 pm »

Cool, според гласот на народот, на форумов се 58% исфрустрирани, а 42% дизелаши според анкетана.

А кај спомнав јас дизелаши или безнинаши или плинаши?

Зарем не е очигледно дека се обраќам кон сите?

Супер си е темава. Само нема кој да ја затвори ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
« Одговори #14818 на: 27 Мај 2014, 15:02:26 pm »
Дотрчува педер на бензинска станица, откачува еден пиштол од пумпата и си го качи од позади.
Го гледа пумпаџијата, истрчува и му се дери: - Оставај го пиштолот од дизелот и марш да те нема, педерчино една!
Овој го гледа со набрекнати очи и во полу-екстаза му врака со нежен писклив глас: Можеби е од дизел, ама мене ми е супер !!!

Е толку поинтлес ја направивме темава.

Време е за клуч.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14819 на: 27 Мај 2014, 15:03:12 pm »
Од каде тоа дека е време за клуч?