Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2183427 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #11100 на: 31 Август 2013, 10:40:15 am »
закорели бензинаши(се извинувам плинаши),приказниве за дизелите кажувајте му ги на некој што не возел никад дизел или возел некоја пролупана канта,а да не зборам за некој што поседува.и може ли некако да се подеси иако имам пишано во темава да не ми стои во темите кои ми се непрочитани од мојата последна посета? :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11101 на: 31 Август 2013, 10:42:02 am »
не би рекол дека ова 20 годишно ауди е кантa

неее ич

аудито дефинитивно не е крш, има уште бајаги возење во него, на ова малку што се гледа, видливо е дека е чувана, башка и муабетот дека 1 деценија е во гаража, значи и ептен пазено е, тоа значи ке тера уште...

Абе уште на ново мириса шо се вика
Abe ne praj muabet, ko vcera da e kupeno da e a prestanaa da se prizveduvaat vo deveeset i nekoja!

ооооо извинете газди... дај да им забраниме на луѓето да купуваат и возат постари коли само зашто вие можете нови да купите...

сега сватив уствари со кого ја терам муабет тука...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #11102 на: 31 Август 2013, 10:47:55 am »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #11103 на: 31 Август 2013, 11:22:44 am »
ооооо извинете газди... дај да им забраниме на луѓето да купуваат и возат постари коли само зашто вие можете нови да купите...

ajдееее...

полека директоре

јас ич не го помислив тоа така како што го кажа сеа ти. Само алудирав на тоа дека дизелите не се истите оние од пред 20 години! Тоа се прифаќа?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #11104 на: 31 Август 2013, 11:25:48 am »
не би рекол дека ова 20 годишно ауди е кантa

неее ич

аудито дефинитивно не е крш, има уште бајаги возење во него, на ова малку што се гледа, видливо е дека е чувана, башка и муабетот дека 1 деценија е во гаража, значи и ептен пазено е, тоа значи ке тера уште...

Абе уште на ново мириса шо се вика
Abe ne praj muabet, ko vcera da e kupeno da e a prestanaa da se prizveduvaat vo deveeset i nekoja!

Nikoj ne n pomisli takvo nesto,  a Ti svati si so sakas i kako sakas. Ziveeme vo 21 veka praime muabet za koli od minatiot vek i uste praime sporedbi i generalizirame.

Po selata seuste se vozat arabadziski koli so edna konjska ili magareska sila, pa treba li za toa da praime muabet?

Отсутен mickooo7

• Почетник
  • *
  • Пораки: 32
  • ne go potcenuvaj avtomobilot do tebe....
« Одговори #11105 на: 31 Август 2013, 11:26:25 am »
A sto da pravam jas sto baram benzinec da kupam a nema Audi A3-2005..site ispokupija dizeli....
the real deal...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11106 на: 31 Август 2013, 11:29:36 am »
Иначе, Онак, со огромно задоволство би поседувал и одржувал 20 години стара w125-ка со 2.0 атмосферски дизел од седумдесетина коња. Ќе и се радувам ко дете на играчка. И - кога ќе ја возам и одржувам јас! - од тој ауспух тешко дека ќе видиш барем „ч“ од „чад“

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #11107 на: 31 Август 2013, 13:47:44 pm »
aha... da... nema da cadi ic... i mene taka nesto mi se cini...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
« Одговори #11108 на: 31 Август 2013, 14:00:34 pm »
Премиера: BMW X5 M50d – Луксузен SUV со спортски перформанси и дизелско срце!

http://www.carclub.mk/2013/08/31/premiera-bmw-x5-m50d-luksuzen-suv-so-sportski-performansi-i-dizelsko-srce/

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #11109 на: 31 Август 2013, 14:01:01 pm »
Онак, да седнеш да повозиш, шознам, некоја нова volvo S60-ка со најслабиот можен дизел (125 коња) мислам дека нема да сакаш да станеш и дека нема со денови да ти ја симнат насмевката од лицето. Не да нема да бегаш во широк круг „од дизели“, туку ќе гравитираш и ќе кажеш „да, го сакам, сакам мој да биде!“. :-)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11110 на: 31 Август 2013, 14:16:17 pm »
Иначе, Онак, со огромно задоволство би поседувал и одржувал 20 години стара w125-ка со 2.0 атмосферски дизел од седумдесетина коња. Ќе и се радувам ко дете на играчка. И - кога ќе ја возам и одржувам јас! - од тој ауспух тешко дека ќе видиш барем „ч“ од „чад“

Нема да има „ч“ од чад, ќе има „димна“ од завеса :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11111 на: 31 Август 2013, 15:13:20 pm »
Ќе му снимам на Онак еден клип баш како шо вели,гас до крај па ке видиме дали ке чади или нема да чади.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11112 на: 31 Август 2013, 15:43:10 pm »
Онак, да седнеш да повозиш, шознам, некоја нова volvo S60-ка со најслабиот можен дизел (125 коња) мислам дека нема да сакаш да станеш и дека нема со денови да ти ја симнат насмевката од лицето. Не да нема да бегаш во широк круг „од дизели“, туку ќе гравитираш и ќе кажеш „да, го сакам, сакам мој да биде!“. :-)
I jas sakam da probam S ili V ama nemaat...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #11113 на: 31 Август 2013, 16:07:22 pm »

ми даваа замена со моја доплата, Ѕ60, 2009-та година со реални 110к и машина D5 турбаш 2,5цц. седнав, повозев и вратив, без понатаможна желба да дискутирам за пазарење.  ја имав на располагање 3-4 саати... не е тоа тоа... без оглед што е турбаш, стискаш на педала, повлекува и на 3600-700 обртаи губи задах... остатокот натака е само измачување за моторот и за возачот...

современ трактор е тоа...

следната недела при крајот, ваљда ке успеам да најдам време и ке идам на тест драјв во мида на XC60 (волво-градски теренец) со исто така D5 машина од 3000цц, од 2013-та година... па ке ви кажам, иако моите очекувања не се баш на високо ниво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #11114 на: 31 Август 2013, 16:45:27 pm »
Зборење од инат.