Гласање

Choose your destiny!

Бензин
240 (58.4%)
Дизел
171 (41.6%)

Вкупно гласови: 411

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2179095 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #9150 на: 01 Јули 2013, 15:12:31 pm »

Следниот пут кога ќе ускочам на аутопут нема да гледам кој како вози оти на аутопут тие што ги поминувам или ме поминуваат ниту ги слушам ниту гледам што туриле во резервоар .. ќе гледам кој како чади. Не дека сакам, едноставно се гледа или не се гледа.
Нека каже Chlink како чадеа двете BMW ињата дизели што ги следеше :)
На кој што му одговара во моментот тоа ке си вози :)
И едното и другото над 140-150 коња е пристојно возило, кое нема да те измачува при возењето.

Односно 140-150кс по тон.
Taka, уште попрецизно. Да не помисли некој 140 коња на BMW 7...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #9151 на: 01 Јули 2013, 15:15:56 pm »
Ako saka neka ima 12 cilindri 1000 ks i milion njutnmetri vrtezen moment, ne dizel, ne benzin ako saka neka bide na atomski pogon, ako go stavish toj motor vo tenk, pak nema da mu go vidish fajdeto!

Trendov na downsizing koj site pocnaa da go praktikuvaat, sto zaradi stedenje, sto zaradi ekoloskive stnadardi sto im gi nametnuvaat, e najgolemoto sranje sto se lsucilo nekogas vo avto industrijata!

1.4 Benzince vo Skoda Yeti so full oprema i 4 x 4? Imalo turbina, kur se trese!

Neka odat da si legnat! I Masta treba da mu ja izvadish za da izvadi performansi i posle se rasipuvale, epa se rasipuvaat jebi ga!

I sega nekoj so 1.4 atmosferec na 1.400 kila kola eden milion strani ne ubeduva deka benzinecot negov koj vo megjuvreme go adaptiral na plin e podobar od Turbo dizel oti dizelot, cadel, smrdel, tropal, kradel jajca i ne znam sto uste ne! A sirotiot toj ni beniznec turbas nema povozeno a pak kamoli nekoj mrsen dizel!

Tema za lecenje kompleksi, bukvalno !

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #9152 на: 01 Јули 2013, 15:16:08 pm »

Следниот пут кога ќе ускочам на аутопут нема да гледам кој како вози оти на аутопут тие што ги поминувам или ме поминуваат ниту ги слушам ниту гледам што туриле во резервоар .. ќе гледам кој како чади. Не дека сакам, едноставно се гледа или не се гледа.
И едното и другото над 140-150 коња е пристојно возило, кое нема да те измачува при возењето.

Абе не велам дека не чадат и бензинците. Само на автопат не гледам кој каква кола (дизел или бензин) вози кога ќе ме престигне или јас ќе го престигнам. Заклучок донесеувам само според тоа како чади. Ако не чади супер нема ни да приметам што е.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9153 на: 01 Јули 2013, 15:17:32 pm »

Чадеа. Поготово по кривините 525ката ја немаше, после на право почна да се курчи. И не ги следев, далеку ќе беа да не ги почекав, пошто ми е шубе сам да возам од џандари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9154 на: 01 Јули 2013, 15:18:43 pm »
Каков мерак ќе направи 1.6 турбо-бензин...

BTW, Дени, не знам дали пушиш или јадеш нешто јакко кога ги пишуваш цифриве 200-300КС, ама мора јако да откачуваат...
Ete ti pogore slika. Ubavo povlekuva. Skoro kako 2.0 benzinec so 140ks.
A i mnogu govori faktor sto najslabiot golf vo kanada e 2500cc 150ks, kako sto napomenav.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #9155 на: 01 Јули 2013, 15:21:15 pm »
Па оди купи си Гољф од Канада.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #9156 на: 01 Јули 2013, 15:25:12 pm »

Чадеа. Поготово по кривините 525ката ја немаше, после на право почна да се курчи. И не ги следев, далеку ќе беа да не ги почекав, пошто ми е шубе сам да возам од џандари.

Абе ај не заебавај, ни Ч од чад немаше ;D
 Не ми беше муабетот дека си ги следел, него дека си гледал дали чадат додека беа пред тебе :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9157 на: 01 Јули 2013, 15:28:14 pm »
Па оди купи си Гољф од Канада.

Не сакаш да го возиш тој мотор. Го возев во новата Buba 170hp 2,5L atmo. Оди земи GTI поарно, помалце троши подобро оди.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9158 на: 01 Јули 2013, 15:35:05 pm »

Абе ај не заебавај, ни Ч од чад немаше ;D
 Не ми беше муабетот дека си ги следел, него дека си гледал дали чадат додека беа пред тебе :)

А не кажуваш ти кој си :D :D :D :D

Не, тој црниот со странси таблици не чадеше ама тој сивиот за чади кога згази пуна. Баш со баџото до мене искомениравме. Али и бензинец ќе зачади толку, ништо битно. У секој случај олични коли се тоа, би ги имал без размислување. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #9159 на: 01 Јули 2013, 15:56:22 pm »

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #9160 на: 01 Јули 2013, 15:57:05 pm »
СРАМОТА!!!!

јас официјално изјавувам, дека ако го видам ова чудо во фф или некое такво наредно Ferarri, се откажувам од бранење на бензинците,

кога можат идиотиве во Maserati и Porsche да ставаат дизели, кој к** сум ја да се бунам

Not a valid youtube URL
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #9161 на: 01 Јули 2013, 16:00:48 pm »
Јас имав еден другар што имаше 2 тактен Вартбург, и му викам чади а?
Он вика мене не ми чади а на тие позади кој ги е*е.
Така да дал бил дизел, безин, сите можат да чадат ако не се во ред моторите.
Вартбург и Трабант поготово,
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9162 на: 01 Јули 2013, 16:01:57 pm »
^

Шваба си е шваба ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #9163 на: 01 Јули 2013, 16:03:26 pm »
Ниту вакво со дизел ниту такво со бензин веројатно ќе имаш (но да се изненадиме позитивно не ќе е лошо). Ама ако ти се укаже прилика во пристојни земји за цена од дневно хотелско сместување имаш кругче со инструктор на стаза. 15 дена сместување (одмор) 15 круга па сеа види. :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #9164 на: 01 Јули 2013, 16:05:57 pm »
Јас би возел Массерати одма, макар и диесел.