Fala mnogu Marjanot!
Nekoj drug vaka okolu izborot da se odrazi ?
Ама јасно ти е дека вториот НЕ Е турбо така?
Ne da mi e jasno ami prejasno, jas namerno gi postaviv taka dvata grafikona!
Znaci sakate turbasi? A da ste mi zivi i zdravi!
Oti nikoj ne prasa dali e dizel ili benzin tubasot ili kosilicata na dolniot grafikon?
Turbo motorite, dali se dizel ili benzin, se posuperiorni od atmosferskite motori so slicna ili ista zafatnina i sila, toa i baba veke go znae!
Prviot grafikon e turbo dizel, vtoriot (dolniot) e Atmosferski benzinec!
Sekoja druga diskusija ili sporedba e glupapava, pogotovo kurcenje so atmosferska kosilica na plin protiv dizel turbas.
Za zal, 90% od benzincite sto se vozat od strana na clenovite na forum se atmosferski kosilici koi se tapa vo pogled na turbomotorite ! I navistina ne znam od kade tie frustracii i tolku nateganja, inaet magareski da se socuva i brani svoeto koe i pod difolt e inferiorno ?
Milion pati sum rekol, sum vozel i turbobenzinci i turbodizeli i atmosferci, mnogu poveke od nekoj samoizvikani strucnjaci ovde na forum koi davaat "strucni" komentari od ovaa oblast, vtemeleni na Google, Youtube, FB, Twiter i ostanati, a kako i klasniot sto kaza, ne vozam turbo benzinec od edna edinstvena pricina, bidejki nemam dovolno pari da kupam, vozam, odrzavam i izdrzavam, turbo benzinec kakov sto sakam.
Kolata ne mi e za igranje kurot ami ja vozam, pokrivam i rabotni i familijarni potrebi so nea ko i poveketo ovde na forum.
Turbo dizelot e odlicno kompromisno resenie pomegju zelbite i potrebite!
Kosilica, da, ete ja na zena mi, odlicna e za vo grad, nisto poveke ne ti treba!