Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531184 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #7875 на: 03 Јуни 2013, 22:24:51 pm »
Dali ne gledas kolku los vpecatok ostavas? Kako sto ti rekov i minatiot pat ova se oficijalnite rezultati na FIA Lemans24. Jas potrosiv vreme i resursi, da gi baram, najdam, soberam na edno mesto i objavam. Jas ne sum nearugmentiran trol, kako ostanatite forumasi.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7876 на: 03 Јуни 2013, 22:26:24 pm »
Па ги плескате дизелашиве а? :D :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7877 на: 03 Јуни 2013, 22:34:10 pm »
Dali ne gledas kolku los vpecatok ostavas? Kako sto ti rekov i minatiot pat ova se oficijalnite rezultati na FIA Lemans24. Jas potrosiv vreme i resursi, da gi baram, najdam, soberam na edno mesto i objavam. Jas ne sum nearugmentiran trol, kako ostanatite forumasi.

не си трол? хахаха.... со секој кој ке дојде на темава и е напише дека бензинецот е подобар од дизелот, се расправаш со него, мафташ цело време со еден те исти текст, со едни те исти постови и сето тоа од некој твој за мене непознат инат...

тоа што ти ако воопшто си потрошил и некакво време плус некакви ресурси, тука ни јас ни еден куп други луге не го гледам како никаков доказ бидејки немаш никаков доказ освен рачно напишани бројчиња и тоа на латиница а не на кирилица, веројатно заради уште еден твој личен инат...

немој да ги наметнуваш своите мислења, зашто никој не ги наметнува врз тебе. ти велиш дека возењето дизел е за кеиф... за мене лично е ИЗМАЧУВАЊЕ, а и за многу други, а кога ке почнеш да убедуваш дека тоа е кеиф и да објаснуваш зашто, почињаш и да навредуваш, бидејки газиш по сетилата на лугето...

и за крај, да го прекинеме натегањево, немам намера да те убедувам тебе за ништо и за било што. се работи за вкус и желба... ти сакаш дизел, јас го мрзам и тоа е тоа, а погледни ја погоре анкетата и јасно ке ти биде... раководи се по тоа.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #7878 на: 03 Јуни 2013, 22:36:10 pm »

6:3 für die Benziner!

http://www.autobild.de/artikel/test-benziner-gegen-diesel-58391.html

Добро четиво, барем да нормираме како се стига до економичноста. Доста е со оние аргументи „ставам нафта за 500 ден и одам до Солун на шопинг.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7879 на: 03 Јуни 2013, 22:41:33 pm »
izvini sto te iznervirav. no tie brojchinjata sto RACNO gi napisav, pak te mrzese da gi proveris, a? ili gi poveri i ne ti odgovarase vistinata. ili ne sakas ti da se zamaras so toa, imas povazni raboti ;)
Pa trol Simo 200 pati ke se javese dosega, so Joker nasmevka, da ve izvesti deka sum zgresil nekoj decimala bre ;D
Jas tebe ne ti nametnuvam nisto, ni na ostanatite (posebno tebe ne. ti ne si sposoben da smenis mislenje). Jas samo ja propovedam  trulata vistina za benzinecot. Koj znaes da cita, i da misli, neka odluci sto e pravilno, ako ne skapete be kosilicari

sepak vo slucajov TI tvrdese deka kosilicata e pobrza, sto apsolutno ne e tocno!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7880 на: 03 Јуни 2013, 22:44:26 pm »
проповедање во црква... ова е форум... твоето проповедање тука се нарекува наметнување на мислење. а не сум заинтересиран да проверувам ништо, зашто секоја будала може да напише било што и јас треба да се занимавам со проверување? во цивилизиран свет кога се тура податок, за да се докаже веродостојноста се става линк од изворот.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7881 на: 03 Јуни 2013, 22:51:26 pm »
Informaciite sto gi sobirav ne se na edno mesto, nema eden link. Gledas, jas se zainteresirav da potrosam vreme i resursi, da vi nadrobam informac, da vi bide polesno.
Ti od druga strana si: "не сум заинтересиран да проверувам ништо......што и јас треба да се занимавам со проверување?"
Posle mi velis deka jas nametnuvam mislenje so iznesvuanje na mojot argumentiran stav, a ne se gledas sebesi kako nametnuvac na (neargumentirano) mislenje?

Live long and prosper Onak, tolku od mene.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7882 на: 03 Јуни 2013, 22:53:04 pm »
skapete be kosilicari
Скапи ти бе василичар ;D

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #7883 на: 03 Јуни 2013, 22:53:23 pm »
Кратко и јасно кој знае ќе прочита што е и како е (Официјално / Неофицијално википедиа е да неречам нешто значајно - до некаде доверливо )  не сум нит механичат па ниту професор
или па да не речам научник.
Гуглањето по нет е добра ствар ( до Умерени Граници ) ван тоа е кичерај.

Diesel Engine

https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine   најдоле пишува ( This page was last modified on 24 May 2013 at 17:42. )

и

Petrol Engine
 (
http://en.wikipedia.org/wiki/Petrol_engine  најдоле пишува  ( This page was last modified on 2 May 2013 at 12:53. )
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7884 на: 03 Јуни 2013, 22:54:40 pm »
Informaciite sto gi sobirav ne se na edno mesto, nema eden link. Gledas, jas se zainteresirav da potrosam vreme i resursi, da vi nadrobam informac, da vi bide polesno.
Ti od druga strana si: "не сум заинтересиран да проверувам ништо......што и јас треба да се занимавам со проверување?"
Posle mi velis deka jas nametnuvam mislenje so iznesvuanje na mojot argumentiran stav, a ne se gledas sebesi kako nametnuvac na (neargumentirano) mislenje?

Live long and prosper Onak, tolku od mene.

во право си... толку и од мене...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #7885 на: 03 Јуни 2013, 23:10:11 pm »
poradi potrosuvackata na 100km benzinot zagaduva mnogu poveke od dizelot, dizelot trosi pomalce i pomalce zagaduva... ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7886 на: 04 Јуни 2013, 03:03:15 am »

Fastest Lap in race    3min 18sec 40    United Kingdom Jackie Oliver with a Germany Porsche 917 in 1971
Top Speed    405 km/h    France Roger Dorchy with a WM P88 in 1988

Бујурм. Нека стигаат тракторите. Од 71 па навака..
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_24_hours_of_Le_Mans_records

Аха, да...:

Winning fuel
   Fuel    Wins    Year(s)
1    Petrol    73    1923–2005
2    Diesel    6    2006–2011
3    Hybrid (Electric/Diesel)    1    2012

УПС! 73 VS 7!

А, и никако да не го заборавиме моментот дека бензинците се приватњаци, дизелашите се фабрички тимови. Кај што бургија не врти, пара врти ;)

ти не си неаргументиран трол, ти си само трол ;) Али забавно е со тебе :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7887 на: 04 Јуни 2013, 07:18:30 am »
оф лелееее

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #7888 на: 04 Јуни 2013, 07:42:23 am »
Содржаен коментар.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7889 на: 04 Јуни 2013, 09:14:15 am »

Fastest Lap in race    3min 18sec 40    United Kingdom Jackie Oliver with a Germany Porsche 917 in 1971
Top Speed    405 km/h    France Roger Dorchy with a WM P88 in 1988

Бујурм. Нека стигаат тракторите. Од 71 па навака..
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_24_hours_of_Le_Mans_records

Аха, да...:

Winning fuel
   Fuel    Wins    Year(s)
1    Petrol    73    1923–2005
2    Diesel    6    2006–2011
3    Hybrid (Electric/Diesel)    1    2012

УПС! 73 VS 7!

А, и никако да не го заборавиме моментот дека бензинците се приватњаци, дизелашите се фабрички тимови. Кај што бургија не врти, пара врти ;)

ти не си неаргументиран трол, ти си само трол ;) Али забавно е со тебе :)

фала многу симо... имаш пиво од мене за ова... ЛП е чист доказ и показ како функционира се кај нас, со искривување на вистината однсосно селективно бирање и прикажување на податоци, односно она што лично него му одговара...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk