1. Нема зашто да лажам, моето искуство беше тоа.
Не ни помислив дека лажеш. Поише ти се свиѓа спаркот - ок. Колку луѓе толку табиети. Ама смеам да се исчудам, или не?
2. Беше кажано општо за сите про дизел дискутанти затоа што тоа се единствените вистински аргументи.
Не, не се сите. Јас сум про-дизел дискутант, но на мене потрошувачката и стандардот ни случајно не ми се единствените аргументи. И да се изедначи цената за километар возење, т.е. нафтата да стане 120-130 денари литар, пак бирам дизел. И ова го имам неколку пати кажано, изгледа не си приметил.
3. Како што кажав твоето психолошко манипулирање со луѓето
Ммммда, инсистирање на критичка анализа на аргументите, непрфаќање слепо на традиционални митови, отфрлање на анегдотски докази и инсистирање на конзистентна логика при презентирањето на ставовите. Тоа ли е „психолошкото манипулирање“? Ако „не“ - што е?
и праењето извртени муабети за да се добие некоја илузија кај луѓето а притоа а се избегнат фактите е за мене потценувачка.
Што се „извртени муабети“? Дали можеш да објасниш по конкретно? Се обидувам да те разберам.... (или и ова е манипулирање?)
Искрено јас убав муабет почнав кој можеше во мирен тон да го продолжиме, ти беше тој што испровоцира со сликичката. Можеше едноставно да напишеш што мислиш, јас можеби и погрешн сум ја протолкувал и сум иреагирал така како што сум изреагирал.
Одлично. Сега, откако се разбравме, се е во ред, така?