Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2542388 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6870 на: 28 Април 2013, 17:44:20 pm »
@Nikola X, Заебанција или не, докажи дека има две турбини - иначе ти отиде кредибилитетот (кој ионака не ти е на високо ниво).
http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f28/2-0-twin-turbo-diesel-35216.html

2.0 Twin turbo diesel
A recent article on the updated T5 to be released next year with a golf6 style nose and upgraded engines really had me thinking. You see the upgraded engines included a new 132kw, 400nm Twin turbo 2 litre Common rail direct injection diesel.

It makes you wonder why they didn't earmark this for the GTD golf being a much better match for the GTi and not to mention the performance you would probably get out of it also.... Being twin turbo (one small one large turbo) turbo lag would be nigh non existant also.

Доволен доказ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #6872 на: 28 Април 2013, 17:46:10 pm »
И јас гуглав и стигнав до истата статија.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6873 на: 28 Април 2013, 17:46:42 pm »
Ш'чазнајш, мош ќе о стретит негде!

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6874 на: 28 Април 2013, 17:47:52 pm »
Сега лажам пак или “немам кредибилитет“ ??? Ама најчудно ми е колку напаѓате и да ви кажам дека лично сум се уверил а вие ме напаѓате со статии од интернет или само со ваше знаење/незнаење

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6875 на: 28 Април 2013, 17:48:49 pm »
Не се вреѓај. Кредибилитетот се заслужува, не е нешто што го имаш по дифолт. Никој не те напаѓа, едноставно дискутираме.

Ај стави се на наша страна - кога некој ќе ти каже „абе чичко ми ми кажа дека така и така“ - дали веднаш му веруваш? Ова е као муабетот за комшијата што фатил наааааааааа толкава риба, или за братучедот што ебел црнкиња на дипломска. Односно, „Си ебел? - Не, ама други ебеле и ми кажале.“

Неколку пати на форумов се имаме изгорено со членови кои дали од незнаење, дали од глупост пробувале да не убедат во нешто што немало никаков контакт со вистината.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6876 на: 28 Април 2013, 17:51:06 pm »
Сега лажам пак или “немам кредибилитет“ ??? Ама најчудно ми е колку напаѓате и да ви кажам дека лично сум се уверил а вие ме напаѓате со статии од интернет или само со ваше знаење/незнаење
Се изгореле на едно Ауди, па сега дуваат на секој VAG. Не се секирај ако си во право.  8)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6877 на: 28 Април 2013, 17:52:21 pm »
Не се вреѓај. Кредибилитетот се заслужува, не е нешто што го имаш по дифолт.

Да ама ако јас ви кажам дека нешто не е така очи ќе ми извадите ;) нема везе сега видовте и со свои очи и се надевам некој ден ќе искусите нешто такво пошо е нов момент кај дизелот all together

Ај стави се на наша страна - кога некој ќе ти каже „абе чичко ми ми кажа дека така и така“ - дали веднаш му веруваш? Ова е као муабетот за комшијата што фатил наааааааааа толкава риба, или за братучедот што ебел црнкиња на дипломска. Односно, „Си ебел? - Не, ама други ебеле и ми кажале.“

Неколку пати на форумов се имаме изгорено со членови кои дали од незнаење, дали од глупост пробувале да не убедат во нешто што немало никаков контакт со вистината.
Нема гајле битно се разбравме и сега сите мењајте обичните со BiTDI или twinturbo diesel кој како сака нека си го вика :P

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6878 на: 28 Април 2013, 17:53:13 pm »
Не сме виделе ништо. Чекаме доказ.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6879 на: 28 Април 2013, 17:56:25 pm »
Не сме виделе ништо. Чекаме доказ.

Ќе биде, се со време, требаше да снимам прееска ама на брзање ептен еден круг и изумив ама ќе бидиТ

А како што барате од мене да се извинам, така сакам и тие што рекоа дека лажам или измислувам да се извинат и да признаат дека избрзале со осуда на мојот пост, мислам дека така е нај фер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6880 на: 28 Април 2013, 18:02:33 pm »
Мене ми мириса на bulls*t. И понатаму.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6881 на: 28 Април 2013, 18:02:54 pm »
@Nikola X, Заебанција или не, докажи дека има две турбини - иначе ти отиде кредибилитетот (кој ионака не ти е на високо ниво).

Зошто му е спуштен кредибилитетот? Затоа што преферира дизел наспроти бензин?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #6882 на: 28 Април 2013, 18:04:22 pm »

Зошто не му е на високо ниво? Затоа што преферира дизел наспроти бензин?

Не.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6883 на: 28 Април 2013, 18:06:08 pm »
Мене ми мириса на bulls*t. И понатаму.

Епа повеќе доказ од линковите погоре да те седнам и да те возам и да видиш под хауба незнам како друкчија да ти докажам... Ако сакаш верувај ако не немораш ;)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7115
« Одговори #6884 на: 28 Април 2013, 18:06:51 pm »
Зошто му е спуштен кредибилитетот? Затоа што преферира дизел наспроти бензин?

Оти му се спремаат да го обарат, испечат, полијат со катран, го из*бат, го закопаат, откопаат, го носат на велешко езеро, пак го горат, го фрлаат сосе полото во велешко езеро ;D ;D ;D